0

تعریف دعوت/فقــــــه الدعــــوة

 
babak110
babak110
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4259
محل سکونت : ایران عزیز

پاسخ به:تعریف دعوت/فقــــــه الدعــــوة
دوشنبه 30 بهمن 1391  2:15 AM

اهداف دعوت اسلامی

دعوت اسلامی دارای اهداف ذیل است غرض تحقق آن عمل کردن واجب می باشد:

1 – ایجاد شخص مسلمان:

بالای دعوت گر مسلمان واجب است اولین هدف دعوت اسلامی که تکوین شخصیت فرد مسلمان است مورد نظر قرار داده شخصیت مسلمان را که دارای مواصفات ذیل باشد ایجاد نماید:

أ – فرد مسلمان دارای عقیده سالم.

ب – فرد مسلمان که عبادت خداوند (ج) را به درستی ادا می نماید چنانچه خداوند (ج) می فرماید: (یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله حق تقاته و لا تموتن الا و انتم مسلمون) ([46]) یعنی اى کسانى که ایمان آورده‏اید! آن گونه که حق، تقوا و پرهیزگارى است، واز خدا بپرهیزید! و از دنیا نروید، مگر اینکه مسلمان باشید! (باید گوهر ایمان را تا پایان عمر، حفظ کنید!)

ودر جای دیگر می فرماید: (فاتقوا الله ما استطعتم و اسمعوا و اطیعوا و انفقوا خیرا لانفسکم و من یوق شح نفسه فاولئک هم المفلحون) ( [47]) یعنی پس تا مى‏توانید تقواى الهى پیشه کنید و گوش دهید و اطاعت نمایید و انفاق کنید که براى شما بهتر است; و کسانى که از بخل و حرص خویشتن مصون بمانند رستگارانند!

ج – فردی قوی در اخلاقش: عبادتی که سبب به وجود آوردن اخلاق نیک نباشد هیچ معنی ومفهوم ندارد واین امر را خداوند (ج) در وظایف پیامبرانش انعکاس داده است چنانچه می فرماید: (ربنا وابعث فیهم رسولا منهم یتلوا علیهم آیاتک ویعلمهم الکتاب والحکمة ویزکیهم انک انت العزیز الحکیم) ([48]) یعنی پروردگارا! در میان آنها پیامبرى از خودشان برانگیز، تا آیات تو را بر آنان بخواند، وآنها را کتاب وحکمت بیاموزد، وپاکیزه کند; زیرا تو توانا وحکیمى (وبر این کار، قادرى)!» معنی تزکیه در این آیت تربیه را افاده می نماید که سبب رشد ونموی اخلاق فرد مسلمان می گردد.

د – فردیکه رسالتش را بوجه احسن انجام می دهد: یکی از صفات فرد مسلمان این است رسالت ووظیفه اش را به شکل درست انجام داده هیچ گاه احساس تنبلی وکسالت نکند با در نظر داشت هدف از خلق وپیدایشش، چنانچه خداوند (ج) می فرماید: (و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون) ([49]) یعنی من جن و انس را نیافریدم جز براى اینکه عبادتم کنند (و از این راه تکامل یابند و به من نزدیک شوند)!

خدایا چنان کن سرانجام کار                  تو خشنود باشی و ما رستگار

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها