پاسخ به:وهّابيّت از منظر عقل و شرع دكتر سيد محمد حسينى قزوينى
یک شنبه 9 تیر 1392 11:05 PM
مشروعةٌ، فهذا لا ينبغي(1)؛ آغاز نمودن جلسات و سخنرانىها با آيات قرآن به صورت دائم به عنوان سنّت مشروع، شايسته نيست.
لجنه دائم افتاء سعودى نوشته است:
إنّ قراءَة القرآنِ جماعةً بصوت واحد بعد كُلٍّ من صلاةِ الصبحِ والمغربِ أو غيرهِما بدعةٌ، وكذا التزام الدعاءِ جماعةً بعد الصلاة(2)؛ قرائت قرآن و همچنين خواندن دعاء به صورت دسته جمعى و با يك صدا پس از نماز صبح و مغرب و غير آنها بدعت است.
لجنه دائم افتاء سعودى نوشته است:
قولُ صدق اللّه العظيم بعد الإنتهاء من قراءة القرآن بدعة(3)؛ در پايان قرائت قرآن، گفتن «صدق اللّه العظيم» بدعت است.
شيخ عثيمين از مفتيان بزرگ سعودى نيز به همين حكم فتوا داده
(1) نور على الدرب، ص 43.
(2) فتاوى اللجنة الدائمة للبحوث العلميّة والإفتاء، ج 3، ص 481 فتواى شماره 4994.
(3) همان، ج 4، ص 149 فتواى شماره 3303.
است(1).
شيخ عثيمين از مفتيان و علماى بزرگ سعودى مىنويسد:
التبرّكُ بثوب الكعبة والتمسّحُ به من البِدَع؛ لأنّ ذلك لم يَرِد عن النبىّ صلى اللّه عليه وسلّم(2)؛ تبرّك جستن به پرده كعبه و دست كشيدن به آن بدعت به شمار مىرود، چون از رسول اكرم [ صلىاللهعليهوآله [ دستورى در اين باره نرسيده است.
بن باز مفتى اعظم سابق سعودى نوشته است:
لانعلم أصلاً في الشرع المطهّر للتسبيح بالمُسَبِّحَة، فالأولى عدمُ التسبيح بها، والإقتصار على المشروع في ذلك ، وهو التسبيح بالأنامل(3)؛ ذكر گفتن با تسبيح در شرع مطهّر وارد نشده است بهتر است به جاى تسبيح، با انگشتان دست ذكر گفته شود.
و اى كاش از وى سؤال مىشد كه آيا غذا خوردن با قاشق، مسافرت با ماشين و هواپيما، در شرع وارد شده يا خير؟
شيخ عثيمين از مفتيان وهّابيّت مى نويسد:
إنّ الإحتفالَ بعيدِ الميلاد للطفل، فيه تَشبّهٌ بأعداء اللّه؛ فإنّ هذه
(1) ختم التلاوة به ـ أي بقول (صدق اللّه العظيم) ـ غير مشروع ولا مسنون، فلا يسنّ للإنسان عند إنتهاء القرآن الكريم أن يقول: (صدق اللّه العظيم). فتاوى إسلامية، ج 4، ص 17.
(2) مجموع الفتاوى إبن عثيمين، شماره 366.
(3) فتاوى إسلاميّة، ج 2، ص 366. (189)
*هر وقت که سرت به درد آید نالان شوی و سوی من آیی
چون درد سرت شفا بدادم یاغی شوی و دگر نیایی*
*پاسبان حرم دل شدهام شب همه شب تا در این پرده جز اندیشه او نگذارم*