۸۰ درصد مردم با وام و ربا بسر میبرند/ باید برای اقتصاد ربا فکری شود
یک شنبه 10 شهریور 1392 1:04 PM
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اولین مسئلهای که مجلس باید به آن اهتمام داشته باشد موقعیت شناسی است و نمایندگان باید نسبت به جایگاه خود واقف باشند که وظیفه مجلس قانون شناسی است نه قانون گذاری، چراکه قانون گذاری فقط از سوی خداوند انجام میشود.
وی با بیان اینکه مجلس صراط نیست بلکه سراج است، تصریح کرد: وقتی خداوند همه چیز را آفریده است، فکر بیگانه بشر چگونه میتواند قانون وضع کند؟
این مرجع تقلید تاکید کرد: بشر تنها میتواند قانون را بشناسد، چون مواد اولیه قانون از منبع گرفته میشود و مفاهیمی چون عدالت، استقلال و… جزو مبانی هستند که مواد قانونی از آن سرچشمه میگیرد.
آیتالله جوادی آملی وجه تمایز نظام اسلامی با غیراسلامی را در استخراج مبانی از منبع عنوان کرد و گفت: ما در هر بخشی نیاز به یک منبع الهی داریم و هیچ علمی، قوانین بشری را تایید نمیکند.
استاد برجسته حوزه گفت: البته از نظر شکلی بین وضع قانون در تفکر الهی و الحادی شباهتی وجود دارد ولی تفاوت آن در وضع قانون بر اساس توجه به منابع است.
این مرجع تقلید با بیان تعریفی از عدل گفت: در نظام غیر الهی چیزی به نام منبع وجود ندارد که به آن استناد کنند بنابراین وقتی حزبالله از مرزهای خود دفاع میکند آنها را تروریست مینامند.
آیتالله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مردم و نقش مجلس در راستای رفع موانع تولید از وضعیت موجود بانکها و ارائه تسهیلات با سود زیاد ابراز گلایه کرد و گفت: این بانکها سودهای کلانی از مردم دریافت میکنند و در حال حاضر 80 درصد مردم با وام و ربا بسر میبرند و باید برای اقتصاد ربا فکری شود.
وی پرداخت وام با سودهای کلان را به ضرر تولید ملی دانست و اظهار داشت: ما به هر کسی در مورد این وامها و تولید گفتیم، گفت که این وامها برای تولید صرف نمیکند.
وی ادامه داد: وقتی تسهیلات بانکی با سود 20 درصد ارائه میشود این سودها بعد از 5 سال 100 درصد میشود و چیزی برای کسی که وام گرفته نمیماند و شخص باید تا آخر عمر بدهکار باشد و چه بسا جای او در زندان باشد.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: ما خودمان را فریب ندهیم؛ ما مثل کسی که قلبش 80 درصد از کار افتاده و با 20 درصد کار میکند هستیم. تعارف هم نکنیم، با 20 درصد زندهایم و 80 درصد با ربا بسر میبرند.
این مرجع تقلید با ابراز تاسف از اختلاس 3 هزار میلیارد تومان و اختلاس دیگر در مورد بیمه اظهار داشت: این کشور به زحمت و با دعای امام زمان(عج) زنده است.
وی با اشاره مجدد به ماهیت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما منبع را کنار گذاشتیم و خیال میکنیم که کار مجلس قانون گذاری است در صورتی که قانون گذاری فقط کار خداوند است.
مجلس پیگیر کارهای اساسی مردم است
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از نحوه تشکیل کمیسیونهای مجلس اظهار داشت: مجلس نهم از بعد تخصصی از غنای خوبی برخوردار است و افراد باتجربه که سابقه مسئولیتهای اجرایی داشتهاند در مجلس حضور دارند. به گونهای که مجلس نهم با شادابی فعالیت خود را آغاز کرده است.
علی لاریجانی مهمترین رویکرد مجلس نهم را پیگیری کارهای اساسی مردم دانست و تاکید کرد: در 8 دوره مجلس شورای اسلامی برابر 70 سال قبل از آن در مجلس، قانون به تصویب رسیده و ما به دنبال این هستیم که پیگیر امور اساسی مردم باشیم.
به گفته وی توجه به اشتغال و مهار تورم از مسائل مهمی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته است و ما سعی میکنیم از نظرات افراد صاحبنظر در بخشهای مختلف استفاده کنیم.
منبع