آشنایی با روش تهیه لوبیاپلو با گوشت
شنبه 16 آذر 1392 8:58 AM
چهار فنجان لوبیا را درشت خرد کرده با کمی نمک و آب حدود نیم ساعت میگذاریم تا پخته شود و آب آن تبخیر شود.
گوشت خورشتی یک کاسه ماستخوری
لوبیا خردکرده 4 فنجان
رب گوجهفرنگی دو قاشق غذاخوری
برنج دو فنجان
روغن یک فنجان
نمک، فلفل، زعفران و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز یک عدد
سیبزمینی درشت دو عدد
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط از ” لوبیاپلو با گوشت خورشتی “ خواهیم داشت.
دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، معادل 80 گرم. یک کاسه ماستخوری گوشت خورشتی، معادل 250 گرم
چهار فنجان لوبیا درشت خردکرده، معادل 300 گرم. دو عدد سیبزمینی درشت، حدود 400 گرم برای تهیه ته دیگ
نمک، فلفل، زعفران و زردچوبه به میزان لازم
یک فنجان روغن، معادل صد گرم. یک عدد پیاز متوسط، معادل 100 گرم.
دو فنجان برنج، معادل 260 گرم
چهار فنجان لوبیا را درشت خرد کرده با کمی نمک و آب حدود نیم ساعت میگذاریم تا پخته شود و آب آن تبخیر شود.
گوشت خورشتی را ریز خرد کرده، با آب و کمی نمک و فلفل میپزیم.
یک عدد پیاز را در یک فنجان روغن سرخ میکنیم سپس زردچوبه و دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به آن اضافه کرده، تفت میدهیم. در آخر لوبیا و گوشت پخته را اضافه کرده تا مایه لوبیاپلو آماده شود.
دو عدد سیبزمینی درشت را پوست کنده، برای تهیه ته دیگ، مطابق شکل، به صورت گل، برش میزنیم.
برنج را به صورت آبکش میپزیم. سیبزمینیهای برش خورده را ته قابلمه میچینیم. بعد روی آن برنج آبکش شده را با مایه لوبیاپلو (لابه لا) در قابلمه میکشیم. در آخر میتوان کمی زعفران آب کرده روی برنج سفید ریخت.
قابلمه را روی شعله گذاشته تا برنج دم بکشد. بعد از حدود نیم الی یک ساعت لوبیاپلو آماده میباشد. آن را در ظرف میکشیم و ته دیگهای سیبزمینی را دور آن میچینیم.
میتوان کمی سس گوجه روی ته دیگ به شکل گل ریخت تا غذا آماده پذیرایی شود و یا سیبزمینیها را به صورت ساده برش زد و مطابق شکل تزئین کرد. نوش جان
مقدار کالری موجود در کل غذا 2700 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری لوبیاپلو حدود 50 کیلوکالری میباشد.