راههای جلوگیری از فاسد شدن غذا
شنبه 24 فروردین 1392 1:08 PM
نگهداری از غذا و دور نگه داشتن کامل آن از آلودگیهای خطرناک باکتریایی غیرممکن است؛ اما میتوانید برای جلوگیری از آلوده شدن غذا در خانه پیشگیریهای لازم را انجام دهید.
خوردن غذاهای آلوده باعث به وجود آمدن ناراحتیهای گوارشی میشود و اغلب جا به جایی نادرست، پخت نامناسب یا مدت زمان ناکافی ذخیره غذا باعث فاسد شدن مواد خوراکی میشود. مراحل زیر سبب کاهش امکان فساد مواد خوراکی میشود:
حتماً این نکته را قبلاً شنیدهاید؛ ولی باز هم تاکید میکنیم شستن دستها، ظروف و سطح ماده خوراکی مانع از انتقال میکروبها از یک سطح به سطح دیگر میشود، قبل و بعد از آماده کردن غذا دستهایتان را با آب گرم و صابون بشویید، مخصوصاً هنگام سر و کار داشتن با گوشت، مرغ، ماهی خام و تخم مرغ. بعد از خاتمه کار، ظرفها، تخته آشپزخانه، چاقو و هر سطحی را که با مواد خوراکی تماس داشته، با آب گرم و صابون بشویید.
غذاهای خام را از غذاهای آماده طبخ جدا کنید
هنگام خرید، آماده کردن با ذخیره مواد غذایی، گوشت، مرغ و ماهی خام را از دیگر مواد غذایی جدا کنید. این کار مانع از آلوده شدن مواد خوراکی به وسیله یکدیگر میشود.
چند توصیه در مورد نحوه جدا کردن مواد خوراکی از یکدیگر
* گوشت و مرغ را در کنار دیگر مواد خوراکی نگذارید.
* گوشت، مرغ و ماهی را به طور کامل داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید تا آب آن روی مواد دیگر نریزد.
* برای خرد کرد گوشت از تخته آشپزخانه جداگانه استفاده کنید و نان و سبزیها را روی تختهای دیگر ببرید.
* گوشت خام را در یک ظرف بگذارید و بعد از پخته شدن آن را در ظرف دیگری قرار دهید.
غذا را در دمای مناسب بپزید
غذا را کاملاً بپزید. به یاد داشته باشید بیشتر اوقات غذای آلوده، ظاهر و بوی طبیعی دارد. بهترین روش برای اطمینان از کامل پختن گوشت، مرغ و تخم مرغ، استفاده از دماسنج است. دماسنج غذا، تنها وسیلهای است که شما را از پخت کامل غذا مطمئن میسازد. اکثر میکروبها در دمای بین 140 تا 180 درجه فارنهایت کشته میشوند.
اگر دمای اتاق بالاتر از 90 درجه فارنهایت است، فقط یک ساعت فرصت دارید تا غذاها را در یخچال بگذارید. گوشت، مرغ و ماهی را بلافاصله در فریزر بگذارید، مگر این که بخواهید طی 2 روز آینده آنها را مصرف کنید
مواد غذایی فاسد شدنی را سریع در یخچال یا فریزر بگذارید
اگر غذا با روش مناسب سرد نشود، باکتریهای درون آن به سرعت تکثیر میشوند. مواد غذایی فاسدشدنی را حداکثر 2 ساعت بعد از خرید یا بسته بندی در یخچال یا فریزر بگذارید. اگر دمای اتاق بالاتر از 90 درجه فارنهایت است، فقط یک ساعت فرصت دارید تا غذاها را در یخچال بگذارید. گوشت، مرغ و ماهی را بلافاصله در فریزر بگذارید، مگر این که بخواهید طی 2 روز آینده آنها را مصرف کنید.
روش صحیح آب کردن یخ مواد غذایی
باکتریها قادر هستند در دمای اتاق دوباره روی گوشت، مرغ و ماهی رشد کنند، پس برای آب کردن یخ این مواد، یکی از روشهای زیر را انتخاب کنید:
در یخچال: برای آب کردن یخ گوشت، مرغ یا ماهی، آنها را محکم در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در یخچال قرار دهید. بعد از آب شدن یخ این مواد غذایی، ظرف 2 روز آینده آنها را مصرف کنید.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست