باید از ظرفیتهای فیلمسازی برای ترویج مد مناسب استفاده کرد
سه شنبه 22 اسفند 1391 11:31 PM
حمید شاهآبادی بابیان اینکه حوزه مد و لباس بیش از این که نیازمند سرمایه باشد خواستار بهرهگیری جدی از خلاقیتها است، گفت: اگر در موضوع مد و لباس، تمام خلاقیتها و ظرفیتهای هنری را به کار گیریم، نه تنها در ایران بلکه در جهان تعیین کننده خواهیم بود.
وی ادامه داد: هویت ملی و مجموعه باورها و اعتقاداتمان را میتوانیم در قالب مد و هنر منتشر کنیم. جشنواره مد و لباس، یکی از راههای رسیدن به این امر است این جشنواره، صورت مساله را روشنتر میکند تا جشنواره بعدی، برآیند عملکرد حوزه مد و لباس در طول یک سال باشد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به نقش رسانهها بر جریان سازی فعالیتهای حوزه مد و لباس تصریح کرد: باید از ظرفیتهای فیلم برای ترویج مد و لباس مناسب استفاده کنیم. در جشنواره موسیقی و هنرهای تجسمی، بخش فیلم مستند را تجربه کردیم که در گسترش هنرهای تجسمی و موسیقی اثرگذار بود.
شاه آبادی، فیلمهای کوتاه را فرصتی برای ثبت و به یادگار ماندن تلاش طراحان لباس دانست و افزود: فیلمها به طور جدی این خلاقیتها را در تاریخ ثبت میکنند و شرایط مناسب برای ایجاد انگیزه در طراحان جدید را فراهم میکند.
وی تاکید کرد: قطعاً فیلمنامه نویسان، کارگردانان و تهیه کنندگان، ذهنیت متفاوتی در زمینه حرکتهای هنری در حوزه مد و لباس دارند و هر کسی از منظری به این موضوع نگاه میکند و حتی ممکن است که بسیاری از این دیدگاهها در تصور شورای سیاستگذاری هم نگنجد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ایجاد بارش فکری در این حوزه گفت: اصراری نداریم که کانال محدودی را برای هنرمندان در نظر گیریم. موضوع مد و لباس، یک باره نمی تواند راه 30 ساله طی کند. باید آرام آرام در فضای فرهنگی کشور جا بیفتد.
شاه آبادی، هنرمندان را به عنوان طبقه الگوی جامعه معرفی و خاطرنشان ادامه داد: هنرمندان در بسیاری رفتارهای شخصی، سلوک شخصی مورد توجه و دید مردم هستند. این امر برای هنرمندان ما مسئولیتزا است و اگر یک هنرمند از مدلی با هنجارهای سازگار با فرهنگ ما تبعیت کند، در رفتار مردم اثر میگذارد.
وی افزود: نشستی با طراحان لباس سینما برگزار شده و امیدواریم که معاونت سینمایی به طور جدی وارد این مقوله شود. طراحان لباس سریالهای تلویزیونی، این جشنواره را نقادانه ارزیابی کنند. این حرکت موازنه اقتصادی خوبی هم دارد. بنیاد ملی مد و لباس این آمادگی را دارد که تعامل بین شرکتهای تولیدکننده و شرکتهای فیلمساز را فراهم کند.
نخستین جشنواره فیلم و عکس مد و لباس در سه بخش عکس، فیلم کوتاه و فیلم مستند کوتاه، اردیبهشت سال آینده برگزار می شود.