سوابق و زادگاه نامزدهای تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان
پنج شنبه 2 خرداد 1392 9:17 AM
دیروز زمان قانونی شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت 686 نامزد انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و شورای نگهبان اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده را به وزارت کشور اعلام کرد.
بر اساس اعلام وزارت کشور از میان 686فرد ثبت نام شده 8 نامزد مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته اند.
سوابق نامزدهای تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان آمده است:
سعید جلیلی، متولد 1344 در محله «طلاب» مشهد مقدس است؛ وی تحصیلات خود را تا مقطع دکتری علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) تهران به پایان رسانده و به زبانهای عربی و انگلیسی تسلط دارد. وی در دوران دفاع مقدس در جبهه حضور یافت و سال 65 در عملیات کربلای 5 به درجه جانبازی نایل آمد. وی در سال 68 به وزارت امور خارجه رفت و در سال 80 به دفتر مقام معظم رهبری رفت و در سمت مدیریت بررسیهای جاری دفتر رهبر انقلاب به ادامه خدمت پرداخت.وی پس از انتخابات سوم تیر 84 به عنوان گزینه مطرح و موردنظر محمود احمدینژاد رئیس دولت نهم برای تصدی وزارت امور خارجه مطرح شد اما بر اساس مصلحت، اداره معاونت اروپا و آمریکای این وزارتخانه را بر عهده گرفت.وی در حال حاضر دبیری شورایعالی امنیت ملی و مسئولیت پیگیری موضوع هستهای کشورمان را بر عهده دارد.
غلامعلی حدادعادل، متولد اردیبهشت ماه سال 1324 در تهران است. او در سال 1358 معاونت وزارت ارشاد را بر عهده داشت و طی سال های 1361 تا 1372 نیز معاون وزیر آموزش و پرورش بود. همچنین از سال 1374 تا کنون (به استثنای فاصله 83 تا 87) ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی را بر عهده داشته است. به مدت 13 سال نمایندگی مردم تهران در مجالس ششم، هفتم، هشتم و نهم را بر عهده داشت و در فاصله سال های 1387 تا 1383 رئیس قوه مقننه بود. او از سال 1387 تا کنون نیز به عنوان مشاور عالی مقام معظم رهبری منصوب شده است.
محسن رضایی: در شهریور 1333 متولد شد. او در رابطه با این فعالیت های سیاسی به مدت 5 ماه توسط ساواک اهواز بازداشت شد. او در آستانه پیروزی انقلاب و ورود امام خمینی (ره) در جمعیت منصورون وظیفۀ حفاظت از جان حضرت امام (ره) را برعهده گرفت. او در خرداد 1358 به عضویت شورای فرماندهی سپاه درآمد. در شهریور 1360 از سوی حضرت امام خمینی(ره) به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد رضایی در شهریور 1376 به عنوان «دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام» منصوب شد و مطالعات اولیه برای تنظیم سند چشم انداز 20 سالۀ ایران را آغاز نمود.
حسن روحانی: متولد 21 آبان 1327 در شهر سرخه است. وی نماینده مجلس خبرگان رهبری از سال 1378 و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال 1370است. از سال 1368 به عضویت در شورای عالی امنیت ملی در آمد و از سال 1371 نیز ریاست مرکز تحقیات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را عهده دار شد. وی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره چهارم و پنجم و دبیر شورای عالی امنیت ملی از سال 1368 تا 1384 بوده است. او در این سمت، رئیس تیم هستهای ایران بود که انتقاد نسبت به تعلیق غنی سازی در دوره وی از جمله حاشیه های پرونده او بوده است.
محمدرضا عارف، در سال 1330 در یزد به دنیا آمد. او در سال 1355 با اخذ مدرک کارشناسی ارشد و در سال 1359 با اخذ مدرک دکترای برق مخابرات هردو از دانشگاه استنفورد به ایران بازگشت.او در ابتدای انقلاب در دستگاه های دولتی همچون شرکت مخابرات و وزارت فرهنگ و آموزش عالی فعالیت کرد و در سالهای 73 تا 76 در سمت ریاست دانشگاه تهران حضور داشت. پس از آن نیز در کابینهی دولت اصلاحات در سالهای 76 تا 79 بهعنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن مشغول به خدمت شد و در سالهای 79 تا 80 به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به فعالیت خود ادامه داد. وی در سال های 1380 تا 1384 بهعنوان معاون اول رییس جمهور برگزیده شد. او عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
محمد غرضی، در سال 1320، در اصفهان، متولد شد و فوق لیسانس در رشته الکترونیک دارد. وی وزیر نفت در دولت میرحسین موسوی و وزیر پست و تلگراف و تلفن، در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
محمدباقر قالیباف، در شهریورماه سال ١٣۴٠ در شهر طرقبه متولد شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ١٣۵٧ و آغاز جنگ تحمیلی، قالیباف نوجوان در سال ۵٨ و در سن ١٨ سالگی وارد جبهه شد و در سال ١٣۶١به عنوان فرمانده تیپ امام رضا(ع) و یک سال بعد در جایگاه فرمانده لشکر ۵ نصر خراسان انتخاب شد.وی پس از جنگ فرماندهی لشکر ٢۵ کربلا را عهده دار بود. او همچنین در سال ١٣٧٣مسئولیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) را پذیرفت. در سال ١٣٧۶ به دستور مقام معظم رهبری عهده دار فرماندهی نیروی هوایی سپاه شد. او در همین زمان با گذراندن دوره های فشرده خلبانی در ایران و فرانسه مجوز پرواز با ایرباس را بدست آورد. در سال 1379 مجدداً با حکم حضرت آیت الله خامنه ای، فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده دار شد. در سال ١٣٨۴ با رای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب شد و تا کنون به مدت هشت سال در این سمت حضور دارد.
علی اکبر ولایتی، در 4 تیر ماه 1324، در رستم آباد، یکی از روستاهای شمیران به دنیا آمد. او پزشک اطفال و فوق تخصص بیماری های عفونی خود را در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا گذراند. مطب شخصی وی در شهرک غرب تهران واقع است و مدیریت بیمارستان مسیح دانشوری را نیز بر عهده دارد.پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی معاون وزارت بهداری بود، در دوره اول مجلس به نمایندگی مردم تهران انتخاب شد و سپس به مدت شانزده سال، در دوره های ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای و آیت الله هاشمی رفسنجانی، به عنوان وزیر خارجه مشغول همکاری بود. پس از سال 1376 به عنوان مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل منصوب شد و تا کنون در این سمت مشغول فعالیت است.
*سوابق نامزدهای تایید صلاحیت شده بر اساس حروف الفبا آمده است.
در تصویر زیر زادگاه نامزدهای تایید صلاحیت شده ریاست جمهوری یازدهم بر اساس رنگ مشخص شده است:
بعد از اعلام رسمی اسامی 8 کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، این کاندیداها در اخبار سراسری رسانه ملی برنامه ها و شعارهای انتخاباتی خود را اعلام کردند.
با پایان یافتن مهلت بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان لحظانی پیش وزارت کشور در اطلاعیه ای اسامی کاندیداهای ریاست جمهوری را به طور رسمی اعلام کرد.
جلیلی: برنامه ام بر مبنای گفتمان انقلاب اسلامی است
1- سعید جلیلی فرند رضا ، دبیر شورای عالی امنیت ملی، متولد 1342 از مشهد ،دارای تحصیلات دکترای علوم سیاسی
جلیلی در مورد برنامه های انتخاباتی اش گفت: رویکرد اصلی ما در عرصه انتخاب بر این باور است که گفتمان انقلاب اسلامی می تواند موجب پیشرفت و تعالی کشور باشد.
جلیلی افزود: برنامه ای که بر این مبنا قرار داده ایم این است که باید سازوکاری اندیشیده شود که ظرفیت آحاد جامعه و ظرفیت نرم افزاری و سخت افزاری کشور آزاد شود و معطل نماند و بتواند شکوفا شود.
حدادعادل: شعارم تقوا و تدبیر است
2- غلامعلی حداد عادل، نماینده چنددوره مجلس شورای اسلامی، متولد 1324 از تهران با تحصیلات دکترای فلسفه.
حدادعادل مهمترین شعار انتخاباتی اش را تقوا و تدبیر خواند و گفت: دولت آینده باید دولت تقوا و تدبیر باشد.
وی افزود: علت حضورم در صحنه انتخابات این است که کشور را محتاج آرامش و سازندگی و خردورزی می دانم و بسیاری از مشکلات ما در اثر بی توجهی به این اصل است؛ مهمترین برنامه ام هم توجه به مشکلات اقتصادی مردم است.
رضایی: هدفم این است که اجازه ندهیم خرمشهر سقوط کند
3- محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، متولد 1333، از شهرستان مسجد سلیمان دارای تحصیلات دکترای اقتصاد.
رضایی گفت: مهمترین انگیزه ام از ورود به انتخابات این است که اجازه ندهیم خرمشهر سقوط کند.
وی با بیان اینکه تحریم های اقتصادی را یک خطر می دانم گفت: باید به فضل پروردگار این خطر را کنار بزنیم.
رضایی بازگشت اخلاق در سیاست و کارآمدی در اقتصاد را از دیگر برنامه هایش نام برد و گفت: برای اینکه آرامش و نشاط را به خانواده ها برگردانیم باید عمل کنیم چرا که با شعار نمی شود مسائل و مشکلات را حل کرد.
روحانی: برای خلق حماسه سیاسی آمده ام
4- حسن روحانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، متولد 1327 از سمنان، دارای مدرک تحصیلی دکترای حقوق.
روحانی شعارش را اعتدال ، عقلانیت و تدبیر خواند و گفت: علت حضورم زمینه سازی برای مشارکت فعال مردم در انتخابات و تحقق حماسه سیاسی است.
وی افزود: محور برنامه اقتصادی ام تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه آن است.
روحانی همچنین در مورد برنامه های فرهنگی و سیاست خارجی اش گفت: برنامه فرهنگی ام اصلاح ساختار فرهنگی و تامین امنیت فرهنگی است و در زمینه سیاست خارجی نیز تعامل سازنده با جهان است.
وی تاکید کرد برنامه ام در زمینه سیاست داخلی تدوین حقوق شهروندی و انسجام وحدت ملی است.
عارف: بیکاری را تک نرخی می کنم
5- محمدرضا عارف، معاون اول دولت اصلاحات، متولد 1330 از یزد ، دارای مدرک تحصیلی دکترای برق.
عارف مهمترین شعارش را معیشت، منزلت و عقلانیت برشمرد و گفت: برای تحقق این سه مولفه برنامه دارم و مهمترین برنامه ام برای اقتصاد ، مهار تورم و کنترل نرخ بیکاری است.
وی با تاکید بر اینکه بیکاری را به عدد تک رقمی می رسانم تصریح کرد: برای عبور از بحران ها ، رشد اقتصادی 8 درصدی را پیش بینی کردیم.
عارف گردشگری را از دیگر اولویت های برنامه خود دانست و گفت: توسعه مناطق غیر برخوردار و مناطق مرزی با شعاع صد کیلومتر را در برنامه ام دارم.
6- سید محمد غرضی، وزیر اسبق پست و تلگراف و تلفن، متولد 1320 از شهر اصفهان، دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس مکانیک.
قالیباف: برای پایان دادن به شعارها آمده ام
7- محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، متولد 1340 از مشهد، دارای مدرک تحصیلی جغرافیای سیاسی.
قالیباف مهمترین انگیزه اش برای ورود به انتخابات را بازگرداندن روح امید ، ثبات و آرامش به جامعه خواند وگفت: این موضوع را اساسی ترین کار خود می دانم.
قالیباف گفت: امیدوارم که بتوانم مشکلات و معضلات اقتصادی را برطرف و یک زندگی خوب را در همه ابعاد مادی و معنوی برای مردم فراهم کنم که برنامه هایی در این خصوص نیز دارم که به اطلاع مردم رسیده است.
وی تاکید کرد: شعار من این است که به شعارها پایان دهیم.
ولایتی:اولویت برنامه هایم بهبود معیشت مردم است
8- علی اکبر ولایتی، وزیر اسبق امور خارجه، متولد 1324 از شمیرانات ، دارای دکترای تخصصی اطفال.
وی مهمترین شعارش را اخلاق مداری و ثبات مدیریت در کشور نام برد و گفت: انگیزه من برای ورود به انتخابات ساختن ایرانی آباد و سربلند و تحقق چشم انداز 20 ساله است.
ولایتی گفت: برنامه های مهمی برای دولت آینده دارم که مهمترین آن بازسازی سیاست خارجی و اقتصاد کشور است و اولویت برنامه هایم بهبود معیشت مردم است.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست