آشنایی با مداح همه فن حریف کشمیری
دوشنبه 20 آبان 1392 4:33 PM
به گزارش شیعه آنلاین، «سیدمظفر مدنی» ذاکر اهل بیت(ع)، دانشآموخته حوزه علمیه و مترجم زبان هندی است. او در مقتلخوانی توجه ویژهای به کتاب «حماسه حسینی» شهید مطهری دارد و سبک «سیدمهدی میرداماد» را به دلیل مستند بودن بیش از دیگران میپسندد.
ماه محرم با سوگواری و عزا از 1400 سال پیش تاکنون عجین شده است و بعد از واقعه مصیبت عاشورا مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) تلاش خود را به کار بستهاند تا پیام ثارالله را نسل به نسل منتقل کنند. برپایی یازدهمین همایش پیرغلامان حسینی در استان گلستان فرصتی را فراهم آورد که از نزدیک پای سخن این ذاکران سینهسوخته بنشینیم و از زبان آنها علت این عشق خروشان به سید و سالار شهیدان را جویا شویم. آنچه در ادامه میآید، ماحصل گفتوگوی خبرنگار فارس با مداح و ذاکر اهلبیت(ع) کشور هندوستان به نام سیدمظفر مدنی است که با وجود سن جوانش، پر شور و حرارت در ایام محرم در کشورش حضور مییابد، به تنهایی یک مجلس را میگذارند از سخنرانی، شعر خواندن تا مداحی آن هم به روش کشمیریها، به عبارتی این ذاکر اهل بیت(ع) همه فن حریف است و کتاب «حماسه حسینی» را بهترین سند برای واقعهگویی حادثه کربلا میداند: * در ابتدا خودتان را معرفی کنید. -سیدمظفر مدنی از کشور هند هستم و 29 سال سن دارم. * فارسی را از کجا یاد گرفتید؟ -فارسی را در ایران یاد گرفتم. * جامعةالمصطفی(ص) العالمیة؟ -بله! * الان در کشورتان مستقر هستید یا در ایران زندگی میکنید؟ - برای تبلیغ و مداحی در ماه محرم عازم کشورم هستم. * خانوادهتان در ایران هستند؟ -بله * چند فرزند دارید؟ -یک دختر 3 ساله دارم که در ایران متولد شده است. * اسم دخترتان چیست؟ -سیده معصومه * نسب شما به کدام امام میرسد؟ - به امام سجاد(ع) میرسد. * پس باید به طور ویژه برای امام حسین تبلیغ کنید! -بله! * چند سال است که به کار تبلیغ و مداحی مشغول هستید؟ - حدود 6 سال است که وارد حوزه شدم، قبل از آن در محیط دانشگاه بودم، پدرم مداح و شاعر اهل بیت است که مدت 20 سال است به زبان کشمیری در مورد امام حسین(ع) مرثیه مینویسد، من هم به همین دلیل وارد حوزه شدم و هم اکنون مداح و ذاکر اهل بیت(ع) هستم، البته شعر هم میگویم. * در تبلیغ با لباس روحانیت میروید؟ -بله. * در ایام محرم در هند شیوه تبلیغتان چگونه است، مثلاً اول روضه میخوانید بعد سینهزنی؟ -اول سخنرانی میشود، بعد به زبان کشمیری مرثیه میخوانند، بعد هم سینهزنی انجام میشود. *شما در این مجالس بیشتر سخنرانی میکنید؟ -هم سخنرانی و هم مداحی را انجام میدهم، چون بیشتر در هیئتهای کشمیری حضور دارم، بنابراین سخنران، مداح و شاعر خودم هستم. * به کدام سبک مداحی میکنید به سبک ایرانی یا کشمیری؟! -به همان سبک محلی به روش کشمیری، البته روشهای دیگر هم انجام میدهیم، مانند قرائت «دعای کمیل» را به سبک ایرانیها اجرا میکنیم. * روضه کدام یک حضرات معصومین(ع) را بیشتر دوست دارید؟ -هیچ کدام از این بزرگواران برای ما فرقی نمیکند، منتها در خصوص واقعه کربلا بیشتر روضه حضرت رقیه(س) و حضرت علی اکبر(ع) را دوست دارم. * از آنجایی که دانشآموخته حوزه علمیه هستید، از چه منابعی روضه میخواندید؟ - از کتاب «حماسه حسینی» استاد شهید مطهری و کتاب جامع مقاتل که دو سه سالی میشود در قم منتشر شده است، استفاده میکنم، البته این را بگویم اگر حدیثی در مجلس عزای امام حسین(ع) گفته شود و یا روضهای خوانده شود، ولی معرفت و آگاهی نباشد، به ضرر مکتب امام(ع) کار کردیم، بنابراین مداح باید روضههایی را بخواند که از سند کامل برخوردار بوده و یا در کتابهای معتبر نقل شده باشد. * کتابهای مقاتل به زبان هند و کشمیر وجود دارد؟ -اکثر کتابهای شهید مطهری به زبان اردو در قم ترجمه شده است، ما هم از کتاب «حماسه حسینی» استاد استفاده میکنیم. *شما خودتان در امر ترجمه کتاب گامهایی را برنداشتید؟ -چرا این دغدغه در من بود که کتابهایی را به زبان اردو ترجمه کنم، از دو ماه قبل کتابهای آیتالله نجمالدین طبسی در حوزه مهدویت را داریم به زبان اردو ترجمه میکنیم که از کتاب 200 صفحهای حدود 70 صفحه ترجمه شده است. *با توجه به اینکه تحصیلات حوزوی دارید، پای درس اخلاق یا روضه کدام مداح حضور پیدا میکنید؟ - به قول فرمایشات مقام معظم رهبری اکنون در این دوره زمانه باید جلسات بار علمی داشته باشد، بنابراین برای شرکت در جلسات ما هم این روند را پیگیری میکنیم، سه سال است که در مرکز تخصصی زیر نظر حجتالاسلام والمسلمین علی آل کاظمی، آیتالله نجمالدین طبسی و آیتالله حسینی قزوینی حضور پیدا میکنم، همچنین در جلسات اخلاق استاد احمد عابدی هم شرکت میکنم. * از مداحان ایرانی کدام یک را بیشتر دوست دارید؟ -من بیشتر سیدمهدی میرداماد را دوست دارم، زیرا میبینم هر آنچه را ارائه میدهد با مدرک و سند است و این هم قانع کننده است. * چه توصیهای برای مداحان جوان مثل خودتان دارید؟ -من فقط عرضم این است که مداح باید از نظر علمی پربار باشد تا سخن مداح تأثیرگذار است و قطعاً این آگاهی مخاطب را جذب میکند، پس با مطالعات و علم بیشتر وارد این عرصه شوند تا انشاءالله نسلهای آینده از شعرها و مداحی آنها استفاده کنند. |
منتظران مهدی آگاه باشید!
حسین را منتظرانش کشتند...