اظهارات مدیر استانداردها و TA رگولاتوری در خصوص استاندارد SAR گوشی های تلفن همراه
یک شنبه 30 آبان 1389 5:55 PM
مدير استانداردها و تائيد نمونه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي (رگولاتوري)گفت: استانداردSAR يا نرخ جذب اشعه گوشيهاي تلفن همراه در ايران 6/1 وات به ازاي كيلوگرم تعيين شده است.
'غلامرضا خاكسار'روز جمعه در گفت و گو با ايرنا، ضمن تاكيد بر لزوم رعايت SAR مجاز توسط شركتهاي توليدكننده و واردكننده گوشي تلفن همراه و ساير دستگاههاي راديويي گفت: ميزان جذب امواج گوشيهاي همراه به طور مرتب اندازهگيري ميشود و اگر شاخص SAR گوشي بيشتر از حد استاندارد باشد مجوز توليد و واردات صادر نميشود.
وي افزود: انرژي تشعشعات دستگاههاي راديويي توسط بافتهاي بدن قابل جذب بوده و در صورتي كه مقدار آن از حدود معيني بيشتر شود ممكن است سبب وارد آمدن صدمه به بافت هاي در معرض تشعشع مانند گوش و مغز شود.
خاكسار ادامه داد: براين اساس در ايران سختگيرانه ترين استاندارد در اين خصوص اعمال ميشود در حاليكه رقم استاندارد SAR يا ميزان جذب اشعه گوشي تلفن همراه در برخي كشورها 2 وات بر كيلوگرم تعيين شده ولي در ايران كمترين و مطمئن ترين رقم كه 6/1 است ، بعنوان استاندارد معرفي شده است.
مدير استاندارد و تاييد نمونه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در مورد نحوه بررسي گوشيهاي قاچاق كه از مبادي غيررسمي وارد كشور ميشوند، اظهار داشت: علاوه بر مبادي ورودي و مراكز توليد، بازار و مراكز توزيع نيز توسط ناظرين سازمان پايش ميشود.
خاكسار افزود: ناظرين سازمان تنظيم مقررات ضابط قضايي نيز هستند و هر جا كه لازم باشد با موارد غيراستاندارد برخورد ميكنند.
وي افزود: علاوه بر گوشيهاي تلفن همراه تمام آنتنهاي مخابراتي نيز به صورت مستمر با همكاري سازمان انرژي اتمي و مديريت طيف اين سازمان از نظر ايمني و استاندارد بودن تشعشات بررسي و آزمايش ميشوند.
خاكسار با اشاره به لزوم تامين ايمني تشعشي پرتوكاران و مردم در مقابل اثرات مضر تشعشعات راديويي ناشي از گوشي تلفن همراه و ساير دستگاههاي راديويي، گفت: قوانين جامعي در خصوص حفاظت در برابر اشعه توسط مجلس و دولت مصوب شده كه توسط دستگاهها اجرا ميشوند.