پاسخ به: آموزش فتوشاپ * چاپ ایمیل آموزش طراحی آلبوم دیجیتال و ترکیب بندی بُعد دار چند پرتره برای ساخ
چهارشنبه 6 شهریور 1392 4:22 PM
من این بار با یک آموزش تازه فتوشاپ برای علاقه مندان عکسهای ترکیبی پرتره و در ادامه ی مطلبی که درباره ی آموزش برش دقیق پرتره در فتوشاپ (Adobe Photoshop)
و بریدن مو عنوان شد، آماده ام و می خواهم با کمک چند عکس پرتره ی دیگر از همان دختر کوچولوی درس قبلی نوعی ترکیب بندی و صفحه بندی آلبوم دیجیتال کودک را با یک روش نسبتاً آسان و سریع حرفه ای به شما آموزش دهم پس چند تا عکس با کیفیت که در شرایط نوری مناسب توسط یک عکاس حرفه ای در آتلیه عکاسی شده باشد را با زمینه ساده ی روشن انتخاب کنید.این را در نظر داشته باشید که بهتر است عکسها در حالات مختلف باشند و همگی در یک شرایط نوری واحد عکاسی شده باشند و حتی الامکان 3 تا عکس لانگ شات، یک عکس کلوزاپ و یک عدد مدیوم شات نیاز است.
تعداد عکسهایی که می خواهید در این ترکیب بندی بچینید و بکار ببرید به نسبت طول و عرض کادری که می خواهید برای آلبوم ببندید بستگی دارد و کادرهای افقی کشیده با نسبت طول به عرض 2 به 1 مخصوصاً برای طراحی آلبوم دیجیتال کودک بهتر جواب می دهند.
برای شروع کار فایل جدید با رزولوشن 300 dpi ایجاد نمایید. من یک فایل جدید 20x30 افقی می سازم، سپس همه فایلهای مورد نظر را در آن درگ می کنم ، چهار لایه با 4 عکس در زوایا و حالات مختلف از یک کودک می سازم و با حروف لاتین نامی را برای هر لایه که شامل یک عکس مجزا است انتخاب می کنم.
اکنون که لایه B انتخاب شده است، آنرا بر روی حالت Darken تنظیم می نمایم.لایه های دیگر نیز فعلا Hidden باشند . عکس B را به گوشه ی راست کادر می آورم چون گوشه ای از لباس دختر بچه حزف شده است . لایه ی C را نیز با حالت Darken در گوشه ی سمت چپ قرار می دهم و کمی سایز آن را کوچک می کنم.
تصویر A را نیز با مود Darken جابجا می نمایم و بخاطر ایجاد بٌعد وو فضا در تصویر کمی کوچکترش می نمایم تا دور تر از C و B به نظر آید و آن را در پشت لایه ی C می گذارم. تصویر D را نیز با همان حالات قبلی در مرکز و دورتر و کوچکتر از بقیه می چینم و تصاویر را برای بدست آوردن یک ترکیب بندی خوب و بٌعد مناسب جابجا می کنم.
حالا نوبت به دوربری و برش دقیق قسمتهای لازم عکس های کودک می رسد.در ابتدا تصویر C را بر می گزینم و در حالت Normal و بالاترین قسمت در پنجره لایه ها قرارش می دهم.
نکته:حالت Darken کمک می کند تا لایه های زیرین را ببینید و جا و ترکیب بندی مناسب عکسها را تشخیص دهید.
در سمت راست آن با ابزار Magic wand زمینه سفید را انتخاب نموده و با ابزار پا کن پاک می کنم. در مورد دور موها و قسمتهای دیگر نیز همینگونه عمل می کنم. با شورتکاتهای کیبورد CTRL+ D نواحی انتخاب شده را از حالت انتخاب خارج می شوند. هرجای دیگری که لازم باشد برای بدست آوردن یک تصویر دلخواه با ترکیب بندی خوب پاک می کنم.
تصویر D را نیز انتخابمی نمایم ، یک کپی از آن گرفته و در حالت Normal با Opacity 50% تنظیم می کنم تا پرسپکتیو تصویر بیشتر شود و یک جلوه ی ساده و جالب ایجاد شود.نور لایه ی C را که از همه تصاویر جلوتر است را می افزایم.
هر چه پرتره جلوتر باشد بهتر است که روشن تر ،دارای رنگهای گرمتر و شارپ تر(واضح تر) باشد و برعکس آنهایی که در عمق تصویر هستند دارای رنگهای سردتر،متمایل به یک رنگ خاص و یا کاملا خاکستری باشند ،زیباتر است و نتیجه طراحی آلبوم دیجیتال شما بهتر خواهد شد.
رنگ تصویر را با Image>Adjutments>Hue/saturation , با Levels تغییر می دهم و نتیجه ای را دوست دارم بدست می آورم. در آخر نیز تمام لایه ها را Flat می نمایم .
نویسنده و فتوشاپکار: زویا توکلی
اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک
حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت