اوشو فرقه ای نو پدید و در لباس معنویت در میان جوانان ایرانی
چهارشنبه 7 فروردین 1392 3:31 PM
بسیاری از خوانندگان کتاب های اشو بدون آگاهی از سابقه نویسنده و نوع تفکرات غیر اخلاقی و دینی او و تنها بخاطر مشتی جملات عاشقانه ای که برای مدتی کوتاه روح تشنه آنها را ارضاء می کند به مطالعه آن رغبت نشان می دهند اما چرا جملات بی نظیر ، پر بار ،روح بخش ،آموزنده ،آرامش دهنده کتابهای ارزشمند نهج البلاغه و صحیفه سجادیه نادیده گرفته می شود و از مطالعه ای همراه با عمل به آنها غافلیم.
درباره پیشینه و اعتقادات اوشو:
اشو، فیلسوف و عارف، هندی در ۱۱دسامبر ۱۹۳۱در هند زاده شد و در ۱۹ژانویه ۱۹۹۰درگذشت. تحصیلاتش را در هند تا درجهٔ استادی فلسفه ادامه داد از سال ۱۹۶۳در اقصی نقاط هند به ایراد خطابه در زمینههای معنوی و عوالم روحانی پرداخت . در سال ۱۹۷۴کمون خود در شهر پونا، هندوستان، را بنیان نهاد .
در سال۱۹۸۱جهت معالجه به ایالات متحده رفت و در آنجا پنج سالی اقامت گزید . پیروان او به عنوان سانیاسین شهرهاند، در مدت چهار ماه اراضی کوهپایههای ایالت اورگون را خریداری و شهری بنا نهادند که به راجنیش پورام مشهور شد.
امروز با نام اشو(Osho) در جهان شناخته شدهاست. بنا به گفتهٔ راجنیش او این نام را از واژهٔ اشنیک (Oceanic) به معنای (پیوسته به آب دریا و یکی شده با آن) برگرفته که برای نخستین بار در آثار ویلیام جیمز بکار رفتهاست.
از آنجا که واژهٔ اشنیک (دریاگون) تنها به توصیف و تجربه میپردازد و شامل شخص تجربه کننده نمیشود، راجنیش واژهٔ (اشو) را برای خود برگزید.
او بعدها پی برد که این واژه از قدیم در میان ساکنان خاور دور رواج داشته و به معنای (شخص مقدسی که آسمان بر او گل میافشاند) بکار رفتهاست.
در آمریکا، اشو و طرفدارانش روابط پر تلاطمی با ساکنان منطقه داشتند. در سال 1984 برای پیروزی در انتخاباتی که به منظور انتخاب دو عضوWasco County Circuit Court برگزار می شد اقدام به ایجاد مسومیت غذایی اهالی منطقهThe Dallas نمودند پیرو بررسیهای انجام شده، اشو به جرائمی مانند حمله زیستی به ساکنان منطقه، توطئه قتل وکیل ایالت اورگون، و تخلف در روادید محکوم، دستگیر، و از آمریکا اخراج گردید.
بیست و یک کشور مانع از ورود او به کشورشان شدند تا سرانجام او به پونا برگشت.
اشو به اکثر زبانهای زندهٔ معاصر ترجمه شده است. لیست کتابهایی که به فارسی برگردانده شدهاند:
راز (جلد اول)- راز (جلد دوم)ر- اه کمال- آفتاب در سایه- تمثیلهای عرفانی - نغمه زندگی- ضربان قلب حقیقت مطلق- الماسهای آگاهی- فقط یک آسمان- گلهای جاودانگی- ریشهها و بالها- مزهای از ملکوت- سرگشتگی - شکوه آزادی - آه این... این نیز بگذرد- تانترا (جلد سوم) -تفسیر آواهای شاهانه و ... .
شعار اصلی اوشو این است یك قانون تنها در دنیا وجود دارد و آن اینكه هیچ قانونی وجود ندارد . شعار اون این است كه نظم در هرج و مرج است و باید رسوم و عادات را شكست تا نظم آسمانی و نظم خدایی كه فقط از اتحاد دو جنس زن و مرد ایجاد می شود پدید بیاید. حدود هفتاد جلد از آثار اوشو كه اكنون به زیان فارسی وجود دارد چندین جلد آن بدون شك آموزش عشق زمینی و خاكی است . اوشو امروز برای بسیاری از جوانان به یك بت معنوی مبدل شده است .
