0

داستان های دعا (قصص الدعا)

yaskabod
yaskabod
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 1114

پاسخ به:داستان های دعا (قصص الدعا)
دوشنبه 13 خرداد 1392  10:14 AM

دعا لذيذترين لذتها است
دعا لذيذترين لذتها است و براى نوع انسان لذتش بى نظير است چون دردها و لذتها كلا به سه گروه تقسيم مى شوند:
1-يك گروه از آنها: دردها و، رنجها و لذتهاى جسمى است كه بين انسان و ديگر جانداران مشترك است، مثل خوردن و نوشيدن.
2-گروه ديگر: دردها، رنجها وهمى و خيال است مثل ارضاى و غريزه، مال دوستى، دوست داشتن فرزند، ميل به رياست و جاه طلبى.
3-گروه ديگر دردها، و رنجها و لذتهاى روحانى و معنوى است مثل آموزش ‍ ديدن، انفاق كردن، ثابت كردن حق از بين بردن باطل و اين گروه آخر مختص انسان است، و بدون شك اينكه بنده در برابر آقايش بايستد، و اينكه دلداده با دلدار خلوت كند دلپذيرترين لذتهاى معنوى استو چون خوش گفته است كه: يك لحظه جدايى يكسال است و يكسال وصال و با تو بودن يك لحظه است.
اميرمومنان (عليه السلام) در دعاى كميل مى فرمايد: گيرم كه بر گرماى اتشت پايمردى كردم، دورى از تو را چگونه تحمل كنم خداوندا!؟ لذا لذيذترين حالتها براى انسان اين حالت است، لذا راضى مى شود در اين راه همه چيزش را به پاى او بريزد و فداى او كند چنانكه حضرت ابراهيم (عليه السلام) همه مالش را حتى خودش را داد تا يكبار ديگر اسم خداى متعال را بشنود كه: سبوح قدوس رب الملائكه و الروح و نمود ديگر قضيه اياز با سلطان محمود غزنوى است كه پس از بازگشت خود از هند صندوق جواهرات غنيمى را شكست و آنان را حراج كرد تا هر كه خواست بردار، همه به طرف صندوق هجوم بردند مگر اياز، كه وقتى سلطان محمود از او علت را پرسيد اياز در جواب گفت: يكساعت با تو بودن از هر چيز ديگر براى من ارزشمندتر است.
و هم چنين نقل شده است! شاه فرمان داد در گرانبهايى را بشكند هيچ كس ‍ حاضر به شكستن آن نشد مگر اياز، كه وقتى به او اعتراض كردند در جواب ايشان گفت:

گوهر امر شه بود اى ناكسان   جمله بشكستيد گوهر را عيان
خدايا مرا از من ازاد كن   ضميرم به عشق خود آباد كن
سرم را به ياد خودت زنده دار   روان مرا منبع ياد كن
به روى خودت باز كن ديده ام   دلم را به نظاره ات شاد كن
خرابم كن از مستى و بيخودى   وجودم به ويرانى آباد كن
زشيطان و نفسم پناهى بده   زجور اعاديم آزاد كن

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها