چرا شیر مادر تلخ می شود؟
شنبه 18 خرداد 1392 4:00 PM
فعالیت بدنی مناسب برای بهبود وضعیت جسمانی و روانی مادر شیرده از اهمیت خاصی برخوردار است. ورزش منظم و در حد متعادل مانعی برای شیردهی مادر محسوب نمیشود.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: فعالیت بدنی شدید مادر شیرده به علت ورود اسید لاكتیك به شیر، موجب تلخ شدن شیر مادر میشود و به همین علت شیرخوار از خوردن شیر امتناع میكند.
پریسا ترابی افزود: فعالیت بدنی مناسب برای بهبود وضعیت جسمانی و روانی مادر شیرده از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی گفت: ورزش منظم و در حد متعادل مانعی برای شیردهی مادر محسوب نمیشود، اما گاهی دیده میشود كه پس از فعالیت بدنی شدید و ورزش مادر شیرده به علت ورود اسید لاكتیك به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد میشود.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: در این مواقع لازم است مادر قبل از شیردادن، سینه خود را بشوید و اگر هنوز شیرخوار مایل به شیر خوردن نیست، مقدار كمی از شیر خود را قبل از تغذیه شیرخوار دور بریزد و بعد به نوزاد خود شیر بدهد.
ترابی اضافه كرد: مادر شیرده اگر مبتلا به سوء تغذیه باشد، میتواند شیر تولید كند، اما باید توجه داشت كه در چنین شرایطی ذخایر غذایی بدن مادر صرف تولید شیر میشود و در نتیجه مادر به دلیل تخلیه ذخایر بدنی خود، احساس ضعف، خستگی و بیحوصلگی میكند و توان مراقبت از كودك را نخواهد داشت.
وی گفت: تغذیه مناسب مادر در دوره شیردهی برای پیشگیری از سوء تغذیه نوزاد بسیار مهم است. سوءتغذیه سلامت مادر را به خطر میاندازد و در سلامت كودك نیز اختلال ایجاد میكند.رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: پس از اتمام دوران شیردهی، نیازهای تغذیهای مادر به وضعیت عادی برمیگردد و در صورت تغذیه نادرست و ناكافی در دوران شیردهی، مادر بیش از شیرخوار ضرر میبیند و با عوارضی مانند پوكی استخوان، مشكلات دندانی و كمخونی مواجه میشود.