اوشو در سال 1985 از آمریكا و نه كشور اسلامی بدلیل فساد اخلاقی اخراج شد . بارزترین كشور اروپایی ایتالیا و آلمان است . نسبت ایران به ایتالیا و آلمان مانند نسبت ایتالیا و آلمان به آمریكاست. بت معنوی معاصر از چنین كشوری به دلیل فساد اخلاقی اخراج میشود و متاسفانه این فرد فاسد معلوم الحال صنم بسیاری از جوانان ایرانی است.
علت اخراج اوشو ( از آمریكا ) بعنوان بزرگترین مرد معنوی جهان ، فساد جنسی و اخلاقی بوده است. وی بت معنوی جهان و بسیاری از جوانان داخل كشور می باشد.
نظر اوشو در باره خدا و دعا کردن:
من تحقیق كردم و متوجه شدم خدا وجود ندارد. اما «اوشو» می گوید: وقتی شما لذت می برید، اوج لذت شما خدای شماست. برای آنكه در وجود شماست نه خدای كشیشان. جالب آنكه وقتی «اوشو» موضوع كشیشان را مطرح می كند می گوید؛ خدای آنها ابزار پول درآوردن آنهاست. شما می توانید آنچه را كه از خدا می خواهید در مراقبه بیابید.
اوشو جمله ای در خصوص دعا می گوید كه نشان می دهد شناخت صحیحی نیز از خدا ندارد. او می گوید: من نمی دانم چگونه ممكن است ما به موجودی اعتقاد داشته باشیم كه وقتی اینهمه انسان بر روی كره زمین صحبت می كنند او قادر است بشنود.
ایرادی كه او به دعا كردن دارد این است كه می گوید : «شما با دعا كردن خودتان را ذلیل می كنید .لازم نیست كسی به شما روزی بدهد، شما می توانید خودتان روزیتان را به دست بیاورید .» وقتی از وی می پرسند چه كسی كائنات را آغاز كرده است، می گوید : «لازم نیست كسی كائنات را آغاز كرده باشد.اصلاً كائنات آغاز و پایانی ندارد! او نمی تواند بپذیرد كه قدرت او امكان نظارت بر آن را میسر ساخته است. برای همین وی منكر چنین خدایی است!
نظر اوشو درباره ازدواج:
ازدواج از امور مقدس در هر آیین به شمار می رود، که در ادیان و ملل مختلف با رسومات خاصی انجام گرفته و رسما به ثبت می رسد. ازدواج در هر کشوری که صورت گیرد، همیشه به دنبال خود تعهداتی را نیز دارا بوده، که طرفین باید قبل و بعد از ازدواج به آن تعهدات عمل کنند.
اما اوشو برخی از ارزشهای اخلاقی و بنیان های خانوادگی را بصراحت مورد سوال قرار می دهد. وی معتقد است ساختار ازدواج ظلم بزرگی است كه به زنان می شود و قبلاً این گونه نبوده است كه مردم با ازدواج در كنار یكدیگر زندگی می كنند،
در گذشته و در بین انسانها نهادی به عنوان نهاد پدر وجود نداشته و بعدها این نهاد ساخته شده و طی قرنها انسان بدون نیاز به پدر زندگی كرده است و از هنگامی كه موضوع مالكیت خصوصی مطرح گردید موضوع اسارت زن! مطرح می شود.
اوشو با اشاره به كارل ماركس می گوید، وقتی او با آوردن كمونیسم مالكیت خصوصی را زیر سؤال برد، همه در پی آن بودند تا ازدواج دوباره از میان برداشته شود، اما در ابتدا به دلیل منافع اقتصادی و بار دیگر به خاطر قدرت طلبی مانع آزادی شدند!
در واقع اوشو طرفدار یک نوع زندگی آزاد و بدون تعهد است و این را دلیل شهامت می داند
رابطه داشتن و در عین حال مستقل بودن این همان شهامت است. (اوشو، آفتاب در سایه، ص )140
بنابراین از جمله اقـدامـات طـرفـداران اوشو ، راه انـدازی رسمـی و همـراه با تبلیغات گستــرده ی «اوشو پارك» هاست كه جذابیت زیادی برای برخی افراد و نیز گردشگران بازدید كننده از هند برخوردار است و شعبه هایی از آن نیز در دیگر كشورها تاسیس شده است .در این مكانها ، نوعی زندگی زناشویی و جمعی فارغ از قیود اخلاقی و رسمی ترویج می شود .
كه شباهت های زیادی به نظریه های زندگی اشتراكی و جمعی در آرای برخی متفكران دارد . هواداران این نوع زندگی ، سبك زیستن خود را راهی برای رهایی از قید و بند های اخلاقی و اجتماعی دانسته اند.
ومتاسفانه سه هزار دانشجوی ایرانی در هند جذب اوشو پارك شده اند دردانشگاه شهر پونا که در نزدیکی بمبئی شهر مشهور هندوستان قرار گرفته است بیش از سه هزار دانشجوی ایرانی به تحصیل مشغولند . این افراد بنا به دلایل مختلف فرهنگی واقتصادی اکنون در وضعیت بسیار اسفناک وتاسف باری بسر می برند و عدم توجه مسئولین سیاسی و فرهنگی ایران در هند به این افراد باعث گردیده تا اکثر قریب به اتفاق آنان جذب اوشو پارک این شهر شوند.
او شو پارک مهمترین مرکز سکس مذهبی در جهان و یکی از مهمترین مراکزتوریستی کشور هند است که سالیانه با جذب هزاران گردشگر باعث رونق این صنعت در آن کشور شده است. اغلب دانشجویان ایرانی در این محل با یکدیگر آشنا شده و با تشکیل گروه های ده نفره هم قسم می شوند که هرگز ازدواج نکنند اما تا یایان عمر روابط سکس با یکدیگر داشته باشند .
متاسفانه نزدیک به ۹۵درصد دانشجویان لیسانس این دانشگاه بعداز اخذ مدرک از ادامه تحصیل خوداری کرده و جذب اوشو پارک می شوند . این انحراف اخلاقی که به فساد و نهیلیسم فکری در میان دانشجویان ایرانی منجر شده و می رود تا سبب گسترش عقاید خرافی هندی و بودیسم و عرفان غرب ساخته در میان جوانان کشورمان در آینده ای نزدیک شود زنگ خطر و هشداری جدی است
ومی طلبد تا مسئولین وزارت علوم ومراکز فرهنگی با اطلاع رسانی و فعالیت های فرهنگی و مذهبی مناسب اقدام عاجلی در این خصوص بعمل آورند.
نظر اوشو در باره کمال انسان:
كمال واقعی از منظر اوشو آزادی از هرگونه قید و بندها و محدودیتهاست .وقتی محدودیت ارزشهای خانواده حذف شود كمال واقعی مورد نظر اوشو فراهم می شود.او در كتاب «شهامت» خود می گوید : ندای درونتان را ارج بنهید - یعنی هر آنچه هوس شماست - و از آن اطاعت كنید، به خاطر داشته باشید من تضمین نمی كنم كه آن ندا همیشه شما را به راه راست هدایت كند، چون بیشتر اوقات شما را به گمراهی می برد.
این حق شماست كه آزادانه به گمراهی بروید ! این بخشی از كرامت شماست ....درستی و نادرستی امور را به كنار بگذاریسخنانی از او را با هم مرور میکنیم تا او را بیشتر بشناسیم
))من اصلا درمورد آینده فکر نمیکنم ، این خیلی بی ربطه. تمام تلاش من اینست که نشان دهم چطور این لحظه ی حال را زیبا کنید، چطور باعث بشم مردم بیشتر جشن بگیرند، چطور مردم رو خوشحال تر سازم، چطور به آنها کمی نگاه سعادتمندانه بدهم، چطور موجب خنده بیشتر دز زندگیشان بشوم((
)من هیچوقت آدم جدی ای نبوده ام... من اصلا جدی نیستم چون هستی اصلا جدی نیست. بلکه خیلی سرزنده و شوخ است، پس پر از آواز و پر از موسیقی ،و پس پر از خنده است. اون هیچ هدفی نداره; اون اصلا شبیه تجارت نیست. هستی خوشی خالص، رقص و سرشار از انرﮊی است((.
))من از هیچکس نمیخواهم که به من وفادار باشد، به من وابسته باشد در هیچ راهی. تمام تلاش من این است که به شما آزادی کامل را بدهم، و پس روش و متدها هم هرچیزی که شما میخواهید، شما میتونید خودتون اون رو مطابق با خودتان خلق کنید. حتی خدا هم لازم نیست، هیچ چیزی نیاز نیست- تو خودت برای خودت کافی هستی((.
حال خودتان تصمیم بگیرید که محتوای اصلی این فرقه چیست؟
التماس دعای فرج
منبع : "صدای فتح"