پاسخ به:مــــبـــحــث شـــانـــــزدهم : امام رضا علیه السّلام
جمعه 22 شهریور 1392 11:28 PM
سليمان جعفري از امام رضا عليهالسلام (در موردي که بحث جبر و تفويض نزد آن حضرت مطرح شده بود) نقل ميکند که فرمود: آيا نميخواهيد تا براي شما اصل و قاعدهاي استوار در اين موضوع بيان کنم که اگر اختلاف و مجادلهاي با کسي پيدا کرديد، با آن بتوانيد سخن او را نقض کرده و شکست بدهيد؟ عرض کرديم: اگر چنين صلاح ميدانيد، کمال لطف است، فرمود:
خداوند متعال، اطاعت و عبادت نشده است به اکراه و اجبار، و مورد عصيان واقع نميشود و نشده است از روي مغلوب و مقهور بودن، و بندگان خود را در محيط مالکيت خود، در مقام اهمال و اعراض و ترک نگذاشته است او مالک حقيقي آنچه را که به بندگان خود تمليک نموده است، ميباشد و قادر و توانا ميباشد به آنچه که آنان را قدرت داده است، ميباشد و قادر و توانا ميباشد به آنچه که آنان را قدرت داده است. پس اگر از اوامر او اطاعت کردند، ايجاد مانع نکرده و ممانعت نخواهد کرد و اگر در مقابل اوامر و احکام او عصيان و مخالفت ورزيدند، ميتواند اگر خواست، حائل و مانع شده، و اگر نخواست حائلي ايجاد ننموده در اين صورت، اين عمل هيچ گونه ارتباطي به او نخواهد داشت.
سپس امام رضا عليهالسلام فرمود: اگر کسي حدود و خصوصيات اين کلام را به دقت متوجه باشد، ميتواند با مخالفين خود مخاصمه و احتجاج نمايد، و بر آنها غلبه نمايد
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست