آزمایشهایی برای تشخیص شیرترش
چهارشنبه 22 خرداد 1392 9:49 AM
هنگام خرید شیر پاستوریزه باید به تاریخ تولید و زمان مصرف آن توجه شود.
از خرید شیر با تاریخ مصرف گذشته خودداری کنید.
شیر پاستوریزه باید از هنگام تولید تا مصرف در یخچال نگهداری شود بنابراین اگر در فروشگاهی شیر پاستوریزه خارج از یخچال بود از خرید آن خودداری کنید برای تشخیص شیر تازه از شیر مانده و ترش چند روش وجود دارد:
▪ جوشانیدن شیر: اگر بوی شیر تغییر کرده است،برای اطمینان از سلامت آن میتوانید شیر را بجوشانید. شیر ترش در اثر حرارت بلافاصله لخته و سرم آن جدا میشود.
▪ استفاده از معرف: برخی از معرفها در محیط اسیدی تغییر رنگ میدهند. استفاده از این معرفها در مراکز جمعآوری شیر و یا کارخانههای تولیدی بسیار متداول است. در صنعت برای تشخیص سریع ترشی از معرفی به نام برموکوزول پرپل استفاده میشود. محلول یک در هزار این معرف برای تشخیص ترشی شیر به کار میرود. در صورت سالم بودن شیر افزودن یک قطره از این معرف به آن، رنگ محلول آبی نیلی و در صورت ترش بودن شیر، رنگ آن سبز متمایل به زرد میشود.
▪ استفاده از الکل: اگر در یک لوله آزمایش ۲ میلیلیتر شیر و ۲ میلیلیتر الکل ۶۸ درجه طبی اضافه و هم زده شود، شیر ترش دلمه میشود و شیر سالم بدون تغییر میماند.
منبع:روزنامه تهران امروز