0

هفته چهاردهم:----o-( ذوالکفــــــل " گذشت و بخشش")-o---

lenditara1
lenditara1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 9088

پاسخ به:هفته چهاردهم:----o-( ذوالکفــــــل " گذشت و بخشش")-o---
شنبه 16 آذر 1392  1:36 PM

حضرت رسول اکرم (ص) فرموده‏اند: هنگامی که بندگان در پیشگاه خدا می‌ایستند، آواز دهنده‌ای ندا دهد: آن کس که مزدش با خداست، برخیزد و به بهشت رود. گفته می‌شود: چه کسی مزدش با خداست؟ می‌گوید:گذشت کنندگان از مردم.

امام علی (ع) می‏فرمایند:

گذشت، اوج بزرگواری‌هاست. (غررالحکم، ج 1، ص 140، ح)

رسول اکرم (ص) فرمودند:

هنگامی که بندگان در پیشگاه خدا می‌ایستند، آواز دهنده‌ای ندا دهد: آن کس که مزدش با خداست، برخیزد و به بهشت رود. گفته می‌شود: چه کسی مزدش با خداست؟ می‌گوید: گذشت کنندگان از مردم. (کنزالعمال، ج 3، ص 374، ح)

رسول اکرم (ص) فرمودند:

هر کس پُر گذشت باشد، عمرش طولانی شود. (اعلام الدین، ص 315)

امام رضا (علیه‏السلام) می‏فرمایند:

هرگز دو گروه با هم رویاروی نشدند، مگر این که با گذشت‏ترین آن‏ها پیروز شد. (کافی، ج 2، ص 108، ح 8)

امام حسین (علیه‏السلام) می‏فرمایند:

با گذشت‏ترین مردم، کسی است که در زمان قدرت داشتن، گذشت کند. (الدرة الباهرة، ص 24)

پیامبر (ص) فرمودند:

از یکدیگر گذشت کنید تا کینه‌های میان شما از بین برود. (کنزالعمال، ج 3، ص 373، ح 7004)

امام رضا (علیه‏السلام) می‏فرمایند:

درباره آیه «پس گذشت كن، گذشتى زیبا...» فرمودند: مقصود، گذشت بدون مجازات و تندی و سرزنش است. (اعلام الدین، ص 307)

بخشش

امام علی (علیه‏السلام) می‏فرمایند:

بدترین مردم کسی است که خطای دیگران را نبخشد و عیب را نپوشاند. (غررالحکم، ج 4، ص 175، ح 5735)

(بدی یا خوبی را) به نیکی پاداش ده و از بدی درگذر، به شرط آن که به دین لطمه‌ای نزند یا در قدرت اسلام ضعفی پدید نیاورد. (غررالحکم، ج 3، ص 373، ح 4788)

امام صادق (علیه‏السلام) می‏فرمایند:

سه چیز است که در هر که بـاشد، آقـا و سرور است: خشم فرو خوردن، گذشت از بدکردار، کمک و صله رحم بـا جان و مال. (تحف العقول، ص 317)

امام صادق (علیه‏السلام) می‏فرمایند:

آیا به شما بگویم که مکارم اخلاق چیست؟ گذشت کردن از مردم، کمک مالی به برادر (دینی) خود و بسیار به یاد خدا بودن. (معانی الأخبار، ص 191، ح 2)

پیامبر (ص) فرمودند: پروردگارم هفت چیز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشکار، گذشت از کسی که به من ظلم نموده، بخشش به کسی که مرا محروم کرده، رابطه با کسی که با من قطع رابطه کرده و سکوتم همراه با تفکر و نگاهم برای عبرت باشد.

تو را سفارش می‌کنم به مدارای با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دینی)؛ چرا که سرور اولین و آخرین، تو را چنین ادب آموخته و فرموده است: «گذشت كن از كسى كه به تو ظلم كرده، رابطه برقرار كن با كسى كه با تو قطع رابطه كرده و عطا كن به كسى كه از تو دریغ نموده است». (اعلام الدین، ص 96)

پیامبر (ص) فرمودند:

آیا شما را از شبیه‌ترین‏تان به خودم با خبر نسازم؟ گفتند: آری ای رسول خدا. ایشان فرمودند: هر کس خوش اخلاق‌تر، نرم‌خوتر، به خویشانش نیکوکارتر، نسبت به برادران دینی‌اش دوست‌دارتر، بر حق شکیباتر، خشم را فروخورنده‌تر و با گذشت‌تر و در خرسندی و خشم با انصاف‏تر باشد. (کافی، ج 2، ص 240، ح 35)

بخشش

پیامبر (ص) فرمودند:

پروردگارم هفت چیز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشکار، گذشت از کسی که به من ظلم نموده، بخشش به کسی که مرا محروم کرده، رابطه با کسی که با من قطع رابطه کرده و سکوتم همراه با تفکر و نگاهم برای عبرت باشد. (کنزالفوائد، ص 184)

پیامبر (ص) فرمودند:

هر کس از خطاها درگذرد، خدایش از او درگذرد و هر کس گذشت کند خدا نیز از او گذشت کند. (نهج‏الفصاحه، ح 2768)

امیرالمومنین علی (ع) می‏فرمایند:

عفو و گذشت به همان اندازه که در اصلاح شخص بزرگوار موثر است، شخص فرومایه را تباه می‌کند.(بحار الانوار،ج 74،ص42)

(لندیطارا ؛ ( نام قدیمی امام زمان در هزاره های قدیم هند

به امید ظهور او که صد البته نزدیک است

تشکرات از این پست
yarabyarabyarab hoseinh1990 omiddeymi1368 khodaeem1 alirezaheydari64
دسترسی سریع به انجمن ها