پاسخ به:مناظره آیت الله حسيني قزويني با مولوي ملازاده
پنج شنبه 30 آبان 1392 6:40 PM
منكران شخصيت عبدالله بن سبأ از علماي اهل سنت
1- دكتر طه حسين
دكتر طه حسين يكي از محققان بلند آوزاه اهل سنت به شمار ميرود ميگويد: «أراد خصوم الشيعة أن يدخلوا في أصول هذا المذهب عنصراً يهودياً إمعاناً في الكيد لهم والنيل.» «دشمنان شيعه به خاطر مكر و نيرنگ خود عليه اين مذهب داستان ابن سبا را در اصول آن وارد كرده و بر ضد آن استفاده نمودهاند؛ در ادامه مينويسد: اگر موضوع ابن سبا پايه و اساس تاريخي داشت بايد آثار آن در جنگ معضل و پيچيده صفين به چشم ميخورد و نيز اثري از آن در داستان حكميت و به دنبال آن در جنگ خوارج ظاهر ميشد اما ميبينيم كه از وي هيچ نامي در ميان خوارج برده نشده است!»
تا آنجا كه ميگويد: «أمّا أنا فلا أعلل الأمرين إلا بعلّة واحدة، وهي أن ابن السوداء لم يكن إلا وهماً.»[29] «من هيچ علتي براي اين دو موضوع (عدم حضور ابن سبا در جنگ صفين وخوارج) نمييابم مگر يك علّت و آن اين كه ابن سوداء جز موجود وهمي و خيالي نيست.»
2- دكتر علي نشار
دكتر نشار متفكر اسلامي و از اساتيد فلسفه اسلامي گفته است: «و من المحتمل أن تكون شخصية عبد الله بن سبأ شخصية موضوعة أو أنّها رمزت إلی شخصية ابن ياسر.»[30] «احتمال دارد كه شخصيت عبد الله بن سبأ را شخصيتي جعلي و ساختگي و يا سنبل و نشانهاي براي شخصيت عمار ياسر باشد.»
3- دكتر حامد حفني
وي از شخصيتهاي بارز علمي و دانشگاهی مصر مينويسد: «ولعل أعظم هذه الأخطاء التاريخية التي أفلتت من زمام هؤلاء الباحثين وغم عليهم أمرها، فلم يفقهوها ويفطنوا إليها، هذه المفتريات التي افتروها علی علماء الشيعة حين لفّقوا عليهم قصة عبد الله بن سبأ فيما لفّقوه من قصص.»[31] «شايد از بزرگترين خطاهاي تاريخي اسفناك محققان و پژوهشگران اين است كه بدون آن كه بفهمند و توجه داشته باشند، داستانهايي از عبدالله بن سبأ ساخته و تهمتهايي از اين طريق به علماي شيعه نسبت دادهاند.»
4- دكتر محمد كامل حسين
دكتر كامل پزشك، عالم و فيلسوف مصري، ميگويد: «فقصة ابن سبأ في مصر وأنه بثّ آراء التشيع بين المصريين هي أقرب إلی الخرافات منها إلی أي شيء آخر.»[32] «داستان ابن سبأ در مصر و اين كه او تفكرات شيعي را در ميان مصريها نشر داده، بيش از هر چيزي به خرافات شباهت دارد.»
5- دكتر عبد العزيز صالح هلابي
دكتر هلابي استاد تاريخ در دانشگاه ملك سعود ميگويد: «والذي نخلص إليه في بحثنا هذا أن ابن سبأ شخصية وهمية لم يكن لها وجود.»[33] «در اين تحقيقمان به اين نتيجه ميرسيم كه ابن سبأ شخصيت وهمي و خيالي بوده و وجود خارجي نداشته است.»
6- دكتر سهيل زكار
دكتر سهيل محقق كتاب «المنتظم» ابن جوزي، گفته است: «أن ابن سبأ لم يوجد بالمرة بل هو شخصية مخترعة.»[34] «ابن سبأ از ابتدا وجود نداشته و شخصيتي ساختگي است.»
7- احمد عباس صالح
وي كه نويسنده و متفكر مصري است مينويسد: «وعبد الله بن سبأ شخص خرافي بغير شك.»[35] «بدون شك عبد الله بن سبأ شخصيتي موهوم و خرافي است.»[36] ]
*هر وقت که سرت به درد آید نالان شوی و سوی من آیی
چون درد سرت شفا بدادم یاغی شوی و دگر نیایی*
*پاسبان حرم دل شدهام شب همه شب تا در این پرده جز اندیشه او نگذارم*