اهميت عبادت و دعا
جمعه 4 اسفند 1391 8:39 AM
اهميت عبادت و دعا
اننى انا الله لا اله الا انا فاعبدنى و اقم الصلوة لذكرى
قرآن مى گويد: بنده ام ! مى خواهى دريابى مرا؟ نه با اين چشم سر اين چشم سر مال حيوان است با چشمى كه حيوان ندارد. مى خواهى بشنوى سلام مرا؟ با اين گوش ؟ نه . اين گوش مال حيوانهاست . با آن گوشى كه مال انسان است . مى خواهى بفهمى ؟ دريابى مرا؟ اگر مى خواهى دريابى مرا، ببينى مرا، بشنوى كلام مرا عبادت كن ، رابطه ات را با من محكم كن . مى خواهى سواد الفبا داشته باشى يا نه ، فيلسوف باشى يا نه ، ادبياتت خوب باشد يا نه . عبادت كن ، رابطه ات را با من محكم كن . وقتى رابطه ات با من محكم شد به چيزى توجه كن و آن نماز است .اقم الصلوة يعنى چيزى كه تو را زود به اين مقامها مى رساند نماز است ، نماز اول وقت . تقاضا دارم در ماه مبارك رمضان اين نماز شب را بخوانى . تقاضا دارم اين مكالمه با خدا در اين ماه مبارك رمضان براى همه شما باشد. خوشا به حال كسانى كه در اين ماه مبارك رمضان با خدا مكالمه دارند يعنى خدا با اينها حرف مى زند. حرف زدن خدا با بنده هاى خود چيست ؟ قرآن خواندن . امام صادق (عليه السلام ) به شما مى فرمايد اى انسان وقتى كه قرآن مى خوانى و به يا ايها الذين آمنوا مى رسى بگو لبيك لبيك يعنى بله . يا ايها الذين آمنوا يعنى اى كسانى كه ايمان آورديد! اى مؤ منين ! همين كه مى گويد اين مؤ منين تو بگو لبيك .
افرادى هستند كه وقتى مى گويند يا ايها الذين آمنوا راستى مى شنوند كلام خدا را نه با اين گوش بقول مثنوى با آن گوش انسانى مى شنوند كلام خدا را مى شنود با آن زبانى كه مى شود جواب بدهد مى گويد ليبك .
دعا يعنى چه ؟ دعا راز و نياز با خداست يعنى حرف زدن با خدا. همه و همه مخصوصا جوانهاى عزيزم در وقت دعا به فكر اين نباشيد كه شكمتان پر شود يا نشود، دعايت مستجاب شود يا نشود. آن يك امر فرعى است به آن توجه نداشته باش . در وقتى كه مى گوئى خدا، خدا نظير كسى باشد كه مى بيند خدا را و مى خواهد كه خدا بگويد بله بله .
قرآن در مضامين متعددى مى فرمايد:
ادعونى استجب لكم
تو بگو خدا من مى گويم بله . اين يك معنايش اين است كه تو بگو خدا من اجابت مى كنم . البته انسان هر دعائى كند بالاخره مستجاب مى شود حالا صلاحش باشد، همان كه مى خواهد به او مى دهند و اگر صلاحش نباشد بهتر به او مى دهند. اما يك معناى دقيقتر از اين اهل دل دارند و آن اين كه اى بنده من تو بگو خدا من مى گويم بله .يك گوشى پيدا كن كه بله مرا بشنوى . ادعونى استجب لكم بنده من مكالمه با من داشته باش . نماز مكالمه با خداست يعنى حرف زدن خدا با بنده و بنده با خداست . حمد و سوره حرف زدن خدا با بنده است و مابقى نماز حرف زدن بنده با خداست . بالاترين لذت براى كسى است كه عاشق باشد. مكالمه كسانى كه دريافتند خدا را. كسانى كه خدا بر دل آنها حكومت داشته باشد بالاترين لذت آنها نماز است .
اخلاق در خانه -۱
استاد آيه الله حسين مظاهرى
امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/