پاسخ به:مبحث پنجم:خود آگاهی چیست؟(تاپیک با امتیاز ویژه)
یک شنبه 12 خرداد 1392 6:25 PM
آيا تا به حال اين سوال را از خود پرسيدهايد كه من كيستم؟ به نظر ديگران من چطور فردي هستم؟
لازمهي پاسخدادن به اين سوالات داشتن خودآگاهي است. خودآگاهي به اين معني كه چگونه به خود نگاه كرده و بر اساس اين نگاه چه احساسي پيدا ميكنيم. آيا فردي را ميشناسيد كه از خودآگاهي خوبي برخوردار باشد؟ چه ويژگيهايي دارد؟
نوع خودآگاهي ما پيشبيني كنندهي احساس رضايت از خودمان و زندگي است.
احساس ناراضي بودن از خود، نشانههايي است كه به فرد هشدار ميدهد كه نيازمند تغيير است و اساسيترين بخش اين تغيير برخودآگاهي است. متاسفانه ما كمتر حاضريم وقتي را صرف اين كنيم كه ببينيم چه خصوصياتي داريم و كمتر ميتوانيم ارزشها، علايق و چيزهايي كه دوست نداريم، باورها يا سبك زندگيمان را تجزيه و تحليل كنيم.
ما فقط در تكاپو هستيم تا كارهاي ديروز را به پايان رسانده و كارهايي براي فردا داشته باشيم و همين عمل را فردا و روزهاي بعد هم انجام ميدهيم.
-
تعريف خودآگاهي: آگاهي يافتن و شناخت اجزاي وجود همچون خصوصيات ظاهري، احساسات، افكار و باورها، ارزشها، اهداف، نقاط قوت و ضعف، آگاهي يافتن از ويژگيهاي خود يك مهارت است والزام به نگرسيتن خود، اولين قدم خودآگاهي است.چه اهدافي را دنبال ميكنيد؟ از نظر عاطفي در چه شرايطي هستيد؟ از نظر ظاهري چه ويژگيهايي داريد؟
اجزاي خودآگاهي
-
شناخت ويژگيهاي جسماني و ظاهري: از عوامل موثر در شناخت خود است. هريك از ما برخي از ويژگيهاي ظاهري خود را مثبت و برخي ديگر را منفي ارزيابي ميكنيم. برخي را قابل تغيير و برخي را غيرقابل تغيير ميدانيم.
-
شناخت تواناييها و مهارتهاي خود: نقاط قوت
-
شناخت خصوصيات و ويژگيهاي مثبت خود: به صورتي كه برخي از اين ويژگيها آشكار است ، آن را ميشناسيم و برخي ديگر را به خوبي نميشناسيم و بايد آن را كشف كنيم و اگر نتوانستيم گاه با مشورت ديگران آنها را بيابيم.
-
شناخت توانمديها و استعدادهاي خود: هر كدام از ما تواناييهايي داريم كه باعث ميشود در چنين كارهايي موفق باشيم . مثل روابط اجتماعي خوب، نقاشي خوب.
<>·شناخت پيشرفتها و موفقيتهاي خود: منظور از پيشرفت موفقيت در انجام كارهاي معمولي زندگي است. مثل اولين باري كه توانستيم بدون كمك دوچرخهسواري كنيم. اتوبوس سوار شويم،... هر چه بهتر خود را بپذيريد، خودآگاهي شما واقعي تر خواهد بود. واقعيت اين است كه تواناييما محدود است و همهي انسانها در برخي موارد موفق و در برخي موارد ضعيف عمل ميكنند. اما شناخت نقاط ضعف خود و پذيرش آنها نيز كاملاً ضروري
است. زيرا با تكيه براين خودآگاهي ميتوانيد با موفقيت حركت كنيد.