INTERNET چیست؟
چهارشنبه 10 آذر 1389 8:17 PM
INTERNET چیست؟
Internet شامل چندین (میلیون) كامپیوتر است كه به وسیله خطوط ارتباطی نظیر تلفن یا سایر خطوط ارتباطی دیگر به هم متصل شده است .هر كامپیوتر در اینترنت دارا ی اطلاعاتی است كه توسط كاربران دیگر بوسیله سخت افزارهای مناسب قابل دسترسی است .حداقل سخت افزار مناسب جهت دسترسی به این اطلاعات شامل موارد زیر می باشد:
۱-كامپیوتر مناسب ۲- یك خط تلفن ۳-یك دستگاه مودم
پس از اتصال به اینترنت می توان اطلاعات دلخواه خود را از كامپیوترهای دیگر دریافت و اطلاعات خود را توسط اینترنت به دیگران انتقال دهیم. كامپیوترها در شبكه اینترنت به دو بخش عمده تقسیم می شوند:
۱. Server : كامپیوترهائی كه دارای اطلاعات اساسی بوده و قابل دسترسی توسط دیگران می باشند كه اصطلاحاً به آنها سرویس دهنده ها (server ) نیز گوئیم.
۲. Client : كلیه كامپیوترهائی كه از سرویس دهنده ها اطلاعات می گیرند مانند كامپیوترها ی ما ، كه اصطلاحاً به آنها مشتری یا سرویس گیرنده(client) گویند.به تعبیر دیگر یك كامپیوتر در شبكه اینترنت یا سرویس دهنده می باشد یا سرویس گیرنده و عموماً سیستم های ما جزء سرویس گیرنده ها می باشند.
تفاوت اینترنت و B.B.S
یك B.B.S شامل تعداد محدودی كامپیوتر است كه اطلاعات خاصی مانند مسائل سیاسی تجاری و اقتصادی را تنها برای اعضای سرویس مذكور ذخیره و منتقل می كند . از جمله این B.B.S ها می توان به America On Line (AOL) و یا Compu serv اشاره كرد . ضمناً باید یاد آور شد كه از طریق B.B.S نیز می توان به اینترنت دسترسی پیدا نمود. این در حالی است كه جهت اتصال به اینترنت علاوه بر موارد سخت افزار داشتن یك نرم افزار مناسب مانند Internet Explorer و یك آدرس Account لازم است .هر چند مورد ذكر شده (نرم افزار و آدرس ) برای دستیابی به B.B.S نیز صادق است. حال به بررسی اجمالی توانائی های اینترنت می پردازیم و سپس طریقه اتصال به آنرا مورد بررسی قرار می دهیم .
توانایی های اینترنت
اطلاعات در شبكهٔ جهانی اینترنت توسط ۶ سرویس مهم ارائه میگردد كه به ترتیب آنها را نام برده و عملكرد هر كدام را مورد بررسی قرار میدهیم .
۱)شبكهٔ جهانی وب World wide web
۲)پست الكترونیكی Electronic mail
۳)گروههای خبری News groups
۴)سایتهای گوفر Gopher sites
۵)سایتهای اف-تی-پی FTP sites
۶)تل نت telnet
web وب در حقیقت بخشی از اینترنت است كه میتواند اطلاعات را به صورت محاورهای (intractive) عرضه كند.اطلاعات در وب به صورت صفحاتی به نام web page نامیده میشود ذخیره میشوند.این صفحات میتوانند انواع اطلاعات شامل صدا،فیلم،تصویروانیمیشن را ذخیره كنند.ویژگی خاص در وب این است كه با click روی نواحی خاصّی میتوان به صفحات دیگر كه در حقیقت زیر فهرستی از اطلاعات اصلی هستند منتقل شد و محدودیّتی در ارائهٔ این صفحات وجود ندارد همچنین میتوان از صفحات وب یك سایت به صفحات وب سایت های دیگر رفت.ازوب میتوان جهت انتقال فایل یا نامه به اینترنت نیز استفاده نمود .
E-mail
e-mail یا پست الكترونیكی یك وسیلهٔ ارتباطی مناسب بوده كه به ما اجازه میدهد تا با سایر كاربران در سراسر دنیا ارتباط بر قرار نمائیم این ارتباط در e-mail مانند پست بوده امّا به صورت الكترونیكی عمل میكند .از جمله ویژگیهای آن سادگی كار با آن وسرعت زیاد آن است. یاد آوری این نكته ضروری است كه مامیتوانیم همراه نامه فایل های دلخواه خود مانند فایل های صوتی وتصویری را نیز ارسال و یا دریافت نمائیم.
