پاسخ به:بررسی فنی گوشی نوکیا 5230
یک شنبه 14 آذر 1389 12:49 PM
دوربین یک ویژگی محسوب نمی شود
نوکیا 5230 از دوربین 2 مگاپیکسلی با حداکثر وضوح 1600x1200 پیکسل برخوردار است. حالت فوکوس اتوماتیک و یا فلاش LED وجود ندارد.
واسط کاربری دوربین اصلا استفاده راحتی ندارد و تمام تنظیمات در منوی معمولی قرار گرفته اند که به پای آن چیزی که سایر سازندگان در گوشی های تمام لمسی خود ارایه می دهند نمی رسد.
واسط کاربری دوربین بسیار شلوغ است
از جنبه مثبت، تعداد تنظیمات دوربین در گوشی 5230 زیاد است: از تعادل سفیدی دستی و ISO تا میزان نوردهی، روشنی و کنتراست. جلوه های مختلف هم وجود دارند، درجه رنگ و ثبت مکان جغرافیایی عکس.
منظره یاب کل صفحه را اشغال نکرده است- یک نوار در سمت راست برای کنترل های لمسی رزرو شده است.
یک دکمه تنظیمات وجود دارد که یک صفحه نیمه شفاف از گزینه های عکسبرداری و کلید مجازی شاتر را راه اندازی می کند. از آنجا که فوکوس اتوملاتیک وجود ندارد باید از شاتر مجازی استفاده کنید.
انتظار زیادی از دوربین 2 مگاپیکسلی نوکیا 5230 نمی رود. جزئیات عکس بسیار کم و کنتراست تصاویر بسیار پایین است. نویز عکس ها هم بسیار بالا بوده و بهتر است از عکس های گرفته شده فقط برای عکس تماس ها استفاده کنید.
نمونه عکس های گرفته شده با دوربین نوکیا 5230
فیلمبرداری VGA
فیلمبردای بهترین بخش مهارت های عکسی گوشی نوکیا 5230 است. گوشی می تواند ویدیوهای VGA با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرد. گرچه ممکمن است خوب به نظر برسد اما به طور کل ویدیوها تاثیرگذار نیستند. فشرده سازی به کار برده شده روی ویدیوها موجب شده طبیعی به نظر نرسیده و پیکسل بندی نامطلوبی داشته باشد.
ویدیوها با فرمت MPEG-4 فیلمبرداری می شوند و می توانند تعادل سفیدی دستی و یا اتوماتیک داشته باشند. سایر تنظیمات دیگر شامل حالت فیلمبرداری در شب، جلوه های رنگی و نوردهی است.
کمبود Wi-Fi در اتصالات
گوشی نوکیا 5230 از نظر اتصالات عالی است. کمبود مهم آن عدم برخورداری از Wi-Fi است، بنابراین اگر برای استفاده از اینترنت طرح داده ای ندارید بهتر است نوکیا 5530 XpressMusic خریداری کنید.
اما اگر از 5230 استفاده کنید مطمئنا اتصال شبکه ای را که این گوشی ارایه می دهد تحسین خواهید کرد. این شبکه ها شامل GPRS، EDGE و 3G با HSDPA 3.6 مگابیت بر ثانیه است.
اتصالات محلی شامل USB نسخه 2.0 و بلوتوث است. همچنین محل کارت حافظه وجود دارد که سریع ترین راه برای تبادل اطلاعات است. متاسفانه شارژ گوشی از طریق پورت USB مقدور نیست.
مرورگر وب هنوز به اصلاحاتی نیاز دارد
مرورگر S60 بسیار کاربردی است مخصوصاً حالا که لغزش لمسی ارایه می دهد. البته برای رقابت با بهترین ها در رده خود، کارهای بیشتری باید روی آن انجام شود. مرورگرهای Android و iPhone از لحاظ کاربردی بودن و سهولت استفاده بسیار جلوتر از این مرورگر قرار دارند.
مرورگر گوشی نوکیا 5230 از الگوریتم اجرای خوبی برخوردار است، نمایش اغلب سایت ها به درستی صورت می گیرد. همچنین عملکردهای زیبایی مانند اندازه های مختلف فونت متن (5 گزینه)، تکمیل اتوماتیک فرم های وب و مدیریت رمز عبور ارایه می دهد.
مرورگر وب S60 به تغییراتی نیاز دارد
RSS خوان در آن نصب شده است، و مدیر دانلود به شما امکان می دهد در حال جستجو هر نوع فایلی را دانلود کنید. همچنین مسدود کننده popup وجود دارد، اما به خاطر داشته باشید که نمی توانید یک پنجره جدید را باز کنید مگر اینکه روی لینک popup کلیک کنید.
یک نقشه کوچک هم وجود دارد که راه خود را در صفحات بزرگ گم نکنید و گزینه Find در صفحه به شما امکان می دهد هر لغت کلیدی را جستجو کنید. تاریخچه تصویری هم یک ویژگی خوب است که به شما کمک می کند راحت تر صفحاتی را که قبلاً باز کرده اید پیدا کنید.
همچنین مرورگر وب از Flash و ویدیوهای بر مبنای Flash پشتیبانی می کند، به این طریق مستقیما می توانید ویدیوهای Flash را در مرورگر وب تماشا کنید.
یکی از معایب مرورگر وب مربوط به لغزنده لمسی است- مسلماً ویژگی بسیار خوبی است اما کاربرد آن در این مرورگر نیاز به تغییراتی دارد. این ویژگی از نیروی حرکت آنی برخوردار نیست و برای حرکت صفحات متوسط هم به چندین بار حرکت انگشت روی صفحه نیاز است.
بعلاوه به جای اینکه مانند سایر رقبا لغزش روانی داشته باشد عملکرد آن گاهی اوقات بسیار کند می شود.
شکایت دیگر در مورد مرورگر وب این است که اگر در حالت عمودی باشید و سطح زوم تطبیق با پهنای صفحه را انتخاب کنید، متن به طور اتوماتیک در وسط صفحه قرار نمی گیرد. به جای آن مجبورید آن به طور دستی در وسط قرار دهید.
دوبار کلیک روی متن آن را بزرگ می کند اما متن متناسب با صفحه زوم نمی شود و باید متن را به چپ و راست حرکت دهید.
در کل، مرورگر وب لمسی S60 خوب پیش می رود اما هنوز برای بهتر شدن و رسیدن به بقیه باید روی آن کار شود. در رابطه با وضوح تصویر هم باید گفت کمی از QVGA غیر لمسی بهتر است اما به پای WVGA نمی رسد.
سازمان دهنده از برنامه نمایش اسناد برخوردار نیست
سازمان دهنده نسخه 5 S60 به خوبی مجهز شده است اما برنامه های آن نیاز به تغییر دارند- بخصوص در یک نمایشگر لمسی. برخی از برنامه ها بسیار کسل کننده و قدیمی به نظر می رسند و از همان واسط کاربری سه سال قبل برخوردارند.
تقویم چهار حالت دید دارد- ماهانه، هفتگی، روزانه و یک لیست کارهای روزانه to-do هم وجود دارد. چهار نوع رویداد را می توان تنظیم کرد- ملاقات ها، یادداشت، سالگرد و To-do. هر اتفاق زمینه های مخصوص خود را دارد و می توان برای برخی از آنها ساعت زنگدار تنظیم کرد تا آنها را یادآوری کند.
برنامه مرکزی سازمان دهنده تقویم است
متاسفانه کاربرد Quickoffice در گوشی نوکیا 5230 نصب نشده است.
کاربرد ماشین حساب هم آشنا بوده اما از عملکردهای رقبایش برخوردار نیست. جذر پیچیده ترین محاسبه آن است.
ماشین حساب
در سازمان دهنده همچنین از تبدیل گر عالی، ضبط خبرنگاری و کاربرد Notes برخوردار است.
تبدیلگر و ضبط خبرنگاری
کاربرد ساعت زنگدار به شما امکان می دهد تعداد زیادی زمان زنگ را تنظیم کنید که به هر یک می توان نام، روزهای تکرار و الگوی تکرار متفاوتی را اختصاص داد. به نظر پیچیده می رسد اما تنظیم آن بسیار ساده است. با استفاده از شتاب سنج نصب شده در گوشی می توانید به راحتی صدای زنگ را با برگرداندن گوشی به تعویق بیاندازید.
تنظیم ساعت زنگدار