0

استحاضه

 
masoudranjbar
masoudranjbar
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 2212
محل سکونت : تهران

پاسخ به: استحاضه
شنبه 2 آذر 1392  4:35 PM

يكى از خونهائى كه از زن خارج مى‏شود خون استحاضه است، و زن را در موقع ديدن خون استحاضه « مستحاضه » مى‏گويند.

 خون استحاضه در بيشتر اوقات زرد رنگ و سرد است و بدون فشار و سوزش بيرون مى‏آيد و غليظ هم نيست، ولى ممكن است گاهى سياه يا سرخ و گرم و غليظ باشد و با فشار و سوزش بيرون آيد.

 

مسأله 390 ـ تئضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

استحاضه سه قسم است: قليله، و متوسطه، و كثيره.

استحاضه قليله: آن است كه خون فقط روى پنبه‏اى راكه زن با خود بر مى‏دارد آلوده كند و در آن فرو نرود.

استخاضه متوسطه: آن است كه خون در پنبه فرو رود، اگر چه در يك گوشه آن باشد، ولى از پنبه به دستمالى كه معمولاً زنها براى جلوگيرى از خون مى‏بندند، نرسد.

استحاضه كثيره: آن است كه خون پنبه را فرا گرفته و به دستمال برسد.

 

مسأله 391 ـ  توضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

در استحاضه قليله بايد زن براى هر نماز يك وضو بگيرد، و ـ بنابر احتياط مستحب ـ پنبه را آب كشيده و يا عوض كند، و بايد ظاهر فرج را اگر خون به آن رسيده آب بكشد.

 

مسأله 392 ـ توضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

در استحاضه متوسطه بايد ـ بنابر احتياط لازم ـ زن براى نمازهاى خود روزانه يك غسل نمايد، و نيز بايد كارهاى استحاضه قليله را كه در مسأله پيش گفته شد انجام دهد. بنابر اين اگر استحاضه قبل از نماز صبح يا در همان آن حاصل شود بايد براى نماز صبح غسل كند، و اگر عمداً يا از روى فراموشى براى نماز صبح غسل نكند، بايد براى نماز ظهر و عصر غسل كند، و اگر براى نماز ظهر و عصر غسل نكند، بايد پيش از نماز مغرب و عشا غسل نمايد، چه آنكه خون بيايد يا قطع شده باشد.

 

مسأله 393 ـ  توضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

در استحاضه كثيره بايد ـ بنابر احتياط واجب ـ زن براى هر نماز پنبه و دستمال را عوض كند يا آب بكشد، و لازم است يك غسل براى نماز صبح، و يكى براى نماز ظهر و عصر، و يكى براى نماز مغرب و عشا بجا آورد، و بين نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا فاصله نيندازد، و اگر فاصله بيندازد بايد براى نماز عصر و عشا دوباره غسل كند، اينها همه در صورتى است كه خون پى در پى از پنبه به دستمال برسد، امّا چنانچه رسيدن خون از پنبه به دستمال با قدرى فاصله باشد كه زن بتواند در آن فاصله يك نماز يا بيشتر بخواند احتياط لازم آن است كه هر گاه خون از پنبه به دستمال برسد پنبه و دستمال را عوض كرده و يا آب بكشد و غسل نمايد. بنابر اين اگر زن غسل كرد و نماز ظهر را مثلاً خواند ولى قبل از نماز عصر يا در ميان آن خون دوباره از پنبه به دستمال رسيد بايد براى نماز عصر نيز غسل نمايد، ولى چنانچه فاصله به مقدارى باشد كه زن بتواند در آن ميان دو نماز يا بيشتر بخواند، مثل اينكه بتواند نماز مغرب و عشا را نيز قبل از آنكه خون دوباره به دستمال برسد، بخواند، براى آن نمازها لازم نيست غسل ديگرى بكند، و در هر صورت در استحاضه كثيره غسل از وضو كفايت مى‏كند.

مسأله 394 ـ  توضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

 

 اگر خون استحاضه پيش از وقت نماز هم بيايد، چنانچه زن براى آن خون، وضو يا غسل بجا نياورده باشد، بايد در موقع نماز وضو يا غسل بجا آورد اگر چه در آن موقع مستحاضه نباشد.

 مسأله 395 ـ توضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

 اگر استحاضه قليله زن بعد از نماز صبح متوسطه شود، بايد براى نماز ظهر و عصر غسل كند، و اگر بعد از نماز ظهر و عصر متوسطه شود، بايد براى نماز مغرب و عشا غسل نمايد.

مسأله 397 ـ  توضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

اگر استحاضه قليله يا متوسطه زن بعد از نماز صبح كثيره شود و به اين حال باقى بماند، بايد احكامى را كه در مسأله (394) گفته شد نسبت به نماز ظهر و عصر، و مغرب و عشا رعايت نمايد.

مسأله 398 ـ توضیح المسائل ایت الله سیستانی

 

 در مستحاضه كثيره در صورتى كه لازم است ميان غسل و نماز فاصله‏اى واقع نشود ـ چنانكه در مسأله (394) گذشت ـ اگر انجام غسل پيش از داخل شدن وقت نماز باعث وقوع فاصله گردد، آن غسل براى نماز فايده ندارد، و بايد مستحاضه براى نماز دوباره غسل نمايد. و اين حكم در مستحاضه متوسطه نيز جارى است.

مسأله 399 ـ رساله ایت سیستانی

 

 در مستحاضه قليله و متوسطه، زن براى هر نمازى ـ غير از نماز يوميه كه حكم آن گذشت ـ چه واجب باشد چه مستحب، بايد وضو بگيرد، ولى اگر بخواهد نماز يوميه‏اى را كه خوانده احتياطاً دوباره بخواند، يا بخواهد نمازى را كه تنها خوانده است دوباره با جماعت بخواند، بايد تمام كارهائى را كه براى استحاضه گفته شد انجام دهد. امّا براى خواندن نماز احتياط، و سجده فراموش شده، و تشهد فراموش شده ـ اگر آنها را بعد از نماز فوراً بجا آورد ـ و همچنين براى سجده سهو در هر حال، لازم نيست كارهاى استحاضه را انجام دهد.

مسأله 400 ـ رساله ایت الله سیستانی

 
 
 
 

به مدپوشان،بگویید اخرین مد کفن هست.

تشکرات از این پست
haj114
دسترسی سریع به انجمن ها