شهیدی که دوشهادت دارد
جمعه 8 شهریور 1392 5:10 PM
بعد از اینکه راوی میپرسد اگرقبل از ظهور قائم(عج)بمیریم چه میشودحضرت جواب میدهدهمینکه نیت داری کمک کنی خودش شهادت است ولی اگر قائم (عج)قیام کردودررکابش شهید شوی ثواب دوشهید راداری حرف تاعمل خیلی فرق دارد
یا عبد الحمید أتری من حبس نفسه علی الله لا یجعل الله له مخرجا ؟ بلی والله لیجعلن الله له مخرجا ، رحم الله عبدا حبس نفسه علینا ، رحم الله عبدا أحیی أمرنا قال : فقلت : فإن مت قبل أن أدرک القائم ؟ فقال : القائل منکم إن أدرکت القائم من آل محمد نصرته کالمقارع معه بسیفه ، والشهید معه له شهادتان
ترجمه حدیث:
علی بن عقبه ، از عمر بن أبان کلبی ، از عبد الحمید واسطی نقل کرده که گفت : امام باقر علیه السلام فرمود : ای عبد الحمید آیا گمان میکنی کسی که خود را برای خدا و خدمت به او نگهدارد خداوند برای او فرج و گشایشی قرار نمیدهد ؟ آری به خدا سوگند خداوند برای او راه خروج و فرج قرار خواهد داد ، خدا رحمت کند بنده ای را که خود را برای خدمت به ما نگهدارد ، خدا رحمت کند بنده ای را که نام وامر ما را زنده میکند ، عرض کردم : اگر قبل از آنکه حضرت قائم را ببینم بمیرم ، چه کنم ؟ حضرت فرمود : اگر کسی از شما بگوید چنانچه حضرت قائم را ببینم یاریش خواهم کرد ، گویا چنین است که همراه آن حضرت جهاد نموده و همچنین شهید رکاب آن حضرت دو شهادت خواهد داشت
منابع
الکافی ج ۸ ص ۸۰ ح ۳۷
البحار : ج ۵۲ ص ۱۲۶ ح ۱۶
نور الثقلین : ج ۵ ص ۳۵۶ ح ۴۰
کمال الدین : ج ۲ ص ۶۴۴ ب ۵۵ ح ۲