نکرده به کار و نذارين به کار
یک شنبه 28 مهر 1392 11:58 PM
وقتي فضاي خانه را بوي غذاي سوخته يا رنگ يا... پر كرده است، ميتوانيد علاوه بر باز كردن پنجرهها از راهكارهاي سريع و پيشنهادهاي ما استفاده كنيد. همانقدر كه پراكنده شدن عطري خوشبو و دلانگيز در محيط، حس خوب و خوشايندي را در انسان ايجاد ميكند، به مشام رسيدن بويي نامطبوع، ناراحتكننده و حتي بعضي اوقات غيرقابل تحمل ميشود. حالا ممكن است اين بوي ناخوشايند از غذايي سوخته برآمده يا حاصل انجام مراحل آمادهسازي پخت غذايي لذيذ باشد؛ مانند درستكردن پيازداغ، سيرداغ يا سرخكردن انواع و اقسام سبزيجات و مرغ و ماهي كه همه اينها فضاي خانه را با بويي ناخوشايند پر ميكند. هركدام از اين بوها به نسبتهاي مختلف براي اغلب افراد، آزاردهنده و نامطبوع است بنابراين معمولا اولين عكسالعملها در چنين شرايطي روشنكردن هواكشها و بازكردن كليه راههاي خروجي شامل در و پنجرههاي خانه است و باتوجه به اينكه اين روزها هوا رو به سردي ميرود، اقدام دوم (بازكردن در و پنجره) اگرچه به خروج بو با سرعت بيشتري منجر ميشود ولي سبب بههدر رفتن درصد زيادي از گرماي موجود در خانه نيز ميشود كه اين كار به لحاظ صرفهجويي در انرژي مناسب نيست؛ بنابراين بايد به فكر چارهاي بهتر بود. براي اين منظور باتوجه به نوع بوي پراكندهشده در محيط، راههاي متعددي وجود دارد؛ فقط كافي است آنها را امتحان كنيد:
بوي حاصل از پخت و پز غذا را با ريختن مقداري جعفري در تابهاي كوچك و قراردادن آن روي شعله اجاقگاز از بين ببريد.
بوي سوختگي ميآيد. غذا سوخت؟!
براي از بين بردن بوي حاصل از پخت و پز و سرخكردن و بهخصوص سوختن غذا در فضاي آشپزخانه و خانه به راههاي زير توجه كنيد:
1 – كاسهاي حاوي آب را روي شعله اجاقگاز قرار دهيد و تعدادي چوب دارچين يا كمي از پودر آن را در آب بريزيد و بگذاريد روي شعله ملايم اجاقگاز تا كمكم به جوش آيد. عطر دارچين فضا را معطر كرده و بوي حاصل از سرخكردني و حتي سوختگي را از بين خواهد برد.
2 – براي اينكه همزمان با از بين رفتن بوي ناخوشايند موجود در آشپزخانه، بوي مطبوعي نيز در فضا بپيچد، به جز دارچين، مواد ديگري نيز وجود دارد كه ميخك ازجمله آنهاست. پس چند عدد ميخك را داخل كاسهاي فلزي حاوي آب بريزيد. مانند نمونه قبلي روي شعله اجاقگاز قرار دهيد.
3 – هرچقدر هم كه غذا خوشمزه باشد، بوي سوختن آن بسيار بد و ناخوشايند است. پس اگر حواستان پرت شد و غذايتان سوخت و بوي آن تمام خانه را در برگرفت، ناراحت نشويد. ابتدا اگر هواكش روشن نيست، روشنش كنيد. سپس قابلمهاي حاوي آب را روي شعله اجاقگاز قرار داده و چند تكه ليموترش در آن بيندازيد و بگذاريد بخار حاصل از جوشيدن ليموترش در آب، بوي سوختگي موجود در خانه را از بين ببرد.
4 – اگر ميخواهيد شروع به سرخكردن سبزي يا موادي بكنيد كه مطمئن هستيد هم خودتان و هم ديگر اهالي خانواده از بوي حاصل از آن ناراحت ميشوند، پيش از شروع كار، ابتدا هواكشهاي داخل آشپزخانه را روشن كرده سپس مقداري سركه سفيد را در كاسهاي بريزيد و آن را كنار اجاقگاز روشن قرار دهيد؛ بوي حاصل از سركه سفيد، باقيمانده بوي حاصل از سرخكردن آن مواد را در محيط خنثي ميكند.
5 – اگر حواسپرتي كار دستتان داده و غذا به قدري سوخته كه بوي حاصل از آن با هيچيك از راهكارهاي فوق خنثيشدني نيست، ديگر مجبور هستيد پنجرهها را باز كنيد ولي براي اينكه اين بو هرچه سريعتر از طريق پنجره آشپزخانه خارج شده و به ديگر قسمتهاي خانه انتقال پيدا نكند، پارچه و حوله مخصوص آشپزخانه را نمدار كرده و براي چند دقيقه آن را تكان دهيد.
6 – گاهي پخت بعضي سبزيجات به خصوص انواع كلمها بوي نامطبوعي را در فضا پراكنده ميكند. در چنين شرايطي يا در آب سبزيجات در حال پخت، كمي سركه يا حتي به ادعاي بعضي افراد چند تكه نان سفت بريزيد يا آنكه ظرف كوچكي را از سركه پر كنيد و در كنار اجاقگاز قرار دهيد. البته جوشاندن سركه يا مخلوط سركه و آب كارسازتر خواهد بود.
7 – بوي حاصل از پخت و پز غذا را با ريختن مقداري جعفري در تابهاي كوچك و قراردادن آن روي شعله اجاقگاز از بين ببريد. حرارتدادن جعفري براي مدت 5 دقيقه، نه تنها بوي نامطبوع موجود را از بين ميبرد بلكه فضا را عطرآگين ميكند.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست