0

چگونه يك رابطه خوب با نوجوان مان داشته باشيم؟

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

چگونه يك رابطه خوب با نوجوان مان داشته باشيم؟
پنج شنبه 12 اردیبهشت 1392  1:08 PM

چگونه يك رابطه خوب با نوجوان مان داشته باشيم؟
زماني كه در منزل هستيد، بايد جو را طوري درست كنيد كه هر يك از اعضاي خانواده بتوانند به طور آزادانه راجع به موضوعات مورد نظر خود بحث كنند. انعطاف‌پذيري شما اين اجازه را به نوجوان تان مي دهد تا بتواند خودش را نشان دهد

مادران و پدران، دغدغه‏های زیادی دارند که از جمله آنها ایجاد یک رابطه خوب است؛ به خصوص در دوران نوجوانق که این مسئله از اهميت ويژه اق برخوردار می‏شود، ما برای شما چند توصیه داریم که می‏تواند به کمک شما بیاید برای برقرارق يک رابطه خوب با نوجوان.

اجازه حرف زدن به کودک تان را بدهید

زمانی که در منزل هستید، باید جو را طوری درست کنید که هر یک از اعضای خانواده بتوانند به طور آزادانه راجع به موضوعات مورد نظر خود بحث کنند. انعطاف پذيری شما اين اجازه را به فرزندتان مي دهد تا بتواند خودش را نشان دهد. در صورتی که بتوانيد ارتباطی مناسب با او برقرار کنيد، می توانيد در مورد مسائل خاصی چون مصرف مواد مخدر و ارتباط جنسی که از رفتارهای مهم و پرخطر دوران نوجوانی است، راحت تر و با موفقيت بهتری وارد بحث و مذاکره شويد. تحقيقات نشان داده، در نوجوانانی که به طور بارزتر و آشکارتر با والدين خود مشارکت و گفتگو می کنند، احتمال مصرف مواد مخدر کمتر است. برای بهبود ارتباط با نوجوان بايد برای او زمان گذاشت. يافتن زمان برای ارتباط با فرزند در دنيای پرمشغله امروز، ممکن است مشکل اساسی والدين باشد ولی اختصاص دادن فقط چند دقيقه در روز برای گوش دادن فعال به نوجوان تان، مي تواند نقطه خوبی برای شروع باشد. زمانی را به اين موضوع اختصاص دهيد که هر دو فارغ و آزاد هستيد. به خاطر داشته باشيد نوجوان نبايد برای ورود به گفتگو و مشارکت با شما، احساس اجبار و فشار کند. سعی کنيد براي هر فرزند خود، وقت اختصاصی و ويژه ای بگذاريد. به خصوص زمانی که قرار است راجع به موضوعات مشکل دار و استرس آور صحبت کنيد. 

 

 

از هر فرصتي بهره ببرید

حتما که نباید مشکلات بزرگ به وجود بیاید تا فرصت صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن با نوجوان فراهم شود. از هر فرصتي برای صحبت كردن با او استفاده کنيد. ارتباط خوب، شامل هر دو حالت گوش کردن و صحبت کردن است. کسی که خوب گوش مي دهد، به صحبت های طرف مقابل علاقه نشان می دهد. اين علاقه را با توجه و پرسيدن سئوال های مناسب و غير قضاوت کننده نشان دهيد.

او را درک کنید

از وظایفی که بر عهده شما پدر و مادر است، اینکه با احساسات او همدردی کنيد. وظيفه شما گوش دادن و درک و فهم نوجوان است، نه قضاوت کردن. خودتان را به جای او بگذاريد. بپذيريد که مسائلی وجود دارد که خاص اين مرحله رشدی است. سعی کنيد نظر او را بفهميد و به آن احترام بگذاريد، حتي اگر با آن موافق نيستيد. قبل از آنکه لب به سخن بگشاييد، فکر کنيد. ممکن است لازم باشد قبل از پاسخ دادن تا 10 بشماريد. اين موضوع به شما فرصتی می دهد که خود را آرام کرده و از جنگ و جدل اجتناب کنيد. حتی زمانی که بحث راجع به موضوعات حساس و هيجانی است، بگذاريد تا نوجوان شما بفهمد او را دوست داريد و مراقب او هستيد.

مکالمه را با صحبت کردن راجع به اينکه چگونه مي خواهيد مشکل را حل کنيد، مثبت کنيد. مدام به اشتباهات گذشته او گريز نزنيد. مثبت ماندن، مکالمه را خلاق و سازنده می کند.

منبع : madaranmag.com 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها