0

هفته چهارم:----o-( ذوالکفــــــل " احترام به پدر و مادر ")-o---

maryam5852
maryam5852
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 672

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " احترام به پدر و مادر ")-o---
شنبه 6 مهر 1392  3:53 PM

احترام به والدين

احترام به والدين

امام رضا (عليه السلام) فرمودند: «بر الوالدين واجب و ان كانا مشركين و لا طاعه لهما في معصيه الخالق»(1) نيكي به پدر و مادر واجب است اگر چه مشترك باشند، و اطاعت كردن از آنها در معصيت خدا سزاوار نيست.

بايد پدر و مادر از شما راضي باشند و الا به درد نخواهي خورد، بايد خيلي به آنها احترام بگذاري. كاري كن پدر و مادر براي تو دعا كنند كه دعاي آنها مستجاب است.

حضرت رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمودند : «اربعه لا ترد لهم دعوه امام عادل و والد لولده و الرجل يدعو لاخيه بظهر الغيب و المظلوم» (2)

چهار نفر دعايشان برنمي گردد و مستجاب مي شود: 1 – امام عادل 2 – پدر و مادر در حق فرزند 3 – كسي كه براي برادر مومنش در غياب او دعا كند 4 – مظلوم

جلو پدر و مادر راه مرو(3). جواني به اروپا رفت و برگشت، جلو پدر با دوستانش راه مي رفت دوستش پرسيد اين آقا كيست، آن جوان بي ادب گفت نوكر من است....

حضرت رسول اكرم (ص) فرمودند: «الجنه تحت اقدام الامهات»(4) بهشت زير پاي مادران است گاهي برو دست و پاي مادر و پدر را ببوس. شما كه طلبه هستيد و دوستدار اهل بيت غالبا مادرهاي خوبي داريد كه شما خوب شده ايد(5)

عن ابي عبدالله (ع) قال: «جاء رجل الي النبي (صلي الله عليه و آله و سلم) فقال يا رسول الله من ابر، قال (صلي الله عليه و آله و سلم) امك قال ثم من؟ قال (صلي الله عليه و آله و سلم) امك، قال : ثم من ؟ قال (صلي الله عليه و آله و سلم) امك، قال ثم من؟ قال (صلي الله عليه و آله و سلم) اباك(6)

شخصي نزد رسول اكرم (ص) آمد و گفت: «به چه كسي خوبي كنم؟ حضرت فرمودند: مادرت، گفت ديگر به چه كسي؟، حضرت فرمودند مادرت، گفت ديگر به چه كسي؟، حضرت فرمودند: مادرت، گفت ديگر به چه كسي؟ حضرت فرمودند پدرت».

حضرت آيت‌الله مجتهدي مي‌گفت: «استاد ما حاج شيخ علي اكبر برهان مي‌فرمودند: اگر مي خواهي قدر مادرت را بفهمي يك شب، دو تا آجر به شكمت ببند و بخواب در همان شب، متوجه سختي ولادت و بارداري خواهي شد». خلاصه اگر پدر و مادر از شما ناراضي باشند، كارت گير مي‌كند و سلب توفيق مي‌شوي .

مبادا ]شما جوان [شب دير به خانه بروي كه آنها نگران بشوند. بدون اجازه آنها هيچ جا مرو. خصوصاً اگر آن جائي كه مي‌خواهي بروي، مورد رضايت آن‌ها نباشد، اينها از جمله مواردي است براي جواني كه با پدر و مادرش زندگي مي‌كند و هنوز ازدواج نكرده است مي تواند موجب سلب توفيق شود . . .

يكي از رموز موفقيت بزرگان، احترام به پدر و مادر بوده است، امام صادق (ع) فرمودند: «ان رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم اتته اخت له من الرضاعه، فلما نظر اليها سر بها، و بسط ملحفته لها، فاجلسها عليها ثم اقبل يحدثها و يضحك في وجهها، ثم قامت و ذهبت و جاء اخوها فلم يصنع به ما صنع بها فقيل: له يا رسول الله صنعت باخته ما لم تصنع به، و هو رجل فقال : صلي الله عليه و آله و سلم لانها كانت ابر بوالديها منه»(7)

خواهر رضائي حضرت رسول اكرم (ص) نزد ايشان آمد، وقتي حضرت او را ديدند خوشحال شدند و ملحفه خودشان را زير او پهن كردند و او را روي آن نشاندند و با او شروع به صحبت و خنده كردند، وقتي آن خواهر رفت، برادر او آمد ولي حضرت، هيچ يك از آن كارها را براي او نكردند. اصحاب گفتند يا رسول الله با خواهرش طوري برخورد كرديد كه با او نكرديد، در حالي كه او مرد است، حضرت فرمودند: زيرا خواهرش بيشتر از او به پدر و مادرش احترام مي‌كرد. اين هم نتيجه احترام به والدين است. اما نتيجه بي احترامي به والدين را ببين. شخصي به مادرش گفت: مادر، ما ديگه خسته شده ايم،  چند روز هم برو خانه آن پسرت. مادرش از اين كلام بسيار ناراحت شد و با دلي غمگين و جسمي فرتوت، از نزد فرزندش خارج شد، ولي در عوض خداوند پسر را مجازات كرد و در اثر اين بي احترامي چندين ميليون تومان مال آن شخص در بندر عباس گم شد، آن مادر آنقدر ناراحت بود كه مي‌گفت اين تازه عقوبت دنيايي اوست، عقوبت آخرت او مانده است. پدري از پسرش ناراحت شد و گفت كه ان شاء الله همان طور كه مرا آزار و اذيت ميكني، دنيا هم تو را اذيت و آزار كند و هرگز صاحب خانه و زندگي نشوي و همان طور هم شد آن شخص تا آخر عمر علاوه بر اينكه صاحب خانه نشد بلكه بچه دار هم نشد.

تشکرات از این پست
hoseinh1990 tahmores alirezaheydari64
دسترسی سریع به انجمن ها