حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر صادقی رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پاسخ به سوالی در مورد تعریف سبک زندگی از منظر اسلام گفت: در نگاه اسلام، سبک زندگی به معنای انطباق کلیه شئون حیات دنیوی و اخروی انسان با آموزههای شرعی است.
الگوی سبک زندگی دین اسلام، برای همه بشریت سازنده است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: با توجه به جامعیت آموزههای دین مبین اسلام که برای کلیه ابعاد حیات حکم و برنامه دارد و عنایت به فراتاریخی و فرامکانی بودن این دین، الگوی سبک زندگی دین اسلام میتواند برای همه بشریت سازنده و پیشبرنده باشد.
وی ادامه داد: در دوران تجددگرایی و مدرنیته، غرب بهعنوان تمدنی که با استفاده از فناوری توانست بر جهان تسلط پیدا کند، کوشید تا الگوی زندگی مطلوب خود را در جهان همهگیر کند که تا حدود زیادی نیز موفق شد.
انقلاب اسلامی میتواند در زمینه سبک زندگی الگوی مناسبی را ارائه دهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: انقلاب اسلامی بهعنوان جریانی که این تمدن را در تمام ابعاد به چالش کشیده است، حتما میتواند در زمینه سبک زندگی الگوی مناسبی را ارائه دهد.
عمیقترین لایه تهاجم فرهنگی، در قالب جنگ نرم به موضوع سبک زندگی معطوف است .
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: امروز عمیقترین لایه تهاجم فرهنگی غرب به انقلاب اسلامی، در قالب جنگ نرم به موضوع سبک زندگی معطوف است تا در کلیه شئون زندگی بتوانند الگوی مطلوب خود را تحمیل کنند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنایت به این تهدید در حکم انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال گذشته، ماموریت تدوین الگوی سبک زندگی اسلامی و ایرانی را به این شورا محول فرمودند.
خصیصه اصلی سبک زندگی اسلامی و ایرانی، ابتنای آن بر توحید و خدامحوری است.
حجتالاسلام والمسلمین رشاد گفت: خصیصه اصلی سبک زندگی اسلامی و ایرانی، ابتنای آن بر توحید و خدامحوری در همه عرصهها و زمینهها به معنای توجه به ذات مقدس ربوبی و تلاش در جهت نیل به رضایت اوست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: توجه به ولایت انسان کامل بهعنوان حجت بالغه الهی بر زمین و تبعیت از این ذات مقدس بهعنوان انسانی که در علم و عدالت سرآمد همه بندگان خداست، از سایر خصوصیات این سبک زندگی است.
نقش خطیر حوزه و دانشگاه در تبیین مسائل نظری و معرفتی سبک زندگی.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تبیین وظیفه بخشهای مختلف، برای تحقق این موضوع گفت: حوزه و دانشگاه در تبیین مسائل نظری و معرفتی این موضوع و همچنین مدیران برنامهریزی و اجرایی کشور در وارد کردن این مبانی در برنامهریزیها و اجرای آنها، نقش خطیری دارند.
حجتالاسلام والمسلمین رشاد گفت: رسانهها و در راس آنها رسانه ملی در تبدیل این موضوع به گفتمان غالب و رایج در سطح جامعه وظیفه سنگین دارند.