پاسخ به:مرده ها ميشنوند و قادر به پاسخگوئي هستند
پنج شنبه 30 آبان 1392 7:15 PM
احمد بن حنبل امام اهل سنت در مسند خود مينويسد که عايشه اعتقاد دارد که عمر از درون قبر ميبيند :
25701 حدثنا عبد اللَّهِ حدثني أبي ثنا حَمَّادُ بن أُسَامَةَ قال أنا هِشَامٌ عن أبيه عن عَائِشَةَ قالت كنت أَدْخُلُ بيتي الذي دُفِنَ فيه رسول اللَّهِ صلى الله عليه وسلم وأبي فاضع ثوبي فَأَقُولُ إنما هو زوجي وأبي فلما دُفِنَ عُمَرُ مَعَهُمْ فَوَاللَّهِ ما دَخَلْتُ إِلاَّ وأنا مَشْدُودَةٌ عَلَىَّ ثيابي حَيَاءً من عُمَرَ.
عايشه ميگويد : داخل خانهام که پيامبر صلى الله عليه وسلم و پدرم در آن دفن بودند ، ميشدم و حجاب خودم را ميگذاشتم کنار و ميگفتم که پدر و شوهرم فقط اينجا هستند ، پس وقتي که عمر با آنها دفن شد ، به خدا قسم ديگر وارد نشدم مگر اينکه لباسهايم را به خودم ميپيچيدم به خاطر اينکه از عمر خجالت ميکشيدم .
الشيباني، ابوعبد الله أحمد بن حنبل (متوفاى241هـ)، مسند أحمد بن حنبل، ج6، ص202، ناشر: مؤسسة قرطبة – مصر.
حاکم نيشابوري در مستدرک همين روايت را آورده و تصريح ميکند که اين روايت صحيح است :
هذا حديث صحيح على شرط الشيخين ولم يخرجاه.
اين حديث صحيح است بر طبق شرايط صحت روايت در صحيح مسلم و صحيح بخاري و در کتابشان نياوردهاند .
الحاكم النيسابوري، ابو عبدالله محمد بن عبدالله (متوفاى 405 هـ)، المستدرك علي الصحيحين، ج3، ص63، تحقيق: مصطفي عبد القادر عطا، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت الطبعة: الأولى، 1411هـ - 1990م
هيثمي نيز اين روايت را ذکر ميکند و مينويسد : تمام راويان آن از راوت صحيح بخاري هستند :
رواه أحمد ورجاله رجال الصحيح.
احمد بن حنبل اين روايت کرده و راويان اين روايت ، راويان صحيح بخاري است .
الهيثمي، ابوالحسن نور الدين علي بن أبي بكر (متوفاى 807 هـ)، مجمع الزوائد ومنبع الفوائد، ج8، ص26، ناشر: دار الريان للتراث/ دار الكتاب العربي - القاهرة، بيروت – 1407هـ.
پس طبق اين روايت نظر عايشه اين است که عمري که مرده و دفن شده است از درون قبر او را ميبيند و عايشه مجبور ميشود که با حجاب کنار قبر برود.
*هر وقت که سرت به درد آید نالان شوی و سوی من آیی
چون درد سرت شفا بدادم یاغی شوی و دگر نیایی*
*پاسبان حرم دل شدهام شب همه شب تا در این پرده جز اندیشه او نگذارم*