News groups
قابلیّت دیگری از اینترنت است .گروههای خبری (usenet) به ما اجازه میدهند تا كاربران عضو این گروه بتوانند اطلاعات مورد علاقهٔ خود را بین یكدیگر رد وبدل كنند .برنامهٔ usenet در اینترنت امكان ارتباط با هزاران گروه خبری را برای ما فراهم میسازند .
Gopher site
سایت های گوفر اطلاعات ذخیره شدهٔ خود را به صورت سلسله مراتبی از منوهای متنی ارائه میدهند . اطلاعات سایت های گوفر بیشتر متن میباشند امّا برخی از سایت ها توانایی ذخیره سازی عكس را نیز دارند .اكثر سایت های گوفر اطلاعات خود را به قالب سایتهای وب در آورده اند به این ترتیب نحوهٔ دسترسی به آنها آسان تر شده است .
FTP site
سایت های FTP در حقیقت انباری از فایل های مورد نیاز هستند كه میتوانیم از بین آنها فایل مورد نظر خود را یافته و به كامپیوتر خود منتقل (download) نمائیم همچنین میتوان به درون سایت های FTP فایلی را فرستاد.upload)كرد(
Telnet
یكی دیگر از قابلیّت های شبكهٔ اینترنتTelnet میباشد . كه بیشترین كاربر را در سطوح مختلف علمی مانند دانشگاهها دارند .Telnet این امكان را به ما میدهد تا از راه دور به یك كامپیوتر متصل شویم و از برنامه های آن استفاده كنیم
ابزار مورد نیاز برای اتصال به اینترنت
علاوه بر موارد ذكر شدهٔ قبلی جهت اتصال به شبكهٔ جهانی اینترنت (كامپیوتر،مودم و خط تلفن) عملاً به دو چیز دیگر نیاز داریم :
۱-یك كد یا (acount) عبور كه از یك شركت ارائه دهندهٔ خدمات اینترنت ISP (Internet Service Provider) دریافت میكنند .
۲-نرم افزار های مناسب جهت كار با برنامه های اینترنت
هنگامی كه عضو یك شركت ارائهٔ خدمات اینترنت میشویم آن شركت یك نام كاربر و یك كد عبور جهت استفاده در اختیار ما قرار میدهد و بدین طریق با استفاده از خط تلفن میتوانیم به اینترنت دسترسی پیدا نمائیم ، به چنین شركتهایی اصطلاحاً ISP گویند . از طرف دیگر برای مشاهده و دریافت اطلاعات در اینترنت به نرم افزارهایی نیاز داریم . سایت های مختلف در اینترنت نرم افزارهای خاص خود را دارند به طور مثال جهت دریافت صفحات وب از نرم افزارهایی كه Borowser نامیده میشوند و همچنین جهت دریافت و ارسال نامه از طریق e-mail از نرم افزار Outlook Express استفاده میكنیم . برای استفاده از سایر سایت ها نیز نرم افزارهای متناسب با آن سایت وجود دارد بستهٔ نرم افزاری Internet Explorer شركت مایكروسافت كلیهٔ این برنامه ها را در اختیار افراد قرار میدهد . این بستهٔ نرم افزاری جهت مشاهدهٔ صفحات وب ، سایت های FTP و سایت های گوفر مورد استفاده قرار میگیرند . همچنین بستهٔ نرم افزاری Outlook Express جهت استفادهٔ پست الكترونیكی e-mail و گروههای خبری استفاده میشوند.قبل از ادامهٔ بحث لازم است كه سیستم از نظر سخت افزاری آماده سازی شود ، به این منظور نصب و راه اندازی مودم را بررسی میكنیم.
نصب FAX / MODEM
همانطور كه قبلاً اشاره شد علاوه بر وجود یك دستگاه كامپیوتر و خط تلفن جهت برقراری ارتباط با شبكه اینترنت به یك فاكس مودم ( FAX / MODEM )نیاز داریم .فاكس مودمها به دو صورت داخلی (Internal ) و خارجی (External) وجود دارند كه هر دو حالت احتیاج به تعریف در سیستم دارند .