پاسخ به:خانواده وکودک وسبک زندگی
چهارشنبه 29 آبان 1392 11:12 PM
در خانه همه هست، همنشين بسياري از ماست، وانگار مثل يكي از اعضاي خانوادهمان شده لست. ساعتهاي زنده و مرده خيلي از ماها را با برنامههاي زنده و مردهاش پر ميكند، هم ميتواند افق ديدمان را باز كند و هم ميتواند يك «شب فكري» برايمان به ارمغان بياورد. نام آن «جعبه جهاننما» يا تلويزيون است.
وقتي حوصله كودكمان را نداريم، زماني كه كار مهمي پيشرو داريم، هنگامي كه ميخواهيم كودكمان مزاحم صحبتهاي ما با همسرمان نشود و ... ممكن است بسياري از ما به فرزندمان بگوييم «عزيز دلم! برو يك كم تلويزيون تماشا كن.»
لطفا يك هفته در كنار فرزندتان همه برنامههاي تلويزيوني را كه او تماشا ميكند، نگاه كنيد. خواهيد ديد كه در برخي از اين كارتونها، فيلمها و سريالها، شخصيتهاي داستان، بارها و بارها از واژههاي نامناسب استفاده ميكنند و كودك شما با الگوگيري از آنها، بددهني را ميآموزد؛ بنابراين به ياد داشته باشيد كه همه برنامههاي اين جعبه جادو مناسب نيستند.
پس برنامههايي را براي ديدن كودكتان انتخاب كنيد كه از آسيبهاي اخلاقي دور باشند. اين فرمايش امام جواد(ع) را فراموش نكنيد كه «كسي كه به كلام گويندهاي گوش فرا دهد، با اين گوش دادن، وي را بندگي كرده است. اگر گوينده از سخن از خدا ميگويد، او خدا را بندگي كرده و اگر گوينده از زبان شيطان و افكار شيطاني سخن ميگويد، شيطان را بندگي كرده است.»[1]
شما هم مواظب باشيد و ببينيد كه كودكتان پاي جعبه جادو، چه كسي را بندگي ميكند.
منبع:
[1]. الحديث(روايات تربيتي)، ج2، ص129
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...