پاسخ به:بهترین منطقه گردشگری در فصل بهار کجاست؟
چهارشنبه 4 اردیبهشت 1392 1:43 PM
ایران در فصل بهار
قطعا گذراندن یك روز یا حتی یك نیمروز از روزهای فصل بهار در دشتهایی كه با سخاوت هر آنچه دارند به انسانها پیشكش میكنند، میتواند یكی از روحانگیزترین تجربههای زندگی هر فرد باشد و چه نیكوست كه ما نیز در قالب گردشگر در مقابل این سخاوت زمین،قدری سپاسگزار بوده و این میراث دیرین را برای نسلهای آینده سالم وپاكیزه نگهداریم.
دشت هویج ـ
این دشت كه به گُرچال نیز شهرت دارد در البرز مركزی، بالای روستای افجه شهرستان شمیران در استان تهران، قرار دارد. علت نامگذاری این دشت، كاشت هویج در آن در روزگاران گذشته بوده است. البته امروزه اثری از هویج در آن نمیتوان یافت. در ضلع شمالی این دشت، گردنه افجه قرار دارد كه بقایای راهی مالرو در آن دیده میشود. این راه، دشت هویج را به دشت لار و دیگر ارتفاعات البرز مركزی مرتبط میسازد. قله ریزان، آتشكوه، مهرچال و پرشون از قلههای مجاور دشت هویج محسوب میشوند. دشت هویج یكی از مكانهای مورد علاقه گردشگران طبیعتگرد تهرانی است كه در آن چادر زده و چند روزی را در دامان طبیعت میگذرانند. اگر بخواهید از تهران به دشت هویج سفر كنید، باید حدود 5 كیلومتر در جاده لشكرك طی کنید و لواسان را پشت سر بگذارید تا به روستای افجه برسید، در شمال این روستا دشت در انتظار شما، آغوش باز كرده است.
دشت نرگس ـ فارس
نرگسزارهای زیبای فارس با وسعت تقریبی 65 هكتار در شهرستان كازرون قرار دارد. این مجموعه دشتها كه مهمترین آنها در دو منطقه جره و بلبلك قرار دارند میتوان بهجرات یكی از بهترین مقصدهای گردشگری در زمستان بویژه بهمن و اسفند دانست. بوتههای نرگس این دشتهای وسیع در بهمن به گل مینشیند و منظرهای چشمنواز را بههمراه رایحهای بهشتی به گردشگران عرضه میكند. گرچه در برخی مناطق دیگر فارس همچون خفر، شیراز و فراشبند دشتهای نرگس وجود دارد اما كیفیت نرگسزارهای كازرون بسیار بالاتر است. نرگسهای این دشتها به بسیاری از مناطق داخل كشور و كشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود. نرگس شهلای کازرون از جمله نوع نرگسهایی است که از نظر مرغوبیت، شرایط منحصربهفردی دارد.
دشت مغان ـ اردبیل
دشت مغان یكی از زیباترین دشتها و چشماندازهای طبیعی كشور محسوب میشود. این دشت كه در ساحل جنوبی رود ارس و غرب دریاچه مازندران واقع شده جلگهای است در شمالیترین قسمت استان اردبیل. این دشت به سبب حاصلخیزی خاك و شرایط مساعد آب و هوایی بهعنوان یكی از قطبهای كشاورزی و دامپروری ایران شهرت دارد. دشت مغان همچنین از لحاظ زیستمحیطی نیز یكی از مهمترین مناطق در كشور است؛ چرا كه محل زمستانگذرانی بسیاری از گونههای نادر پرندگان مهاجر محسوب میشود. به سبب تنوع و نایابی این پرندگان، دشت مغان به عنوان یكی از جاذبههای مهم گردشگران طبیعتگرد و تماشاگران پرندگان شناخته میشود. دشت مغان از سه شهر گرمی، بیله سوار و پارس آباد تشکیل شده است. طبق منابع یک سوم این دشت در ایران قرار دارد و مابقی در جمهوری آذربایجان است.
دشت لاله های واژگون ـ چهارمحال و بختیاری
مشهورترین دشت لاله در ایران، دشت لالههای واژگون شهرستان كوهرنگ است كه در 90 كیلومتری شهركرد در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این دشت كه یكی از مناطق حفاظت شده محیط زیست ایران است، با مساحتی حدود 3600 هكتار یكی از مراكز اصلی رویش گونه گیاهی كمیاب و زیبای لاله واژگون محسوب میشود. این گلهای منحصربهفرد كه در زبان مردم محلی «اشكمریم» خوانده میشوند، از اواخر فروردین میشكفند و تا اواخر اردیبهشت به مدت یك ماه چشمانداز بینظیری را به گردشگران بیشماری عرضه میكنند. رویشگاه اصلی این گیاه نادر، دامنه کوههای آبکاسه خوربه، گرگانک و مناطق بنواستکی و مله زردهاست. لالههای واژگون، که در زبان محلی اشک مریم نامیده میشوند، در اواخر فروردین ماه به گل مینشینند و تا اواخر اردیبهشت گلهای خود را حفظ می کنند
دشت ناز ـ مازندران
دشت ناز در 29 كیلومتری شمالشرقی ساری در مازندران واقع شده است. این دشت با وسعتی حدود 56 هكتار از سال 1346 بهعنوان پناهگاهی برای حفاظت و تكثیر گوزن زرد ایرانی یكی از نادرترین گونههای گوزن در جهان، در نظر گرفته شد. به طور كلی دشت ناز منطقهای كوهستانی است كه از جنگلهای هیركانی تشكیل شده است. این دشت با داشتن بیش از 447 گونه گیاهی یكی از مهمترین اكوسیستمهای طبیعی ایران را داراست. طبیعتگردانی كه به دشت ناز سفر میكنند، این امكان را دارند كه در كنار تماشای گوزن زرد ایرانی، از تماشای شوكاها، مرالها، قرقاولها و گربههای وحشی موجود در این دشت بهره ببرند. البته باید توجه داشت كه ورود به چنین منطقه زیستی حساسی بهعنوان گردشگر یا طبیعتگرد باید با اجازه و نظارت محیطبانان و حضور راهنمایان حرفهای صورت گیرد.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست