0

نگهداری گیاهان آپارتمانی

 
shokoofeh
shokoofeh
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 952
محل سکونت : البرز

نگهداری گیاهان آپارتمانی
دوشنبه 19 فروردین 1392  10:03 PM

نگهداری گیاهان آپارتمانی

 

برای نگهداری از هر گیاهی شناخت نیازهای رشدی آن اهمیت دارد. هر کسی با دانستن نیازهای ابتدایی این گیاهان که شامل نور، آب، مواد غذایی، خاک است، میتواند از آنها نگهداری کند و از این کار بسیار لذت ببرد. با توجه به اینکه گیاهان مخلتف نیازهای متفاوتی دارند برای پرورش هر گیاه باید جداگانه صحبت کرد لذا در این مطلب تنها به شناخت عوامل کلی می پردازیم.

نور:
نور نخستین نیاز یک گیاه است. گیاهان غذای خود را از طریق فوتوسنتز و در حضور نور خورشید تهیه میکنند. البته گیاهان متفاوت به میزانهای مختلفی از نور نیاز دارند. همواره باید هنگام تهیه یک گیاه، درباره نوع نوری که به آن نیاز دارد سوال کنید. نوع نور مورد نیاز گیاهان به دو دسته تقسیم میشود:
• نور مستقیم - در این حالت نور خورشید بدون هیچ مانعی مستقیما با گیاه برخورد میکند. به عنوان مثال گیاهانی مثل یوکا، بنژامین نیاز به نور مستقیم خورشید دارند.
• نور غیر مستقیم - در این حالت نور خورشید فضای اتاق را روشن میکند و به گیاه میرسد اما مستقیم بر روی آن نمیتابد. گیاهانی مثل آگلونما و دیفن باخیا از نور مستقیم خورشید بیزار هستند.


آب:
گاهی یک باغبان میتواند از با آبیاری بیش از حد و از روی محبت گیاهی را بکشد. این یکی از شایعترین اشتباهات در زمینه نگهداری از گیاهان خانگی است. خاک هر گیاه در فاصله دو آبیاری به میزان خاصی رطوبت نیاز دارد. بعضی از آنها باید خاکی دائما مرطوب داشته باشند و بعضی باید در این فاصله کاملا خشک شوند. این هم سوالی است که پاسخ آنرا باید از فروشنده و یا شخصی وارد به باغبانی بپرسید. به عنوان مثال کاکتوس از رطوبت و آبیاری زیاد بی زارند ولی گیاهانی مانند دیفن باخیا، سرخس به آب بیشتری نیاز دارند

چند نکته مهم در آبیاری:
• در فاصله دو آبیاری میزان رطوبت خاک را به کمک یک چوب، مداد یا حتا انگشت خود اندازه بگیرید. چوب یا انگشت خود را در زیر لایه رویی خاک فرو کنید تا از میزان نم آن مطلع شوید.
• بهترین وسیله آبیاری، آب پاش است به گونه ای آبپاشی کنید که تمام سطح گلدان خیس شود

• گیاه را طوری آبیاری کنید که مقدار کمی از اضافه آب از سوراخ زیر گلدان خارج شود. البته خارج شدن زیاد آب نیز می تواند به گیاه آسیب برساند چرا که مواد غذایی خاک در اثر آبشویی شسته شده و از دسترس گیاه خاک می شود.
• از آب همدما با محیط استفاده کنید، زیرا آب سرد موجب وارد شدن شوک به ریشه ها شده و به آنها صدمه میزند.
• پس از آبیاری با اسپری کردن آب به شاخ و برگها برای گیاه محیطی مرطوب ایجاد کنید.
• در فصول سرد سال به علت اینکه رشد گیاه متوقف می شود و یا خیلی کند است مقدار آبیاری گیاه را کاهش دهید.

