پاسخ به: آموزش فتوشاپ *: بخشیدن جلوه ی طلایی به سوژه نویسنده و فتوشاپكار: زویا توكلی
چهارشنبه 6 شهریور 1392 4:17 PM
به عکس شماره ی 1 و تصویر روبروی آن نگاه کنید، آنها را با هم مقایسه کنید و تفاوتهای محسوسشان را ببینید. اگر مایلید چنین جلوه ی طلایی رنگی را برای چیزی ایجاد کنید، ابتدا یک عکس با کیفیت انتخاب کنید. برای شروع ترجیحاً حیوانی تو مایه های تمساح ، مارمولک و کروکودیل باشد که خواص بصریش با تصویر من همخوانی داشته باشد. من یکی از عکسهایی که خودم از یک بچه کروکودیل گرفتم و دم دستم بود را انتخاب کردم.
برای این تمرین، تصویر به صورت RGB باشد. تصویر سوژه را با دقت از زمینه جدا کنید. از ابزار Lasso استفاده نکنید. اگر کاربر جدید هستید برای ایجاد یک برش تمیز و درست اینطور عمل کنید:
کلید P را از بر روی صفحه کیبرد بفشاری یا از قسمت Tools ابزار Pen را انتخاب نمایید. توجه کنید در قسمت Options گزینه Paths فعال شده باشد. با دکمه ی چپ موس روی یک نقطه ی مرزی سوژه کلیک کنید. اگر تصویر شما دارای مرزهای منحنی است بعد از کلیک روی نقطه ی مرزی دیگری با فاصله از کلیک اول، نقطه ی دیگری را کلیک و درگ نمایید تا منحنی خطی ای که این ابزار ایجاد می نماید بر مرز تصویر منطبق شود ، موس را رها کنید و برای رسم منحنی بعدی ، کلید Alt کیبورد را نگه داشته و روی مرکز دو بازوی ایجاد شده یکبار کلیک کنید تا یکی از بازوها حذف گردد، سپس برای کلیک بعدی براحتی می توانید از یک بازو استفاده نمایید و منحنی را روی مرز منطبق کنید.
|
|
به همین ترتیب بقیه ی مرز تصویر را مشخص کنید تا به نقطه ی کلیک اول برسید و کل نقاط به هم متصل شوند، با همان ابزار بر روی تصویر کلیک راست نموده و گزینه ی Make Selection را برگزینید. پنجره ای باز می شود که در آن بهتر است برای داشتن وضوح در مرزها Feather را بر روی 1 تنظیم نمایید و کلید ok را بزنید.
یک کپی از سوژه که انتخاب شده و بعد ، یک کپی (Duplicate) از فایل بگیرید و را برایش انتخاب کنید و Grayscale Mode دقت کنید در پنجره ی گشوده شده گزینه Don’t Flatten فعال باشد، سپس بـرای مقایسه رنگی بهتر با ابزار Move Tool در حالی که در منوی Snap، View و Show Transform Controlsدر قسمت Options فعال است، لایه های فایل Grayscale را به درون فایل RGB بکشید تا لایه ها کاملاً بر هم منطبق شوند. بعد، لایه های غیر ضروری را حذف نمایید.
کروکودیل خاکستری را برگزینید و دکمه های Ctrl + L را زده تا پانل Levels گشوده شود. از Red، Chanels را انتخاب نمایید و در Input Levels بازوی وسط را با عدد 1.45 تنظیم کنید و برای بازوی چپ در Out Put Levels عدد 20 را وارد نمایید، برای Blue بازوی وسط را با0.50 تنظیم نموده و OK کنید. البته گزینش این اعداد به سلیقه شما بستگی دارد.
در این مرحله که لایه ی خاکستری کروکودیلرنگی شده است،دوباره در پنجره ی levels ،در قسمتRGB بازوی راست را با عددی تنطیم نمایید که کنتراست تصویر شما را به گئنه ای بالا ببرد که برخی نقاط روشن تصویر، سفید شوند یا به سفیدی نزدیک باشند.
نکته: همیشه قبل از اجرای یک فیلتر یا افکت خاص ، یک کپی از لایه ای که قصد دارید تغییر کند، بگیرید و در وضعیت خاموش نگه دارید تا مثلاً اگر پس از چند مرحله از ایجاد جلوه ای که به آن بخشیدید، پشیمان شدید، لایه ی اولی براحتی در دسترس باشد و بگذارید این کار برایتان بصورت عادت درآید.
کپی جدیدی از لایه کروکودیل بگیرید ، مجدداً Levels را گشوده و مرحله پیش را به قصد افزایش بیشتر کنتراست و نور ناحیه هایی از عکس اجرا Levels کپی جدیدی از لایه کروکودیل بگیرید ، مجدداً نموده، سپس به کمک ابزار پاک کن در حالیکه براش سافتی را برگزیده اید و با Opacity 100% و تنظیم Flow و تنظیم Opacity 100% برخی نواحی تیره و پر کنتراست را پاک کنید. تماشای اجسامی که سطوح سیقلی و متالیک دارند و دقت درخواص بصری آنها .کمک می کند که نتیجه مطلوب بگیریم.
همچنین میتوانید با ابزار lasso tool قسمتهایی از عکس را که می خواهید روشن یا تیره شوند و یا پر کنتراست تر شوند را برگزیده و با levels تغییرات لازم را انجام دهید. پس از هر مرحله که از تغییرات مطمئن شدید لایه های ایجاد شده از سوژه را با همMerge کنید تا دوباره یک لایه واحد شوند. یک لایه جدید از آن بسازید ، از filter gallery، فیلتر Note Paper را برگزیده، عدد 20 را بهimage balance و عدد 10 را به Graines اختصاص دهید و همچنین 10 را برای Relief در نظر بگیرید.
نکته:تنظیم اعداد در همه ی مراحل کار و استفاده از فیلترها به کنتراست و تعداد خاکستری های تصویر اولیه بستگی دارد. اگر کنتراسش به عکس انتخابی من خیلی نزدیک باشد همین اعداد و نزدیک به آنها پاسخگوی کار شما هستند ، در غیر این صورت مطمئناً قدرت تجسم شما به کمکتان می آید.
بعد از اجرای فیلتر Note Paper، با کمک Magic Wand و تنظیم Tolerane بر روی 15 قسمتهای از سوژه را برگزیده و کپی بگیرید و مابقی قسمتها را حذف نمایید.
نکته: اینکه سطوح رنگی تفکیک شده توسط اجرای فیلتر نام برده شامل چه رنگهایی باشند به رنگ پس زمینه و پیش زمینه ی شما در پنجره ی ابزارها نیز بستگی دارد مانند تصویر 17 با کمک Magic Wand و سپس با Inverse نمودن، همان نواحی را انتخاب نموده و لایه ای در آن هستید را حذف نمایید و نواحی انتخابی را در لایه ی اصلی که همان کروکودیل است کپی بگیرید. در Levels، قسمت RGB ، روشنایی و کنتراست را باز هم افزایش دهید و مجدد با کمک پاک کن برخی نواحی که در تاریکی هستند را در جهت ایجاد بُعد بیشتر پاک نموده و دو لایه ی اخیر را با هم Merge نمایید تا باز هم تصویری واحد شوند.
گاهی لازم است که افکتهای پیشین را حتی 10 بار تکرار کنید تا نور بعضی قسمت ها بصورت اغراق آمیزی افزوده شود، سایه های نرم عکس تیز و تنُدتر گردند ، مرز روشنایی و سایه مشخص باشد و نواحی تیره (تیره تر از خاکستری وسط) تا حد زیادی محدود شوند.
از فیلتر Exclusion در پانل لایه ها نیز می توانید در جهت ایجاد سطوح خشن و پرکنتراست تر ، بهره بگیرید.
ضمناً من برای بُعد بیشتر ، شفافیت و سیقلی مانند ساختن بخشهایی از بدن کروکودیل مثل دست و پا و سطح پشتش پس از انتخاب با Lasso روشناییها را آنقدر افزاودم تا جایی که تقریباً سفید و حتی اشباع شوند و بُعدی دلخواه بدست آمد.
فیلتر Posterize از منوی Image/Adjustments و همچنین Equlize را نیز امتحان نموده و تاثیرشان را ببینید. در مورد Posterize دقت داشته باشید که Levels را با اعداد کمتر از 7 تنظیم کنید که کنتراست بیشتری بوجود آید.
همه ی این کارها و افکتها به تصویر منتخب تان و از همه مهمتر به ذهنیت شما و قدرت تصور و تخیلتان و تواناییتان در تشخیص خواص بصری سطوح سیقلی و براق بستگی دار. حین کار دیگر فیلترها از قسمت گالری فیلتر و گزینه های دیگر پانل لایه ها را نیز امتحان کنید ، شاید به نتایج جدیدی برسید. این هم یک سیب طلایی فلز مانند که به رنگهای متالیک دیگری نیز تبدیل نموده ام.
اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک
حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت