0

بورس

dele_tanha
dele_tanha
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 50

بورس
دوشنبه 14 مرداد 1392  7:51 PM

بسم الله الرحمن الرحیم

بورس:

(تحلیل توسط دکتر حسن عباسی)

اساس بانک بر ربا بوده واساس بورس بر قمار، وقمار هم بر طمع تکیه داره وطمع هم در هرکار دنیوی باعث فروپاشی میشه. در دو فیلم وال استریت یک ودو به کارگردانی آقای (Oliver Stone) به وضوح سازو کار بورس به تصویر کشیده شده که در هر دو قسمت این فیلم عبارت (طمع خوب است Greed is Good) به مرات تکرار شده ودر این فیلم طمع را به عنوان زمینۀ ساخت یک تمدن ذکر شده..
امام علی (ع) میفرمایند: انتقم من الحرص بالقناعة کما تنتقم من العدو بالقصاص … از حرص (طمع) با پیشه کردن قناعت انتقام بگیر همان گونه که از دشمنت با قصاص انتقام میگیری.
در این متن قصد داریم سازو کار بورس وباطل بودن آن را با استفاده از یک رابطۀ دیالکتیکی وبا کمک از خود پروفسورها واستراتژیستهای غرب اثبات کنیم. متن زیر هم از فیلم مستندی که پروفسور نایل فرگوسن (Niall Ferguson) (استاد تاریخ واقتصاد دانشگاه هاروارد ویکی از عقلهای اقتصادی مهم آمریکا) آن را تولید کرده تهیه کردم:
(مردی که برای اولین بار حباب بورس را ابداع کرد یک اسکاتلندی جاه طلب بود که به جرم آدم کشی به اعدام محکوم بود ومعتاد به قمار بود ونبوغ مالی معیوبی داشت.. ای شخص (Joaniss Law) جون لو بود که نقش غیر مستقیمی هم در انقلاب فرانسه داشت.
این فرد در سال ۱۶۹۴ در لندن در دوئلی بر سر یک زن، یک مرد را کشت وبه اعدام محکوم شد وبه زندان افتاد، او طی یک نقشه توانست که از زندان فرار کند وبه آمستردام برود.. وقتی لو در هلند فعالیتهای مالی شرکت هند شرقی هلند (VOC) را دید وهمچنین بانک هلند را ملاحظه کرد در حیرت این سازو کار مالی بود، اما او چند نقص را در این نظام میدید وبه همین دلیل در سال ۱۷۱۶ تصمیم گرفت که به فرانسه برود ونظام مالی جدیدش را در آنجا پیاده کند.. اما سوال این است که چرا فرانسه اجازۀ همچین کاری را به او داد؟ .. مشکلات مالی فرانسه در آن زمان همۀ فرانسویان را درمانده کرده بود ودر نتیجۀ جنگهای سنگین لویی چهاردهم این کشور بار سنگین بدهی های عمومی را بر دوش داشت.. ایدۀ لو این بود که بانکی در فرانسه برپا کند وپول چاپ کند وشرکتی به نام (می سی سی پی) به راه بیندازد. پس از مرگ لویی چهاردهم، دوک اورلئان نائب السلطنۀ لویی پانزدهم دید که کشورش بر لبۀ سومین ورشکستگی در کمتر از صد سال است و وقت خوبی بود که لو نقشۀ خود را عملی کند وپس از مذاکرات با دوک موفق شد که بانکی را در پاریس برپا کند وشروع به چاپ پول کند وسپس موفق به بنای شرکت “می سی سی پی” شد ومشغول فروش سهام به مردم بود واقتصاد فرانسه بهبود یافت.. اعتماد نظام مالی لو بر چاپ پول کاغذی بدون پشتوانه وهمپنین اعتماد مردم بود..
تاسال ۱۷۲۰ برای اولین بار واژۀ میلیونر بر زبانها جاری شد ولو یکی از ثروتمندترین میلیونرها شد وحدود یک چهارم آمریکای کنونی از آن او بود.. وقتی که لویی چهاردهم گفته بود من دولت هستم حالا وقت اون بود که لو بگه من اقتصاد هستم.
مشکل لو این بود که نمیدانست کجای کار باید ترمز را بکشد وعلاقه به چاپ پول داشت.. سیستم لو چیزی بود که اساسا امروزه کلاهبرداری مضاربه ای یا پونزی مینامیم..
نظام مالی لو به لرزه افتاد ولو بیش از هر وقتی خطر را احساس کرد، ولی مردم برای سهامشان ارزش قایل بودند.. همان موقع بود که لو از فرانسه به ایتالیا وشهر ونیز گریخت ودیگر همسر ودخترش را ندید، بقیۀ عمرش را در این شهر با نوشتن نامه های بلند در توجیه کارش وقمار بازی سپری کرد ودر سال ۱۷۲۹ مرد.
وفرانسه نیز سرانجام به دلیل ورشکستگی خانوادۀ سلطنتی به کام انقلاب رانده شد..
یکی از مثالهای معاصر نیز بر این ظاهره شرکت انرون (Enron) آمریکایی بود که حتی سهامداران این شرکت رابطۀ قوی با سیاستمداران آمریکا داشتند ولیکن در سال ۲۰۰۱ اعلان ورشکستگی کرد (۳۸ ملیارد دولار)..
در نتیجه چنین نظامی که (بورس) بر اساس قمار وفساد وشیادی بنیان شده امتحانات زیادی پس داده است)
این بود سخنان نایل فرگوسن وبا اعترافات خود شخص استراتژیست جایگزین هنری کسینجر.. با این همه شواهد واعترافات دیگه چه اصراری باید بر وجود بورس در نظام مالی باشه؟
وهم اکنون چیزی که در وال استریت آمریکا رخ میدهد، مطابق این ایدۀ کثیف است واینک مردم به خیابانها ریختند وطلب اشغال وال استریت را دارند ونه شعار اعتراض …
اما چه کسی این کاپیتالیسم را ارائه وترویج داد؟
به گفتۀ سمبارت دکترین های یهودی این پارادایم را ارائه کردند ودوست سمبارت یعنی ماکس وبر (حقوقدان، سیاستمدار، تاریخدان، جامعه‌شناس و استاد اقتصاد سیاسی آلمانی) گفت که کاپیتالیسم را اخلاق پروتستانتیسم رواج داد چرا که مذاهب کاتولیکی وارتدکسی اجازۀ رواج این ایده را نمیدادند.. وخود شخص ساموئل هنتینگتون ( متخصص علوم سیاسی شهیر آمریکایی) بر این نظریه صحه میگذاره.

خدا با ماست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها