8 ویژگی جدید در اوبونتو 12.10
دوشنبه 16 بهمن 1391 9:46 AM
وبسایتهای معروف و محبوبی که روزانه با آنها سر و کار داریم از طریق مرورگر اینترنتی یا گاهی اوقات برنامههای رومیزی که سازندگان برای کاربران خود در نظر گرفتهاند، قابل دسترس هستند. با استفاده از Web App میتوان از داخل میزکار خود به طیف گستردهای از این وبسایتها دسترسی داشت و با آنها کار کرد. برای نمونه، Gmail یکی از سایتهایی است که برای این سرویس فعال است و اگر پیام جدیدی دریافت کند درست در کنار میزکار به کاربر نمایش میدهد و کاربر از این موضوع آگاه میشود. برای فعال سازی این سرویس جهت استفاده از سایتهای دیگر میتوان با استفاده از مرورگرهای فایرفاکس یا کرومیوم به سایت مورد نظر مراجعه کرد و اگر آن سایت قابلیت اضافه شدن به Web App را داشته باشد پیامی را به کاربر نمایش میدهد و کاربر با نصب آن میتواند از میزکار خود برنامه را مدیریت کند.
این ویژگی که در نسخهی پیشین نیز وجود داشت بهبود یافته است و با پشتیبانی از سایتها و شبکههای اجتماعی بیشتر طیف گستردهای از کاربران را قادر میسازد تا به شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای خود به راحتی و از طریق میزکار دسترسی داشته باشند. نرمافزارهای Gwibber و Empathy بیشترین میزان انطباق با این ویژگی را دارند.
با کلیک راست روی گزینههای موجود در dash، پیشنمایشی از آنها به صورت بزرگتر نمایش داده میشود. برای نمونه اگر روی فایرفاکس کلیک راست کرده صفحهای مطابق با تصویر زیر نمایش داده میشود که میتوان از آنجا به توضیحات مختصری دربارهی نرمافزار یا حذف نرمافزار اقدام کرد.
در نسخههای پیشین اوبونتو، هنگام نصب سیستم عامل این امکان وجود داشت که کاربر پوشهی home را رمزنگاری کند. در اوبونتو 12.10 این امکان وجود دارد که تمام سیستم فایل (یعنی / و هر پوشهای که زیرمجموعهاش باشد) را در هنگام نصب سیستم عامل رمزنگاری کرد، منتها در صورت فعال سازی این ویژگی هر بار که کاربر قصد راه اندازی سیستم را داشته باشد باید گذرواژهی مورد نظر را وارد کند. استفاده از این ویژگی برای سیستمهایی که اطلاعات حساس را نگهداری میکنند مفید است. این نکته را باید مدنظر داشت که این ویژگی سربار اضافی به کل سیستم اضافه میکند.
در 2 نسخهی پیشین از میزکار Unity، کاربر این امکان را داشت تا از بین گزینههای Unity 2D و Unity 3D و Unity میزکار خود را انتخاب کند، اما در این نسخه با کنار گذاشته شدن Unity 2D تصمیم گرفته شد که اوبونتو 12.10 با یک میزکار متحد عرضه شود. سیستمهایی که قابلیت پشتیبانی از سختافزار گرافیک 3 بعدی را ندارند از Gallium3D LLVMpipe جهت پیادهسازی فضای 3 بعدی در Unity استفاده میکنند.
برای نصب اوبونتو در سختافزارهایی که از ویژگی بوت امن UEFI استفاده میکنند (بیشتر سختافزارهایی که از ویندوز 8 پشتیبانی میکنند) دیگر مشکلی وجود ندارد و با انتشار 12.10 میتوان اوبونتو را در کنار سایر سیستم عاملهای جدید دیگر نصب و اجرا کرد.
کاربر تا پیش از این اگر قصد نصب درایوری انحصاری را داشت باید از System Settings به قسمت Additional Drivers مراجعه میکرد و از آنجا درایور مورد نظر خود را نصب و اجرا میکرد. با انتشار اوبونتو 12.10 دیگر نیاز به انجام چنین کاری نیست و میتوان از منوی Software Sources به این ویژگی دسترسی داشت.
طیف گستردهای از نرمافزارها به همراه آخرین نسخهی به روزرسانی شده در اوبونتو 12.10 وجود دارند. از جملهی این نرمافزارها میتوان به هستهی لینوکس 3.5.4، گنوم 3.6، فایرفاکس و تاندربرد 16، لیبره آفیس 3.6.2 اشاره کرد. تنها نرمافزار مطرحی که در این دسته قرار ندارد مدیر فایل ناتیلوس است که به دلیل تغییراتی که پروژهی گنوم روی آن انجام داده است همان نسخهی 3.4 در اوبونتو 12.10 وجود دارد.
اگر در dash اقدام به جستجوی برنامهی Terminal کنید علاوه بر جستجو در سیستم، نتایج جستجو در وبسایت آمازون نیز به صورت پیشفرش نمایش داده میشود و ممکن است به جای برنامهی مورد نظر خود با فیلم The Terminal مواجه شوید! این ویژگی ممکن است زیاد جالب نباشد و اگر از آن خوشتان نیامد این امکان وجود دارد که آن را از dash حذف کنید.
بـازم با گریه خوابم برد بـازم خواب تــــو را دیدم
دوباره....
چقدر غمگینم و تنـــها چقدر می خوام که باز بـارون بباره
بزن بــارون ببار آروم بروی پلکای خسته ام
بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم