کوفته تبریزی
مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی :
گوشت چرخ شده بدون چربی : ۵۰۰گرم
لپه : ۲۰۰گرم
پیاز رنده شده :۱ عدد
تخم مرغ :۳ عدد
سبزی تره : ۲۰۰ گرم
رب :۱ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل ، زعفران، گردو، آلو ترش و زرشک : به میزان لازم
روش تهیه:
لپه را با پیاز پخته تا بوی آن گرفته شود و گوشت را با لپه پخته دوبار چرخ می کنیم .تخم مرخ را با نمک وفلفل و کمی سبزی مخلوط کرده و گوشت را به آن اضافه می کنیم و خوب ورز میدهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند . گوشت را به اندازه دلخواه برداشته و در دست گرد میکنیم سپس میان آن را باز کرده و به صورت دلخواه میان آن را زرشک و آلو و گردو قرار داده و دوباره گرد می کنیم. سپس رب را سرخ می کنیم و داخل آن را آب گوشت یا آب معمولی و نمک و فلفل و ادویه و سبزی و پیاز سرخ شده می ریزیم و حرارت میدهیم و کوفته ها را داخل قابلمه با احتیاط می چینیم. و با شعله کم میگذاریم جا بیافتد. و هر از گاهی از سس روی کوفته ها می ریزیم با کوفته ها به خوبی مزه دار شوند. در پایان هم کوفته ها را در ظرف مورد نظر سرو کرده و با پیاز و زرشک و سبزی تزیین کنید.
نوش جان