0

هزینه های انسانی دستگاه های الکترونیک: روایت یک عکاس بریتانیایی در آفریقا

 
taksin
taksin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 451
محل سکونت : آذربایجان غربی

هزینه های انسانی دستگاه های الکترونیک: روایت یک عکاس بریتانیایی در آفریقا
سه شنبه 2 مهر 1392  11:18 AM

هزینه های انسانی دستگاه های الکترونیک: روایت یک عکاس بریتانیایی در آفریقا

هزینه های انسانی دستگاه های الکترونیک: روایت یک عکاس بریتانیایی در آفریقا

 
محمد زرین صدف
 
شاید نزدیک به یک قرن است که جمهوری دموکراتیک کنگو درگیر جنگ های داخلی شده و جالب اینجا ست که عامل اصلی این همه خشونت در این منطقه، منابع طبیعی گسترده آن است. غم انگیز تر از این مسئله اینکه کامپیوتر ها، تبلت ها، تلفن های هوشمند، و حتی دستگاه های بازی ما، در برپایی آتش جنگ و کشتار گسترده در کنگوی شرقی بی تاثیر نیستند.
 
مارکوس بلیسدیل احتمالا بیش از هر فرد دیگری از زیر و بم اتفاقاتی که در پس زمینه فرایند تولید تلفن های هوشمند می افتد با خبر است. اطلاعاتی که بسیاری از ما حتی کوچکترین علاقه ای به شنیدن آن ها نداریم. این عکاس بریتانیایی بیش از ۱۴ سال است که در کنگوی شرقی به ثبت واقعیت های خشوت بار این منطقه می پردازد.
 
در طول این سال ها بیش از ۵ میلیون نفر، از جمله ده ها هزار کودک، در درگیری های داخلی کنگو جان خود را از دست داده اند. ریشه تمامی این خشونت ها را نیز می توان در مواد معدنی مورد منازعه این منطقه نظیر طلا و الماس یافت. در سال های اخیر ۳ ماده معدنی جدید تانتالوم (tantalum)، تنگستن (tungsten) و قلع نیز به شعله ور تر شدن آتش جنگ ها کمک کرده اند؛ موادی که به طور گسترده در دستگاه های الکترونیکی ما نظیر تلفن ها و دوربین ها به کار می روند.
 
مارکوس بلیسدیل اعتقاد دارد اکثر محصولات الکترونیکی که ما به طور روزمره از آن ها استفاده می کنیم، تاریخچه ای در درگیری های کنگو داشته اند. اما او راه حل را امتناع از خرید این محصولات الکترونیکی نمی داند. او بیان می کند: «خود من شاید بدترین مصرف کننده این اینگونه محصولات روی کره زمین باشم. من به خاطر حرفه ام که عکاسی است پنج دوربین، دو کامپیوتر و دو تلفن دارم. من به تنهایی نصف یک معدن کنگوی شرقی را در کیفم این طرف و آن طرف می برم!»

مارکوس راه حل این مشکل را در فشار مصرف کنندگان به شرکت های فعال در در حوزه فناوری می داند تا محصولاتی تولید کنند که از مواد معدنی مورد منازعه در آن ها استفاده نشود. به طور مثال یکی از اقدامات مهمی که صورت گرفته، بخشی از یک لایحه اصلاحی در ایالات متحده است که بر اساس آن شرکت های آمریکایی باید در عدم استفاده از مواد معدنی بدست آمده از معادن تحت تملک گروه های نظامی جمهوری دموکراتیک کنگو، شفاف باشند.
 
سازمان های زیادی در تلاش هستند تا آگاهی عمومی را در این زمینه بالا برده و راه حل هایی برای این معضل پیدا کنند. از آن جمله می توان به EnoughProject اشاره کرد که طی گزارش های سالانه خود میزان تعهد شرکت های مختلف را در این زمینه می سنجد و با آمار و ارقام نشان می دهد که شرکت های مختلف در جهت حذف این مواد معدنی از فرایند تولیدشان به چه نحوی عمل کرده اند.
 
تلاش سازمان ها و افراد مختلف در آگاه سازی مصرف کنندگان موجب شده بسیاری از تولید کنندگان بزرگ محصولات الکترونیکی، در سه سال اخیر، تغییراتی در رویکرد های خود اعمال کنند.

 

آدما , تصویر کوتاه , تو خیابون

                               یخ زده , خاطره ها , تو نگاشون             

                                                                                                           (سیروان خسروی)

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها