0

البرز قطب صنعت بسته‌بندی

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

البرز قطب صنعت بسته‌بندی
جمعه 24 خرداد 1392  8:53 AM

بازار صنایع‌دستی بدون بسته‌بندی مناسب رونق نمی‌گیرد/ البرز قطب صنعت بسته‌بندی
 
 
صنایع دستی متنوع و زیبای ایرانی در حالی آوازه جهانی دارد که هنوز نسخه عملی برای صنعت بسته‌بندی این بخش از کالاهای فرهنگی به عنوان نمادی از تاریخ بلند کشور پیچیده نشده است. البته به تازگی وعده هایی از ایجاد مرکز صنعت بسته‌بندی کشور در البرز شنیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، صنایع دستی کشورها همواره یکی از نمادهای فرهنگی به شمار می رود که علاوه بر گردشگران داخلی همواره با اقبال گردشگران خارجی نیز همراه است.

شهرهای ایران هر یک با آوازه کالایی خاص همراه است و به رسم دیرین خرید سوغات و صنایع دستی، بازارهای سنتی و قدیمی شهرها مهم ترین محل برای عرضه این قبیل محصولات هستند.

این محصولات که گاه با قیمت هایی بسیار پایین عرضه می شوند، اغلب فاقد بسته بندی و مشخصات ساخت و نگهداری است و این موضوع موجب بی هویتی صنایع دستی و در نتیجه عدم برندسازی و شناخته شدن کالاهای دست ساز ایرانی در میان انبوه کالاهای وارداتی است.

از سوی دیگر همواره کارشناسان تبلیغات و فروش موضوع بسته بندی کالاها را یکی از فاکتورهای مهم جذب مشتری برای خرید کالا می دانند.

بی شک صنایع دستی به جهت ماندگاری طولانی مدت، ظرافت حمل و لزوم داشتن شناسنامه ساخت و هویت محصول تولید شده بیش از دیگر کالاهای دیگر نیازمند بهره مندی از صنعت بسته بندی به روز با رعایت نکات زیبایی شناسی، استحکام در بسته بندی و دارا بودن شناسنامه هویتی کالاست.

موضوعی که متاسفانه در سال های اخیر به رغم پرداخته شدن کلامی به آن، در حوزه فعالیت های عملی هنوز وعده های داده شده محقق نشده است.

استان البرز نیز با حضور اقوام گوناگون در بسیاری از هنرهای دستی صاحب هنرمندان پرآوازه و خلاقی است که به تولید و عرضه صنایع دستی اقدام می کنند اما این عده نیز با معضل بسته بندی و بازار فروش برای کالاهای خود مواجه هستند.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی البرز درباره ظرفیت و پتانسیل های استان البرز در حوزه صنایع دستی اظهار داشت: استان البرز در حوزه صنایع دستی دارای ظرفیت و پتانسیل های فراوان است؛ به همین دلیل باید استان پایلوت در بسته بندی صنایع دستی باشیم.

  امینی ادامه داد: طرح پایلوت شدن استان البرز در حوزه بسته بندی صنایع دستی کشور مطرح شده است و برای تحقق این امر 100 هکتار از شهرک صنعتی پیام در اختیار سرمایه گذاران قرار داده می شود.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 250 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که 80 رشته صنایع دستی در استان البرز فعال است.

وی گفت: البرز دومین استان است که تعاونی فراگیر آن با حضور 400 هنرمند راه اندازی شده و همچنین مکان نمایشگاه دائمی صنایع دستی نیز ایجاد شده است.

امینی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات هنر استان البرز این است که هویت ندارد، اضافه کرد: باید تلاش کرد که یک هویت و نماد مشخصی به استان البرز داد.

بر کسی پوشیده نیست که پروسه استفاده از صنایع دستی طولانی است و اکثر آنها ماندگارند، بنابراین باید بسته بندی همسان با محصول داشته باشیم. به همین دلیل است که در سطح جهان، ۱۵ تا ۲۰ درصد قیمت این نوع محصولات صرف بسته بندی آنها می شود، اما در کشور ما چنین چیزی رایج نیست.

همچنین به ازای هر ۴۰ شغل در صنعت یک شغل برای بسته بندی ایجاد می شود و از این رو فقط در صنایع دستی پتانسیل ایجاد ۵۰ هزار شغل در زمینه بسته بندی وجود دارد.

سال گذشته و در همین ایام صحبت از برنامه ریزی برای تبدیل استان البرز به استان پایلوت بسته بندی صنایع دستی انجام شد که البته تاکنون در همین حد باقی مانده است.

تنوع، زیبایی، جذابیت، لطافت و ویژگی‌های خاص محصولات صنایع دستی یادآور نیاکان این سرزمین است و حفظ این یادگاری ها می توان حضور همیشگی آنها را در کنار خود احساس کرد.

صنایع دستی حتی می‌‌تواند عاملی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها باشد و با راهبری صحیح صنایع دستی حتی می‌توان اقتصاد بدون نفت را عملیاتی کرد.

برای ساماندهی وضعیت صنایع دستی باید بازارهای داخلی و خارجی را به طور همزمان مورد توجه قرار داد زیرا که امروز صنایع دستی از حالت کاربردی خارج شده و از سبد ضروری خانواده‌ها بیرون آمده است.
 
 
توزیع بُن صنایع دستی بین کارگران، کارمندان و فرهنگیان را از جمله راهکارهای افزایش خرید این محصولات در بین اقشار مختلف است و باید با فروش صنایع دستی خارجی در مراکز فروش صنایع دستی برخورد جدی انجام شود.

همچنین به نظر می رسد ایجاد شرکت‌های نمایشگاه‌ محور از دیگر اولویت‌های معاونت صنایع دستی باشد و باازارشناسی مهم‌ترین اصل مورد توجه این معاونت و بر بازاریابی هم مقدم است.

استانداردسازی محصولات صنایع دستی، ارائه وسایل حمایتی بازاریابان و حمایت از اتحادیه‌ها و هنرمندان امری مهم در این حوزه به شمار می رود.

  هنرمندان استان البرز در بیش از 80 رشته صنایع دستی از مجموع 256 رشته صنایع ‌دستی موجود در کشور فعالیت دارند و به نظر می رسد با توجه به وعده های داده شده مبنی بر ایجاد قطب صنایع دستی کشور در البرز دست اندکاران این حوزه باید سریع تردست به کار شوند و برای رونق این هنر صنعت ایرانی چاره اندیشی کنند تا ما همه روزه شاهد توسعه بازار صنایع دستی خارجی در بازارهای داخلی نباشم.
قرار گرفتن صنایع دستی در سبد خرید خانوارهای ایرانی تنها با فرهنگسازی محقق می شود.
 

 صنایع دستی به معنای تمام هویت و میراث فرهنگی کشور بوده و تنوع، زیبایی، جذابیت، لطافت و ویژگی‌های خاص محصولات صنایع دستی یادآور نیاکان این سرزمین است و حفظ این یادگاری ها می توان حضور همیشگی آنها را در کنار خود احساس کرد.
 
 برای ساماندهی وضعیت صنایع دستی باید بازارهای داخلی و خارجی را به طور همزمان مورد توجه قرار داد زیرا که امروز صنایع دستی از حالت کاربردی خارج شده و از سبد ضروری خانواده‌ها بیرون آمده است.
 
 توزیع بُن صنایع دستی بین کارگران، کارمندان و فرهنگیان از جمله راهکارهای افزایش خرید این محصولات در بین اقشار مختلف است.
 
 مبارزه با فروش صنایع دستی خارجی در ایران باید با جدیت پیگیری شود.
 
بی شک توسعه و رونق صنایع دستی که در سالی که به نام حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گرفته است علاوه بر اجرایی کردن منویات رهبری موجب اشتغال، معرفی فرهنگ و صنایع دستی کشور با سایر کشورها و به ویژه گردشگران خارجی می شود و این مهم بدون توجه به کیفیت محصولات تولیدی، برند سازی و رونق صنعت بسته بندی محقق نمی شود.
 
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها