درکارتشکیلات اهل نصرت و یاری باشید، اما چگونه...؟
سه شنبه 8 مرداد 1392 10:13 PM
گفتاری از حجه الاسلام نظافت درخصوص اخلاق تشکیلاتی درکارتشکیلات اهل نصرت و یاری باشید، اما چگونه...؟ در تشکیلات اسلامی هر کسی نسبت به همه احساس مسؤولیت دارد. روایت: هیچ بدنی ضعف نشان نمیدهد نسبت به آن کاری که انگیزهاش قوی است. اگردر هر کاری که انگیزههای قویای داشته باشیم، عمق و تداوم آن کار ضمانت پیدا میکند. کسی که میخواهد کار فرهنگی انجام دهد، باید به کارش اعتقاد داشته باشد و ضرورت این کار را درک کرده باشد. |
امام علی (ع): روز قیامت باید پاسخگو باشید حتی نسبت به زمین و حیوان امام علی (ع): بترسید از خدا نسبت به بندگان خدا و نسبت به شهرها. - انسان از آنجایی که مختار است، پاسخگو نیز باید باشد. انسان گل سرسبد هستی است پس نسبت به انسانها ما باید پاسخگو باشیم و البته انسان در ابتدا باید نسبت به خودش پاسخگو باشد. قرآن کریم میفرماید: (علیکم انفسکم) خودتان را فراموش نکنید. به خودتان بپردازید (قوأنفسکم و اهلیکم نارا) ابتدا خودتان را حفظ کنید و نجات دهید و بعد دیگران را. - نکاتی برای تعمق بخشیدن به اعتقادات و انگیزهها 1- مسؤولیت پذیری 2- دردمندی؛ کسی که احساس درد نسبت به مسایل دیگران ندارد، در حقیقت مرده است. - علامت سلامت دل آدمی درد است. کسی که احساس درد نسبت به مسایل دیگران ندارد، در حقیقت مرده است. - بیدردی خودش درد بزرگی است. همین که ما درد نداریم مریض هستیم. - برای بیماری تو همین بس که تو شب با شکم سیر بخوابی و اطرافیان تو گرسنه باشند. - انسانهای ضعیف تحت تأثیر جو محیطاند و انسانهای قوی تأثیرگذار بر محیط هستند. - انسان متقی موج ایجاد میکند موج او را نمیبرد. - امام علی (ع)– نامه45: دلم را خوش کنم که نام من مسؤول است. به من میگویند امیر و در مشکلات روزگار با زیردستانم شریک نباشم. که اگر اینطور نباشد، شدهام حیوان. حیوانی که غصهاش علفش است و یا حیوانی که در بیابان رهاست و همیشه به دنبال پر کردن شکم خود است.
3- زکات؛ هر چیزی زکاتی دارد و زکات علم، نشر دادن آن است. - رسول اکرم (ص): علم سکوت است و استماع است و فهم است و عمل کردن است و نشردادن. - من برای اینکه خودم را رشد دهم آنچه را که میدانم به اهلش میدهم. 4- کمک به برداشتن باری که بر دوش ولی است. قرآن کریم می فرماید: ای مؤمنان یاد خدا باشید. حضرت عیسی پرسید: چه کسی یار من است. هواریون گفتند: ما یار خدا هستیم. (آیه آخر سوره صحف) در دعای عهد داریم: ما را از یاوران، از پیروان قرار بده. از کمک کنندگان قرار بده و از مدافعان. (کسی که بیغیرت نیست)، مدافع امام زمان (عج) و دین و ارزشها. امام رضا (ع): خداوند رحمت کند کسی را که امر ما اهل بیت (ع) را زنده کند، سؤال کردند چگونه؟فرمودند: علوم ما را یاد بگیرید و به دیگران یاد بدهید. - در کار تشکیلاتی در ابتدا باید جذب کرد. (مقدمه کار تشکیلاتی) - نیروهایی که هم هدف و هم دل باشند و پشت سر رهبر تشکیلات حرکت میکنند. - هر نیروی بالا دستی در تشکیلات پدر و رهبر نیروهای زیردست خود است. - در تشکیلات اسلامی هر کسی نسبت به همه احساس مسؤولیت دارد.
درکارتشکیلات اهل نصرت و یاری باشید،اما چگونه...؟ با قلب، دست ، زبان - با قلب یعنی: در عشق آنها بسوز و عاشق آنها باش، دغدغه و غصّه آنها را داشته باش. کافی است دغدغه داشته باشیم تا خداوند راههای متفاوت را برای ما نمایان کند. چرا که در قرآن کریم میفرماید: (والذین فینا لنهدینهم سبلنا) چرا که این مجاهده قلبی هم هست. - با دست یعنی: عمل، کار کردن، حرکت کردن - با زبان: انسانهایی که اهل عمل هستند، زبان آنها به حرف آنها اثر دارد. خداوند در قرآن میفرمایند: (چه کسی گفتارش نیکوتر است از آن کسی که دعوت میکند و البته خودش هم عمل صالح انجام میدهد (فقط حرف نزده است.) و میگوید که من از مسلمین هستم.)
تنظیم: محمد قاعدی فرد |