نوشیدنی کفیر؛ سرشار از ویتامین
یک شنبه 21 مهر 1392 9:37 PM
نوشیدنی کفیر؛ سرشار از ویتامین
کفیر از پوکی استخوان جلوگیری میکند و در تنظیم فشار خون نیز نقش عمدهای دارد.
کفیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص نوشیدنی کفیر و ارزش غذایی آن اظهار داشت: کفیر نوعی نوشیدنی است که از مجموعهای از باکتریهای زنده و مفید برای بدن تشکیل شده به طوری که دانشمندان راز سودمندی کفیر را برای سیستم ایمنی و گوارش، وجود این باکتریها میدانند.
علی اکبر کمالی با بیان این که مخمرهای موجود در آن قادر به ساختاسیدفولیک است، افزود: کمبود اسیدفولیک در خانمها به ویژه خانمهای باردار شایع است. این محصول معجزه آسا در پیشگیری و درمان بیماریها بسیار مفید است.
وی در خصوص خواص درمانی کفیر خاطرنشان کرد: اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتیبیوتیک، افزایش حرکات روده و درمان یبوست، جلوگیری از بیماری پوکی استخوان، درمان آلرژیها، درمان اسهال و ضد عفونی کردن محیط روده از مهمترین خواص این نوشیدنی است.
این کارشناس صنایع غذایی در ادامه درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمیتوانند شیر بخورند را از دیگر خواص کفیر دانست و افزود: درمان بیماریهای گوارشی، درمان فشار خون و درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی از دیگر خواص این ماده غذایی است.
وی با اشاره به این که کفیر سرشار از ویتامینهای گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسیدفولیک، غنی از کلسیم، فیبر و پروتئین است، عنوان کرد: کفیر نوشیدنی مۆثر در زیبایی پوست، مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا، ممانعت از نفخ رودهای، ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک و هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن است.
کفیر سرشار از ویتامینهای گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسیدفولیک، غنی
از کلسیم، فیبر و پروتئین است
کمالی با اشاره به ارزش تغذیهای کفیر اظهار داشت: از آنجا که کفیر از فرآوردههای شیری میباشد، بنابراین ارزش تغذیهای شیر را داراست و به دلیل وجود باکتری و مخمر لاکتیک خواص درمانی زیادی را شامل میشود.
وی با اشاره به روش نگهداری کفیر گفـت: نکته مهم زمان مصرف کفیر است که باید باکتریهای آن به اندازه کافی زنده و فعال باشند. در تولید محصول، به مصرف کنندگان تأکید میشود که آن را در یخچال نگهداری کنند چون در صورت نگهداری در خارج از یخچال باکتریها فرصت تکثیر پیدا میکنند.
کمالی در پاسخ به این که آیا همه اقشار جامعه اعم از کودکان، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار، شیرده میتوانند از آن استفاده کنند و یا مصرف آن به گروه خاصی محدود میشود؟ اظهار کرد: همه سنین به خصوص زنان شیرده و باردار میتوانند از این نوشیدنی استفاده کنند. از طرفی به دلیل اینکه ارگانیسمهای کفیر قابلیت تجزیه لاکتوز شیر را دارند، بنابراین توصیه میشود افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (که نمیتوانند شیر را هضم کنند) کفیر را جایگزین شیر کنند.
این کارشناس صنایع غذایی در پایان عنوان داشت: کفیر یک محصولی است که در راستای سالم سازی باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتریهای ترشح کننده سموم که پوست و مو را خراب میکنند، میشود بنابراین افرادی که کفیر مصرف میکنند پوست و موی سالمتری دارند. کفیر همچنین از پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند، کفیر درتنظیم فشار خون نیز نقش عمدهای دارد. تاکنون نیز اطلاعاتی مبنی بر تأثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.