0

مصرف چربي‌هاي غذايي، ترشح هورمون گرسنگي را افزايش مي‌دهد

 
aghebatbekheir
aghebatbekheir
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : اسفند 1387 
تعداد پست ها : 47
محل سکونت : اصفهان

مصرف چربي‌هاي غذايي، ترشح هورمون گرسنگي را افزايش مي‌دهد
دوشنبه 26 مرداد 1388  10:39 AM

مصرف چربي‌هاي غذايي، ترشح هورمون گرسنگي را افزايش مي‌دهد

در حالي كه تصور مي‌شود معده خالي باعث افزايش ترشح هورمون گرسنگي مي‌شود اما يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد كه اين هورمون بواسطه چربي‌هاي موجود در غذاهايي كه مي‌خوريم فعال مي‌شود.
‌هورمون گرسنگي «گرلين» نام دارد و به گفته محققان چربي‌هايي كه از مواد غذايي وارد بدن مي‌شود اين هورمون را فعال مي‌كنند در حالي كه چربي‌هايي كه در داخل بدن ساخته مي‌شوند در اين زمينه نقشي ندارند.
افزايش فعاليت اين هورمون باعث تقويت ذخيره چربي در بدن مي‌شود. اين يافته جديد مدل‌هاي فعلي درباره عملكرد گرلين را تغيير داد و اشاره به فعاليت آنزيم جديد معده‌اي موسوم به GOAT‌ در فرآيند فعاليت گرلين دارد كه مي‌توان از اين ويژگي‌ در درمان بيماريهاي متابوليك استفاده كرد.
مجله علمي نيچر مديسين با انتشار مقاله‌اي در اين زمينه آورده است: گرلين هورموني است كه تصور مي‌شود در طول زمان گرسنگي تجمع مي‌كند و درست قبل از وعده‌هاي غذايي در غلظت‌هاي زياد در بدن يافت مي‌شود. اين هورمون با عنوان هورمون گرسنگي شناخته شده است چون تحقيقات نشان داده است كه دوزهاي فارماكولوژيك اين هورمون در مغز فعاليت مي‌كند تا حس گرسنگي را تحريك كرده و مصرف غذا را در مدل‌هاي انساني و حيواني افزايش دهد. پيش از اين تصور مي‌شد اسيدهاي چربي كه بوسيله آنزيم GOAT‌ به هورمون گرلين مي‌پيوندند در طول گرسنگي در بدن توليد مي‌شوند. اما در اين تحقيق جديد معلوم شد كه اسيدهاي چربي كه از طريق رژيم غذايي وارد بدن مي‌شوند در واقع هورمون گرلين را فعال مي‌سازند و به اين ترتيب وقتي چربي غذايي وارد بدن مي‌شود احساس گرسنگي افزايش پيدا مي‌كند، به اين ترتيب بدون وجود چربي‌هاي خوراكي گرلين غير فعال باقي مي‌ماند و روي ذخيره چربي در بدن نيز تاثيري نخواهد گذاشت.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها