انواع زردی نوزادان و درمان آن
دوشنبه 9 اردیبهشت 1392 9:25 AM
کارشناس مراقبت از کودکان مرکز بهداشت خوزستان گفت: اغلب نوزادان از روز دوم نوزادی به زردی مبتلا میشوند. زردی در طی روزهای سوم تا پنجم تولد به حداکثر خود میرسد و تا روزهای هفتم تا دهم کاهش مییابد و از بین میرود. به این نوع زردی، زردی فیزیولوژیک گفته میشود.
دکتر مژگان فطورچی در گفتوگو با (ایسنا) ، اظهار کرد: این نوع زردی ناشی از نارس بودن گلبولهای قرمز نوزاد است. در جریان این عارضه، گلبولهای نارس رفتهرفته از گردش خون حذف میشوند و بیلیروبین موجود در ساختمان گلبول قرمز در پوست بدن نوزاد رسوب کرده و موجب بروز زردی میشود.
وی افزود: این زردی ناشی از عفونت نیست و با تغذیه با شیر مادر و دفع مکرر مدفوع، بیلیروبینهای اضافی از بدن حذف میشوند و کودک بهبود مییابد.
کارشناس مراقبت از نوزادان مرکز بهداشت خوزستان گفت: در صورتی که زردی طی 24 ساعت اول تولد ظاهر شود و مقدار بیلیروبین نوزاد بالاتر از حد انتظار باشد به این نوع از زردی، زردی پاتولوژیک گفته میشود. در این شرایط نیاز است که کودک بستری شود و در صورت عدم درمان مناسب، عامل زردی در مغز رسوب کرده و موجب عقب ماندگی نوزاد خواهد شد.
وی ادامه داد: در نوزادانی که کمتر از 2.5 کیلوگرم وزن دارند یا زودتر از 37 هفتگی به دنیا میآیند، به دلیل نارس بودن احتمال زردی بالا است. همچنین در صورتی که مادر دارای RH منفی و پدر دارای RH مثبت باشد نوزاد در معرض ابتلا به زردی پاتولوژیک است.
فطورچی تصریح کرد: یکی از روشهای درمانی زردی، نوردرمانی است. این کار در بیمارستان به وسیله لامپهایی با فرکانس مشخص انجام میشود. این نوع لامپها با لامپهای مهتابی معمول متفاوت است و استفاده از مهتابی در منزل برای نوزاد، خطر گرم شدن بیش از حد بدن و از دست رفتن آب بدن نوزاد را در پی دارد.