آشنایی با روش تهیه خورش تره، غذای کردی
دوشنبه 18 آذر 1392 10:01 AM
مواد لازم برای پخت خورش تره برای 4 نفر:
گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
تره خرد شده: یک کیلو
پیاز متوسط: یک عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق چایخوری
زرشک: نیم پیمانه
روغن مایع: به مقدار لازم
ادویه: به میزان لازم
ادویه شامل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، و پودر لیمو است.
روش تهیه
* پیاز را پوست بکنید بشویید و ریز خرد کنید.
* ترهها را هم که قبلاً خوب پاک کرده و شستهاید خرد کنید.
* بعد از آن، پیازها را داخل یک قابلمه ریخته و با روغن روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب طلایی شوند.
* بعد از آن که پیازها نیمه سرخ شدند. نوبت اضافه کردن گوشت است.
* گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا تکههای گوشت از هم جدا شده و به ظرف نچسبد.
* حدود هفت، هشت دقیقه که آن دو را با هم تفت دادید، ادویه که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو میشود را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
* بعد از آن که این مواد کاملاً با هم مخلوط شد، تره را به آنها اضافه کنید و تقریباً 5 دقیقه تفت دهید.
* سپس رب را اضافه کرده و باز هم تفت بدهید.
* بعد از آن، حدود یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و آخر از همه نمک غذا را اضافه کنید و بگذارید تا غذا جوش بیاید.
* خورش که به جوش آمد، درش را بگذارید تا در کمتر از یک ساعت خورش شما آماده شود، فقط اینکه حدود 6، 5 دقیقه قبل از آن که شعله را خاموش کنید، زرشکهای شسته شده را اضافه کنید تا بپزد و جا بیفتد.
* این خورش معمولاً نیازی به تزئین ندارد؛ چون زرشکها نمای زیبایی به آن میدهند اما میتوانید پلو را با زعفران و زرشک هم تزئین کنید.
آداب خورشپزی
* هنگام پختن خورش تره علاوه بر جزئیات مربوط به این غذا، آداب کلی پخت خورش مثل دقت در تهیه پیاز داغ یا اندازه بودن ادویه ها و جا افتادن را رعایت کنید.
* این خورش آب خیلی کمی دارد و بهتر است آب زیادی داخل آن نریزید، چون در غیر این صورت مجبورید، بیشتر معطل شوید تا آب اضافی آن خشک شود.
* اگر زرشک را زود داخل خورش بریزید، له میشود و غذایتان زیبایی لازم را نخواهد داشت.
* کسانی که ذائقه ترش دارند، میتوانند از آب لیمو یا آب غوره برای ترش کردن خورش استفاده کنند.
* برای خوشمزهتر شدن خورش از تره تازه استفاده کنید.
* اگر دوست داشته باشید میتوانید این خورش را با تره های محلی و کوهی هم بپزید.
* بعضیها در پخت این خورش به جای گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفندی قیمه قیمه شده هم استفاده میکنند.