برای غلبه بر سرماخوردگی سير خام بخوريد
جمعه 10 آبان 1392 7:29 AM
به نقل از راز، بيشتر ما با مصرف كمي سير سرخ شده در بعضي غذاها موافق هستيم، ولي تاكنون چند حبه سير خام خورده ايم؟ نكته اصلي همين جاست! در طول فصل سرد و با شيوع سرماخوردگي، يك توصيه قديمي، خوردن يك قاشق غذاخوري سير خرد شده و يا جويدن يك حبه سير تازه است! ولي پرسش اينجاست كه حتي اگر خوردن يك حبه سير تازه، شما را از شر سرماخوردگي خلاص كند، آيا حاضر هستيد اين كار را انجام دهيد؟
سير يك آنتي اكسيدان بسيار قوي است و علاوه بر اين، خواص ضد ميكروبي و ضد ويروسي نيز دارد. همچنين به دليل خاصيت ضد احتقاني، در درمان سرماخوردگي بسيار مفيد است. زماني كه هنوز خواص ضد سرماخوردگي سير توسط دانشمندان شناخته نشده بود، وجود ويتامين C و آن و آنزيم ها و مواد معدني مانند گوگرد در سير، از خواص مهم آن شمرده مي شد.
هنگامي كه سير تازه با چاقو و يا خردكن و يا حتي از راه جويدن خرد مي شود، واكنشي شيميايي در سير روي مي دهد كه طي آن، ماده اي به نام آليسين آزاد مي شود. آليسين يك ضد ميكروب قوي است كه تنها در لحظه خرد كردن سير و درست قبل از اينكه حرارت ببيند، توليد مي شود! به همين دليل خوردن سير تازه به اين شكل، زماني كه يك آنفلوآنزاي شديد در حال شروع شدن است، براي متوقف كردن بيماري بسيار مفيد است. به توصيه برخي متخصصين، خوردن يك يا دو حبه سير، هر سه يا چهار ساعت يك بار، باعث توقف كامل سرماخوردگي مي شود.
در اينجا دو روش استفاده از سير خام را به شما معرفي مي كنيم:
نگه داشتن سير در دهان
اين روش همانند روش قديمي بو دادن يك حبه كامل سير و سپس خوردن آن، بسيار مرسوم است؛ البته اين كار براي كساني كه دل و جرات خام خوردن سير را ندارند، كار ساده اي نيست! شايد استفاده از روش قديمي براي كساني كه معده حساسي دارند، امكان پذير باشد، ولي توصيه مي شود اين روش را با معده خالي انجام ندهيد. يك تفاوت مهم در اين روش ساده با نوع قديمي آن اين است كه نگه داشتن سير در دهان، براي درمان گلودرد نيز بسيار مفيد است. يك حبه سير را ببريد و آن را به مدت پانزده دقيقه در دهان نگه داريد و اجازه دهيد با اين روش، عصاره جادويي موجود در سير، بيماري شما را درمان كند.
تركيب سير با عسل و يا روغن زيتون
روش بسيار لذيذ ديگر اين است كه يك حبه سير را به دو قسمت تقسيم كنيد و اجازه دهيد به مدت پانزده دقيقه در اين حالت بماند. اين كار باعث مي شود آنزيم هاي موجود در سير فعال شوند. سپس مقداري عسل، (كه خاصيت شفابخشي دارد) نيز به آن اضافه كنيد. همچنين مي توانيد به جاي عسل از مقداري روغن زيتون استفاده كنيد كه به گفته بسياري، بوي بد سير را خنثي مي كند. روغن زيتون را روي سيرهاي بريده شده بماليد و در نهايت، سير آغشته به مواد را روي تكه اي نان و يا نان خشك بگذاريد و ميل كنيد.
بسياري از مردم، به تاثير اين روش ها بسيار معتقد هستند. آيا تاكنون هيچ يك از آنها را امتحان كرده ايد؟ شايد بهتر باشد امسال در فصل سرما، براي رهايي از شر سرماخوردگي و آنفلوآنزا اين روش هاي ساده را امتحان كنيد.