جنگ نرم [معرفی کتاب]
دوشنبه 6 آبان 1392 8:21 PM
جنگ نرم ۴ (عملیات روانی و فریب استراتژیک)
این کتاب ویژه عملیات روانی و فریب استراتژیک است که در دو بخش و شانزده فصل تنظیم شده است. بخش اول مشتمل بر شش فصل میباشد که عبارتند از: درآمدی بر مفهوم عملیات روانی و جنگ روانی؛ تبارشناسی و تحولات عملیات روانی و جنگ روانی؛ انواع، سطوح و اهداف عملیات روانی؛ طرحریزی عملیاتهای روانی؛ عملیات روانی و غیره. بخش دوم شامل ده فصل است. در این بخش واژگان فریب استراتژیک؛ مؤلفههای انکار و فریب استراتژیک؛ تبارشناسی فریب استراتژیک؛ اصول فریب استراتژیک؛ چارچوب انکار و فریب استراتژیک؛ روشها، متولیان و نظریههای شناسایی فریب؛ چالش انکار و فریب برای اطلاعات؛ مقابله با فریب استراتژیک؛ شرایط موفقیت و ناکامی انکار و فریب استراتژیک در رژیمهای دموکراتیک و غیره به ترتیب عناوین فصلهای هفتم تا شانزدهم را تشکیل میدهند.
|
جنگ نرم 5 (براندازی نرم در کشورهای مدل)
«براندازی نرم» مفهومی است که خصوصاً در چند سال گذشته، جایگاه مهمی را در ادبیات روابط بینالملل به خود اختصاص داده است. ناآرامیهای سالیان اخیر در برخی جمهوریهای برجای مانده از میراث شوروی سابق و نوع تحولات و شیوه تغییرات حکومتی حاصله، وجه نرمتری از اعمال نفوذ به قصد تغییر ساختار در کشور هدف را نمایان کرد. کتاب حاضر تلاش دارد تا در چهار بخش به وجوهی از این مفهوم بپردازد و با استناد به وقایع تاریخی و سیاستهای اعلام شده، مفهوم مذکور را مورد ارزیابی دقیق قرار دهد.
|
جنگ نرم ۶ (ویژه جنگ رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران)
این حقیقت که از نخستین روز پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران شبانهروز توسط رسانههای شنیداری و دیداری بینالمللی، بخصوص غربی مورد تهاجم قرار گرفتهاند، امری نیست که نیاز به اثبات داشته باشد.با در نظر گرفتن لزوم ایجاد شناختی بهتر از این پدیده، ششمین شماره از مجموعه کتابهای جنگ نرم مؤسسه ابرار معاصر تهران، تلاش کرده در سه بخش کلی به بررسی جنبههای مختلفی از موضوع جنگ رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران بپردازد. در این راستا، بخش اول به بررسی سلطه رسانهای غرب و بخصوص آمریکا بر فضای رسانهای جهانی و همچنین مفهوم امپریالیسم فرهنگی پرداخته است. در بخش دوم، تحلیل جامعی از کارکرد، اهداف و ساختار شبکههای ماهوارهای فارسیزبان به خواننده ارائه میشود و در بخش نهایی، پنج رسانه مدل، شامل سایت بیبیسی فارسی، تلویزیون بیبیسی فارسی، سایت رادیو فردا، و ... مورد مطالعه قرار گرفته، یک شناسایی و ارزیابی اجمالی از عملکرد آنان ارائه میشود.
|