پاسخ به:مبحث بیست و پنجم طرح صالحین: حـجـاب و عـفـاف
دوشنبه 27 آبان 1392 11:52 AM
3) 3- آیا شما یا اطرافیانتان حجاب را رعایت می کنید ؟ چرا ؟
رعایت حجاب |
عدم رعایت حجاب |
۱-رضای خدا ۲-مورد توجه اولیای خدا واقع شدن ۳-ناامید شدن شیطان ۴-تقویت اراده و تسلط بر نفس ۵-امنیت فردی و اجتماعی ۶-کمک به حفظ سلامت جامعه ۷-کمک به حفظ سلامت خانواده و گرمی آن ۸-آرامش روحی در اثر اطاعت از پروردگار ۹-کمک به رشد فرهنگ و اقتصاد جامعه ۱۰-تثبیت ارزش و حرمت واقعی در جامعه ۱۱-مجری حکم قرآن شدن ۱۲-شریک جرم دیگران نبودن ۱۳-تشویق دیگران در رسیدن به ارزش ها ۱۴-دعای خیر خوبان را پشت سر داشتن |
۱-ناخشنودی پروردگار ۲-مورد توجه افراد غافل و خطاکار واقع شدن ۳-امیدوار نمودن شیطان ۴-تضعیف اراده در اثر اطاعت از هوای نفس ۵-به خطر انداختن خود و دیگران ۶-از بین بردن سلامت معنوی جامعه ۷-سرد شدن روابط و به خطر افتادن نظام خانواده ۸-افزایش تنش و نگرانی ۹-تضعیف قوه ی فرهنگی و اقتصادی جامعه ۱۰-کم کردن ارزش و حرمت زن ۱۱-مجری نقشه های بداندیشان و شیادان قرار گرفتن ۱۲-مشارکت در جرم و خطای دیگران ۱۳-دور کردن دیگران از ارزش ها ۱۴-محرومیت از دعای خیر خوبان |
نقل از : www.z-bihejabi.blogfa.com
از این رو خداوند در ابتداء مردان را از چشم چرانی نهی می کند، و می فرماید:
به مردان مؤمن بگو: چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند و عفاف (عورت) خود را حفظ كنند» (نور: 30)
و سپس در آیه ی بعد به زنان می فرماید:
به زنان با ایمان بگو: چشم های خود را (از نگاه هوس آلود) فرو گیرند و دامان (عورت) خویش را حفظ كنند. (نور: 31).ولی از آنجاییکه طبق غریزه ی انسانی، زن مظهر جمال و زیبایی می باشد، از این رو بر پوشش و رعایت عفت زنان بیشتر تأکید شده است.
.
امام خمینى كه در عصر حاضر از هر نظر الگوى مى باشند در مورد رعایت حجاب در خانواده نیز بسیار دقیق و مراقب بودند دختر گرامى ایشان این دقت و مراقب را چنین بیان كرده اند:
بهر حال همانطور كه گفتم ایشان (امام خمینى ) در مقابل بیرونى و نامحرم خیلى سختگیرند، اَلان پسرهاى من و احمد آقا 15 و 16 ساله اند و ما یكروز اگر منزل آقا براى ناهار دعوت شویم پسرها حق آمدن ندارند یا اگر هم بیایند ما خانه خانم (همسر حضرت امام) مى نشینیم و سفره مى اندازیم و آنها منزل احمد آقا، آن هم براى اینكه پسرها و دخترهاى اهل فامیل و خانه با هم غذا نخورند، نه فقط سر سفره بلكه حتى سلام هم به هم نكنند چون واجب نیست.
من خودم پانزده ساله بودم كه آقاى اشراقى با خواهرم ازدواج كرد، و داماد ما شده بود.
یك روز ما دعوت داشتیم منزل ایشان همینجور كه من و آقا با هم وارد شدیم ، دیدم آقاى اشراقى دارند به استقال مى آیند، در یك باغچه اى بود كه ما داشتیم جلو مى رفتیم ، من گفتم : سلام بكنم؟ امام گفتند: واجب نیست ، من هم رویم نشد كه سلام نكنم ، زدم و از تو باغچه رد شدم كه با آقاى اشراقى روبرو نشوم.(1)
پی نوشت:فلسفه حجاب، ص 114