0

شهر من کوهدشت

 
AMINASKARI
AMINASKARI
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 914
محل سکونت : قم

شهر من کوهدشت
جمعه 25 مرداد 1392  10:01 AM

میخوام اینجا شهر خودم کوهدشت عزیز، که دارای پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک منطقه گردشگری بکر و زیبا میباشد رو بهتون معرفی کنم  و اما واما مسئولین بی مسئول شهری استانی یا کشوری یا خود ما مردم و.... نمیدانم کدام مقصریم !!! ولی الان آن چیزی نیست که باید باشد

منتظر باشید

بقعه متبركه امامزاده شاه احمد (ع)
 
 
 
 
 

بقعه متبركه امامزاده شاه احمد واقع در قلل كبيركوه ايلام مرز بين سه استان لرستان، ايلام و خوزستان در عمق 13 كيلومتري غرب جاده خرم‌آباد به پل‌دختر واقع شده است.

زائران و مشتاقان اين امامزاده كه بنا بر گفته مردم نسب وي به امام موسي‌كاظم(ع) مي‌رسد، در ماههاي اسفند تا خرداد از مكاني به نام پاعلم 60 كيلومتري جنوب پل‌دختر از طريق جاده‌اي فرعي متعلق به شركت نفت حدود 5 كيلومتري جاده اصلي مسير اختصاصي زيارت را آغاز و سپس با پاي پياده و عده‌اي از طريق راههاي پرفراز و نشيب و كوهستاني پس از حدود 4 تا 5 ساعت پياده‌روي در سنگلاخ‌ها و پرتگاههاي خطرناك و پشت سر نهادن چندين كوه و دره به زيارت اين بقعه مشرف مي‌شوند.

 

ساختمان ساده و معقري كه پس از انقلاب از ورق آهن ساخته شده با حدود 100 متر مربع حرم و ضريح آهني و مخروطي شكل در خط‌الرأس كوهي شيب‌دار، آنچنان جذابيت و معنويتي در خود نهفته كه همه ساله نزديك به 100 هزار زائر كرمانشاهي، همداني، ايلامي، خوزستاني و لرستاني را علي‌رغم سختي مسير به زيارت اين امامزاده كشانده و در آن محيط اصيل و بكر كوهستان و فضاي روحاني در كنار مرقد مطهر آن امامزاده بزرگوار به عبادت و طلب حاجت مي‌پردازند.

مسير طولاني اين امامزاده فاقد چشمه و رودخانه است و به ‌همين خاطر دستفروشان آب را به قيمت گزافي به فروش مي‌رسانند.

زائران اين امامزاده با توجه به گرمي هوا، نبود آب و طولاني بودن مسير رفت و برگشت ترجيح مي‌دهند شب‌ها اين مسير را طي كنند.

ادره كل اوقاف و امور خيريه لرستان طي سال‌هاي متمادي جهت بهسازي مسير منتهي به امامزاده طرح‌هايي را ارائه داده بود كه به‌دليل هزينه بالا و فقدان اعتبار لازم اجرايي نشده بودند اما طي دو سال اخير اقداماتي در جهت ايجاد راه دسترسي به امامزاده صورت گرفته كه رضايت زوار را به‌دنبال داشته است.

 

معرفي بخش درب گند(امام زاده محمد(ع)) شهرستان كوهدشت

 
 

بخش درب گنبد يكي از بخش‌هاي شهرستان كوهدشت در استان لرستان ايران است. اين بخش داراي دهستانهاي زير است:

    • دهستان بلوران
    • دهستان درب گنبد
    • بنابر سرشماري مركز آمار ايران، جمعيت بخش درب گنبد در سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۳۰۲۵ نفر بوده است كه از اين ميان ۶۷۰۶ نفر مرد و بقيه زن بوده اند. اين بخش ۲۶۱۲ خانوار دارد
    • .......................
    • دهستان درب گند
    • بز توابع شهرستان كوهدست
    • براساس سرشماري سال ۱۳۸۵ جمعيت آن ۵٬۸۸۶ نفر (۱٬۱۵۳ خانوار) بوده‌است.[۱]
    • ................................
    •  
    • .............................
    • .....................................................................................
    • بلوران، دهستاني است از توابع بخش درب گنبد 
    • براساس سرشماري سال ۱۳۸۵ جمعيت آن ۵٬۰۱۲ نفر (۱٬۰۰۵ خانوار) بوده‌است.

 

بيعت در شهرستان كوهدشت
 

كوهدشت يكي از شهرستان هاي استان لرستان است كه از مجموعه ي كوه ها و دشت ها تشكيل شده است. مهم ترين رودخانه هاي اين شهرستان را رودخانه گدارپهن كه از ميان شهر مي گذرد و ماديان رود كه از 10 كيلومتري جنوب كوهدشت مي گذرد؛ تشكيل مي دهند. هواي اين شهرستان معتدل و نيمه خشك بوده و بيش ترين درجه حرارت در تابستان ها 42 درجه بالاي صفر و كم ترين آن در زمستان ها 7 درجه زير صفر است. ميزان باران ساليانه كوهدشت به طور متوسط حدود 450 ميلي متر است.غار بت خانه در 18 كيلومتري جنوب خاوري شهر كوهدشت، غار ميرملاس كوهدشت در فاصله حدود 30 كيلومتري شهر كوهدشت، غار عالي آباد كه يكي از محل هاي سكونت انسان هاي پيش از تاريخ بوده است، دره سرطرهان دره و غار ويزنهار از مهم ترين و معروف ترين جاذبه هاي طبيعي شهرستان كوهدشت را تشكيل مي دهند.پوشش گياهي شهرستان كوهدشت را انواع درختان جنگلي، گياهان مرتعي و علفي تشكيل مي دهند. از درختان اين ناحيه بنه، بلوط، بادام كوهي و از گياهاني كه كاربرد دارويي و صنعتي دارند؛ بومادران، شيرين بيان، باريحه و گون، كتيرا در حوالي شهر مي رويد. جنگل هاي موجود در اين ناحيه تنگ بوده و بيش تر از نوع بلوط است. چهره ي جانوري شهرستان كوهدشت را بز كوهي، آهو، خرس، گراز، خرگوش، گرگ، تيهو، روباه، شغال، جوجه تيغي، كبك، چلچله تشكيل مي دهند

انشاءالله به زودي عسكهايي از اين شهر زيبا برايتان قرار ميدهم(اين عكس مربوط به منطقه زيباي شيرز در چند كيلومتري كوهدشت ميباشد)

غار بت خانه كوهدشت

 
 

به نام خدا-سلام.

اين غار در 18 كيلومتري جنوب خاوري شهر كوهدشت، در كوه «دمچهر» قرار دارد. قسمتي از دهانه غار به علل طبيعي بسته شده است، اما قسمتي از آن باقي است كه بايد به شكل خزيده از آن گذشت و به غار وارد شد. درازاي دهانه غار، 18 متر و ارتفاع سقف آن نزديك به 20 متر است.

سراسر سقف و ديواره آن به علت نفوذ آب از لايه هاي آهكي، سفيد شده است. غار، شامل دو قسمت جنوبي و شمالي است كه قسمت شمالي آن وسيع تر است. وجود سنگ چخماق و سفال هاي شكسته سياه و منقوش، مويد زندگي غار نشيني در اين ناحيه است. آثار دوره هاي مختلف تمدن هاي گذشته در اين غار يافت شده و به نظر مي رسد كه در آن آثار پالئولتيك نيز وجود داشته است. درازاي غار نزديك به 200 متر و پهناي آن به طور متوسط 20 متر است. اشكال زيباي استالاگميت هاي متعدد اين غار كه ارتفاع برخي از آن ها به 50 متر مي رسد، موجب شده است كه اين غار را «بت خانه» بنامند.

 

 

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فی فرج مولانا الغریب الامام مهدی(عج)

تشکرات از این پست
golestan98 khodaeem1
دسترسی سریع به انجمن ها