◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت یازدهم]
چهارشنبه 8 آبان 1392 6:26 PM
با پیشرفت علوم رایانه تولید بازی های رایانه ای نیز دچار تغییرات عمده ای شده اند که این موضوع امروزه کارکردهای گوناگونی نیز به همراه داشته است. بازی های رایانه ای به عنوان ابزاری برای آموزش، انتقال و یا تحمیل فرهنگ ها تبدیل شده و هرقدر این فرهنگ ها متناسب با هنجارهای یک کشور باشد به عنوان ابزاری مناسب مد نظر قرار می گیرد و اگر برخلاف آن باشد می تواند ابزاری در جهت تهاجم فرهنگی باشد.
استفاده از بازی های فکری یکی از راههای رشد خلاقیت و نوآوری بچهها به شمار می رود. نرم افزارهای آموزشی میتوانند نقش مهمی در این زمینه داشته باشند. از جمله نقاط قوت و قابلیتهای بالای بازی های رایانه ای، ايجاد کردن چالش ذهني، افزايش حس کنجکاوي و خيال پردازي، توسعه خلاقيت در کودک و افزايش قدرت تصميم گيري است. تخليه هيجاني و افزايش حس خيرخواهانه نیز از مزاياي دیگر استفاده از بازي هاي مفید رايانه اي است.
تحقيقات به عمل آمده نشان میدهد كه اكثر والدين يعني 90 درصد آنها از این مطلب كه فرزندانشان چه بازي رایانه ای خريداري مي كنند بی خبرند. اين در حالي است كه در كشور ما بيشتر اين بازي ها هم وارداتي و به صورت قاچاق بوده که از مبادی غیر رسمی و بدون نظارتهای لازم وارد کشور شده است. آگاه كردن والدين از خطرات بازي هاي خشن، غيراخلاقي و غير فرهنگي از جمله اقدامات لازمی است كه در این راستا مي توان انجام داد. همچنين آگاه كردن والدين از اين كه حتماً از رده بندي سني بازي ها آگاه شوند، بسيار ضروري است.
همراهی والدین در انجام بازی های رایانه ای با کودکان می تواند موجب ایجاد گفتگو در مورد معایب و محاسن بازی ها و تبادل نظر با آنها شود. این روش به عنوان روشی علمی برای کاهش آسیبهای ناشی از بازی های رایانه ای خشن و غیر اخلاقی شناخته شده است.
تلاش در جهت تولید بازی های رایانه ای بومی با لحاظ کردن آداب ایرانی و اسلامی و هنجارهای کشورمان و حمایت از بخشهای فعال در این حوزه باید مد نظر قرار گیرد. تولید بازی هایی با هدف آموزش شیوه های زندگی، ارزش کسب و کار و تولید و موارد اخلاقی از این دست از جمله مواردی هستند که لحاظ کردن آنها در طراحی بازی ها دستیابی به تأثیرات مثبت بازی های رایانه ای را محقق خواهد ساخت.
◄◄ دانلود قسمت یازدهم [پایگاه راسخون] ►►