0

چطور بهترین دوستِ دنیا باشیم؟

 
samanehtajafary
samanehtajafary
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 2436
محل سکونت : خراسان رضوی

چطور بهترین دوستِ دنیا باشیم؟
چهارشنبه 29 خرداد 1392  5:10 PM

حد و مرزهای رابطه دوستانه

هر پدیده‌ای در دنیا حد و حدودی دارد. و در میان پدیده‌های مختلف، رابطه‌ها بیش از هر چیزی تابع محدوده‌ای مشخص و تعریف‌شده هستند. وقتی رابطه‌ای دوستانه برقرار می‌کنید باید مرزهای آن را نیز بشناسید. امام صادق (ع) در این‌باره می‌فرمایند: «دوستی مرز دارد. کسی که این مرزها را رعایت نکند او را به دوستی نسبت ندهید.» این‌که توجیه‌تان از دوستی، این باشد که ما با هم این حرف‌ها را نداریم و چیزی میان ما نیست، کاملاً اشتباه است! اگر دل‌تان نمی‌خواهد در یکی از روزهای عادی زندگی‌تان دوستی به سراغ‌تان بیاید و با رفتارهایی که نشات گرفته از همان تعریف بی‌حد و حساب دوستی است، دلخور‌ و عصبانی‌تان کند، همین حالا خطی برای مرز روابط‌تان تعیین کنید.

فرض کنید اطراف شما دایره‌های متحدالمرکزی وجود دارد و قرار است در هر مداری که حول محور شما در گردش است، مولفه‌ای را قرار بدهید که روابط شما را با دیگران تنظیم می‌کند، در اولین دایره چه فاکتوری را قرار می‌دهید؟ امام باقر (ع) می‌فرمایند:

 «برادر مسلمان خود را دوست بدار. آنچه برای خود دوست می‌داری برای او نیز دوست بدار.» و این یعنی اولین گام در جهت یک دوستی بی‌غل و غش و خالص. با خودتان قرار بگذارید تمام دغدغه‌های دوست‌تان را درک کنید و مشکلات او را مشکلات خود بدانید. همین که نسبت به او بی‌تفاوت نباشید، اولین مرز دوستی را رعایت کرده‌اید.

دایره‌ی دوم در تنظیم  رابطه‌، وفادار ماندن است. مگر قرار است همیشه در زندگی مشترک و بعد از ازدواج وفادار باشید؟ پس تکلیف آن دوستی که هشت سال تحصیلی و چهار سال دانشگاه را با شما گذارنده چیست؟ قرار است نامش به تاریخ بپیوندد؟

البته وفاداری به این معنا نیست که حتماً پیمان‌نامه‌ای رسمی بنویسید و امضاء کنید و قول بدهید تا همیشه یار و یاور هم باشید، بلکه وفاداری را باید در گذر زمان به یکدیگر ثابت کنید. اگر هنوز هم هرازگاهی به آن رفیقی که دوازده سال، همراه‌تان بوده زنگ می‌زنید و قرار دیداری می‌گذارید، یعنی وفادارید.

یکی دیگر از تصورات اشتباهی که معمولاً با صمیمیت زیاد اشتباه گرفته می‌شود، بازگفتن تمام جریانات خصوصی است، قرار نیست دوست‌تان از تمام راز و رمزهای شخصی و خانوادگی‌تان باخبر باشد، همین که وقت‌های ناخوشی در کنارتان باشد و وقت‌های شادی، او را در خنده‌هایتان شریک کنید، صمیمیت ناخودآگاه به رابطه‌تان راه پیدا می‌کند.

علاوه بر این باید مراقب باشید تا نسبت به رابطه‌تان بی‌احترامی نکنید و یا رفتاری ازتان سرنزند که باعث وارد شدن آسیب یا صدمه‌ای به دوستی‌تان شود، این نکته را به خصوص در زمان عصبانیت رعایت کنید و مراقب رفتارهایتان باشید. در صورتی که دوستی‌های تازه‌ای برقرار می‌کنید، روابط خوب گذشته‌تان را فراموش نکنید و همیشه قدر آدم‌هایی که شما را بهترین دوست خود می‌دانند، بدانید.

همچنین قدردانی خود را با جمله‌ای محبت‌آمیز و یا هدیه‌ای کوچک نشان دهید و برای وفادار بودن‌شان از آنها سپاس‌گزاری کنید. در این صورت است که با حفظ حد و مرزهای که برای دوستی‌تان قرار داده‌اید از آن رضایت کامل دارید و آن را عامل مهمی برای احساس خوش‌بختی‌تان می‌دانید.

کتاب: آینه‌ام باش

 منبع:آستان مهر

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها