پاسخ به:اخبار مربوط به مريخ
سه شنبه 28 خرداد 1392 6:02 PM
سفر خرسهای آبی به مریخ
خرسهای آبی مخلوقات ریز میكروسكوپی هستند كه به نام Tradigrades هم شناخته میشوند. این موجودات با بدنی كوتاه جزو بیمهرگان بوده و قرار است با دیگر اشكال حیات به قمر مریخی فوبوس فرستاده شوند.
این آزمایش به این منظور انجام میشود تا محققان بدانند آیا ارگانیسمهایی از این قبیل میتوانند مدتی طولانی خارج از فضای منظومه شمسی زنده بمانند یا خیر.
این ماموریت كه آزمایش مهاجرت بینسیارهای حیات نام گرفته است، قرار بود در ماه اكتبر ۲۰۰۹ انجام شود، اما به دلایل فنی و امنیتی به تاخیر افتاد.
دانشمندان امیدوارند بتوانند نمونههایی از موجودات زنده را با استفاده از فضاپیمای روسی Grunt Phobos در سال ۲۰۱۱ و زمانی كه مدارهای زمین و مریخ اجازه این پرواز را بدهد، به فضا پرتاب كنند.
این آزمایش توسط جامعه نجوم انجام میشود.این موسسه اكنون دارای ۱۲۵ كشور عضو است.
قرار است دانشمندان ۱۰نوع ارگانیسم و از هر كدام ۳ نمونه را كه جمعا ۳۰ ارگانیسم هستند، طی ماموریتی ۳ ساله به بزرگترین قمر مریخ در فضا بفرستند.
این ارگانیسمها از هر سه قلمرو حیات یعنی باكتریها، یوكاریوتها و آغازیان همراه با بعضی نمونههای خاكی محلی است.
به گفته پژوهشگران، این آزمایش قسمتی از تئوری Transpermia را بررسی خواهد كرد.
بویژه توانایی جابهجایی حیات بین ۲سیاره را بررسی میكند. در آزمایشی كه پیش از این در سال ۲۰۰۷ انجام شد، خرسهای آبی با فضاپیما پرواز كرده و سختیهایی همچون تشعشع و خلا را پشت سر گذاشته بودند.
سال ۲۰۱۱ این اشكال حیات در بستهای به شكل گوی كه BioModule نام دارد و وزن آن ۱۰۰ گرم است، بستهبندی میشوند، این بسته مانند شهاب سنگی است كه حامل اشكال نخستین حیات بین ۲ سیاره خواهد بود.
پس از یك سفر ۱۰ ماهه به فوبوس، این گونهها تحت فشار g ۰۰۰۴ سطح ماه قرار خواهند گرفت و چند هفته را به این شكل در داخل بسته سپری میكنند. سپس با یك فضا پیما در قزاقستان به زمین خواهند نشست.
پژوهشگران پس از باز كردن بسته بررسی میكنند كه چه موجوداتی هنوز زندهاند. چنانچه بعضی ارگانیسمها در برگشت از این سفر زنده باشند، میتوان نتیجه گرفت براستی برخی اشكال حیات نمیتوانند در یك سفر بینسیارهای طولانی مدت زنده بمانند.
این آزمایش میتواند بیشترین زمانی را كه نمونههای زیستی (میكروبی) در خارج از منظومه شمسی سپری میكنند، نشان دهد. به منظور آمادهسازی جهت پرتاب آتی، پژوهشگران باید چند چالش جدی را پشت سر بگذارند و شرایطی را كه بسته زیستی قرار است در این سفر پشت سر گذارد، در محیط زمین شبیهسازی كنند.