پاسخ به:خواص آیات، سوره ها و اذکار
سه شنبه 2 مهر 1392 10:29 PM
روایت شده: حضرت رضا علیهالسلام پس از نماز صبح، در آغاز فجر، تا طلوع خورشید با هیچ کس سخن نمیگقت، و اگر نیاز به سخن مهم پیدا میکرد، با جا به جایی و اشاره، آن را ادا مینمود.
به امید استفاده و بهرهمند شدن از فیوضات و برکات بسیار ارجمند ساعت بین طلوع فجر و طلوع خورشید، استغفار و قرائت قرآن و مناجات و راز و نیاز با خدا، در این وقت بسیار مطلوب است. و نیز چنان که قبلا ذکر شد، در این ساعت دست بر سینهات بگذار و هفتاد بار بگو: «یا فتاح» (ای خداوند گشایش بخش) و دعای زیر را مکرر بخوان:
«لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الملک و له الحمد، یحیی و یمیت، و یمیت و یحیی، و هو حی لا یموت، بیده الخیر و هو علی کل شی قدیر» [1] .
هنگامی که برای روا شدن حاجت به آن حضرت متوسل شدی، بگو: «یا ابا الغوث ادرکنی» (ای پدر پناه دهندگان! به فریادم برس، و به من پناه ده) [2] .
بعضی از علما گفتهاند: واژه «عباس»به حساب حروف ابجد، معادل عدد 113، است. بعد از نماز روز جمعه به حضرت ابوالفضل عباس علیهالسلام متوسل شو و 133 بار بگو «یا کاشف الکرب عن وجه الحسین، اکشف کربی بحق اخیک الحسین» (ای عباسی که اندوه را از چهرهی حسین علیهالسلام برطرف ساختی، به حق برادرت حسین علیهالسلام اندوه مرا بر طرف کن.)
امید بسیار است که نتیجه بگیری و به مقصود نایل گردی. [3] .
به خط امام رضا علیهالسلام دیده شده که برای شفای تب به سه قطعه کاغذ بنویسد:
بر قطعهی اول: «بسم الله الرحمن الرحیم لا تخف انک انت الاعلی».
بر قطعهی دوم: «بسم الرحمن الرحیم لا تخف نجوت من القوم الظالمین».
و بر قطعهی سوم: «بسم الله الرحمن الرحیم الا له الخلق و الامر تبارک الله رب العالمین».
پس بخواند بر هر قطعه سه مرتبه توحید، و ببلعد آن را در سه روز هر روزی یکی از آنها را که خوب خواهد شد، ان شاء الله. [4] .
از امام علی بن موسی الرضا علیهالسلام نقل شده که فرمود: پدرم را در خواب دیدم که فرمود: فرزندم هرگاه به تو هم و غم روی آورد، این ذکر را زیاد بگو: «یا رۆف یا رحیم». بعد فرمود: آنچه ما در خواب میبینیم مثل آن است که در بیداری میبینیم. [5] .
از حضرت صادق علیهالسلام و از حضرت رضا علیهالسلام روایت شده که فرمودند: برای رفع هر مرضی بخوانید: «یا منزل الشفاع و مذهب الداء صل علی محمد و آله و انزل علی و جعی الشفاء» (ای فرستند و عطاکننده شفا، و ای کسی که به لطف خویش دردها را از جانها و جسمها میبری، بر محمد رحمت فرست و بر دردهای من شفا عنایت فرما) [6] .
امام رضا علیهالسلام فرمود: هر که به وقت سوار شدن گوید: «بسم الله لا قوة الا بالله الحمد لله الذی سخر لنا هذا و ما کنا له مقرنین» (به نام خدا و جز از طرف خدا نیرویی وجود ندارد، سپاس خدایی را که این مرکب را برای ما تسخیر کرد، و گرنه ما قادر بر تسخیر آن نبودیم)، جان او و مرکبش مصون بماند، تا این که فرود آید. [7] .
امام رضا علیهالسلام فرمود: چون پدرم از منزل خود بیرون میشد، میگفت: «بسم الله الرحمن الرحیم، خرجت بحول الله و قوته لا بحول منی و لا قوتی بل بحولک و قوتک یا رب متعرضا لرزقک فأتنی به فی عافیة». [8] .
امام رضا(ع) فرمودند: صلوات بر محمد و آل محمد، معادل با پاداش و ثواب تسبیح و تکبیر گفتن است. [9] .
یاسر از امام رضا علیهالسلام نقل کرده است که فرمود: مثل استغفار همچون برگی است بر درختی که بجنبد و پیاپی فرو ریزد و آن که از گناهش آمرزش جوید و باز گناه کند، چون مسخرهکنندهی پروردگار خود باشد [10] .
امام رضا علیهالسلام فرمود: هر کس پس از نماز صبح صد بار «بسم الله الرحمن الرحیم، لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» بگوید، به اسم اعظم خدا از سیاهی چشم به سفیدی آن نزدیکتر شده و به راستی که در مدار اسم اعظم قرار گرفته است. [11] .
از امام رضا علیهالسلام روایت شده که هر کس با تربت امام حسین علیهالسلام بگوید «سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر» با هر ذکر خداوند شش هزار حسنه برای او ثبت میکند و شش هزار گناه او را محو نمود شش هزار درجه بالا برده و شش هزار شفاعت برای او مینویسد. [12] .
از امام رضا علیهالسلام روایت شده که رسول گرامی خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: هر کس در هر روز صد بار بگوید«لا اله الا الله الملک الحق المبین» توانگری به او جلب میشود و فقر و مستمندی از او دفع میگردد و در دوزخ بر او بسته شده و در بهشت به رویش باز میگردد. [13] .
وقتی که امام رضا علیهالسلام به نیشابور رسید، به هنگام حرکت به طرف مأموران محدثان اطراف او را گرفته و گفتند: ای فرزند رسول خدا! از پیش ما میروی و حدیثی نمیفرمایی که از آن استفاده کنیم! حضرت که در کجاوه نشسته بودند، سر از کجاوه بیرون آورده و فرمودند: از پدرم موسی بن جعفر علیهالسلام شنیدم که فرمود: از پدرم جعفر بن محمد علیهالسلام شنیدم که فرمودند از پدرم محمد بن علی علیهالسلام شنیدم که فرمودند از پدرم علی بن الحسین علیهالسلام شنیدم که فرمودند از پدرم حسین بن علی علیهالسلام شنیدم که فرمودند از پدرم امیرالمۆمنین علی بن ابیطالب علیهالسلام شنیدم که فرمودند از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدم که فرمودند شنیدم که جبرئیل میگفت:از خدای عزوجل شنیدم که فرمودند: «لا اله الا الله» پناهگاه من است، کسی که وارد پناهگاه من شود از عذاب من ایمن است. [14] .
علی بن حسن بن فضال به نقل از پدرش میگوید: از حضرت امام رضا علیهالسلام تفسیر «بسم الله الرحمن الرحیم» را پرسیدم.
حضرت فرمود: گوینده که میگوید «بسم» معنایش این است که: سمهای از سمههای خدای را که همان عبادت است بر خود میگذارم. گفت، عرض کردم: سمه چیست؟ فرمود: یعنی علامت و نشانه. [15] .
امام رضا علیهالسلام فرمودند: «بسم الله الرحمن الرحیم» به اسم اعظم (خداوند) از سیاهی چشم به سفیدی آن نزدیکتر است. [16] .
و امام رضا علیهالسلام فرمودند:
در گردن کنیزی از ما، غدههایی سخت و چرکین بر آمد، (ناشناسی) نزدم آمد و گفت: ای علی، به او بگو تا «یا رۆوف یا رحیم، یا رب یا سیدی» را بگوید، و بارها بگوید. کنیز این را گفت و غدهها از بین رفت [17] .
امام رضا علیهالسلام فرمود: برخی امور اندوه مرا برانگیخته بود، ابوجعفر، امام باقر علیهالسلام، (به خوابم) آمد و فرمود: فرزندم، خدا را بخوان و «یا رۆوف یا رحیم» را بسیار بگو. [18] .