غذا:
گیاهان نیازهای خاص غذایی دارند بخش عمده ای از نیاز غذایی گیاه را می توان با تهیه یک خاک مناسب تهیه کرد ولی گاهی به دلیل فقر غذایی خاک و یا نیاز گیاه به یک عنصر نیاز است که از کودهای شیمیایی یا آلی استفاه کرد. نحوه شناسایی کمبود های غذایی و نحوه تامین آن مبحث گسترده ای است که توضیح آن در این مختصر نمی گنجد ولی بهترین راه سوال از یک فرد آگاه است. لازم است بدانید که زیاده روی در تغذیه گیاه،بسیار خطرناک است و ممکن است آن را از بین ببرد.پس از تهیه کود زمان و
نحوه استفاده آن را نیز بپرسید یا از روی بسته های خریداری شده به دقت بخوانید. تعویض خاک گلدان در زمان مناسب و استفاده از خاکبرگ خوب نیاز شما را به استفاده از کود به شدت کاهش خواهد داد.



تعویض گلدان
هنگامی که شاخ و برگ یک گیاه بیش از حد سنگین شود یا اینکه ریشه های آن از روزنه خروج آب بیرون بزنند، زمان تعویض گلدان فرا رسیده است.
هنگام تعویض گلدان آنرا یک سایز بزرگتر انتخاب کنید.
هنگامی که گیاهی را از گلدان خارج میکنید، گلدان را با یک دست نگه دارید و با دست دیگر محکم ساقه ها را نگه دارید و گیاه را به آرامی بیرون بکشید.
چند نکته برای تعویض گلدان
• همیشه گلدان یا ظرفی را انتخاب کنید که دارای روزنه خروج آب باشد.
• قرار دادن یک تکه توری بر روی روزنه خروج آب، موجب میشود که خاک هنگام آبیاری از ته گلدان خارج نشود.
• برای گلدانهای خود همیشه از خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید و آنها را با خاک باغچه پر نکنید.
• قبل از ریختن خاک گلدان در اطراف گیاه، آنرا مرطوب کنید.
• در ابتدا مقداری خاک و ماسه در ته گلدان بریزید و آنرا خوب به پایین فشار دهید، گیاه را با احتیاط از گلدان قبلی خارج کنید، خاک اطراف یشه های آنرا بتکانید تا ریشه ها بتوانند به خوبی پخش شوند. گیاه را در گلدان جدید قرار داده و آنرا کاملا از خاک پر کنید، اطراف آنرا خوب فشار داده و محکم کنید و گیاه را کاملا آبیاری نمایید.
• اگر پس از تعویض گلدان، برگهای پایینی گیاه قهوه ای رنگ شدند، نگران نشوید و آنها را پس از خشک شدن به آرامی جدا کنید.
• زمان تعویض گدان بهتر است در بهار یا پاییز باشد که هوا مناسب تر و رطوبت هوا بیشتر است. تا یک هفته پس از تعویض سطح گدان را مرطوب تر نگه دارید و در محلی بگذارید که شدت نور کمتر از نیاز آن باشد.

سایر نیازهای محیطی

رطوبت:اکثر گیاهان آپارتمانی برای رشد و نمو نیاز به رطوبت نسبی بالایی دارند آب و هوای خشک شرایط رشد را برای گیاه مشکل خواهد کرد لذا دقت داشته باشید مرطوب نگه داشتن محیط خانه یا اسپری کردن آب بر روی گیاه کمک شایانی برای رشد آن خواهد بود .

دما: درجه حرارت حداقل , درجه حرارت اپتیمم و درجه حرارت حداکثر سه فاکتور مهم برای رشد یک گیاه می باشد. به عبارت دیگر شناخت حداقل درجه حرارتی که گیاه می تواند زنده بماند و حداکثر درجه حرارتی که گیاه می تواند تحمل کند بسیار ضروری است ضمن اینکه بهترین درجه حرارت برای رشد گیاه هیچ کدام از این دو نبوده بلکه درجه حرارت اپتیمم است. هر چقدر درجه حرارت از اپتیمم بیشتر فاصله داشته باشد, رشد گیاه کاهش خواهد یافت.

 

قوم من ترنج را با پوست می خورند

 راستی! کسی زلیخا را ندیده است؟

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها